Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 08:11:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

15 (k)roků s Českou televizí

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 11.05.2007


U příležitosti 15. výročí od svého vzniku otevře Česká televize dveře široké veřejnosti. V sobotu 19. května budou mezi 9. a 16. hodinou vítáni všichni, kdo chtějí nahlédnout do zákulisí televize veřejné služby, a to nejen na Kavčích horách, ale rovněž v televizních studiích v Brně, Ostravě a Olomouci.

V Praze bude připravena prohlídková trasa, kterou návštěvníky provede symbolicky patnáct kroků. Každý z nich reprezentuje jeden rok existence samostatné České televize po rozdělení federálního státu.

Generální ředitel Jiří Janeček považuje letošní jubileum za důležité: „Je pro nás všechny významné především tím, že jsme měli díky nově nastoleným demokratickým poměrům možnost budovat v historii české mediální scény poprvé nezávislou, svobodnou a suverénní televizi veřejné služby evropského “střihu“. Mám velkou radost z toho, že se nám to daří. Každý den si více než 30 % televizních diváků zapíná některý program České televize.“

V hlavním městě si hosté Dne otevřených dveří postupně prohlédnou přenosovou a osvětlovací techniku, seznámí se s prací kostymérů, truhlářů, zbrojířů i dalších scénických služeb a navštíví expozici digitálního vysílání. Představí se jim nový časopis ČT+, magazín České televize. Provedeni budou hudebním studiem, samozřejmě všemi pěti televizními studii a nahlédnou i do jejich obrazové a zvukové režie. Druhá část návštěvnické trasy vede kolem satelitních antén, pokračuje přes filmové laboratoře, míjí výstavu filmové a kamerové techniky a vrcholí v budově zpravodajství. Tam návštěvníci poznají samotný „velín“, obhlédnou studio 6, odkud se vysílá Dobré ráno, pohovoří s moderátory ranního bloku a potkají také další tváře televizního zpravodajství a publicistiky. Na rozloučenou bude na parkovišti přichystána ukázka techniky Hasičského záchranného sboru ČT.

Zájemci o upomínkové a dárkové předměty s tématikou České televize a jejích pořadů – včetně motivů z večerníčků – se budou moci zastavit nejen v prodejně ČT nabízí, ale i u několika prodejních stánků.

Česká televize nezapomíná ani na maminky s kočárky, seniory a na handicapované návštěvníky odkázané na invalidní vozíček. Jejich možnostem bude uzpůsobena speciální prohlídková trasa.

V Brně příchozí uvítají dvě studia, režie, maskérny, kostymérny, redakce zpravodajství a odbavovacích pracoviště. Lidé se seznámí s televizní technikou a u vchodu si prohlédnou přenosový vůz.

V Ostravě zahrnuje trasa prohlídky dvě studia, střižny, zvukovýrobu i redakci zpravodajství. Na nádvoří diváci uvidí přenosové vozy.

Letos poprvé zveme diváky také do 17. podlaží Regionálního centra Olomouc, kde působí Krajské zpravodajské studio ČT.

První a každý tisící návštěvník dostane od České televize dárek.


Martin Krafl, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.05.2007 • NOVÉ kontaktní místo TRADE and TECHNOLOGY, a.s. v BRNĚ
18.04.2007 • Španělská královská rodina si prohlédla hlavní sídlo společnosti SES a navštívila satelitní pozemní řídící středisko ASTRA
13.04.2007 • Historicky nejširší nabídka motorsportu na obrazovkách Galaxie sport
02.04.2007 • Galaxie sport slaví 5. narozeniny!
30.03.2007 • Na návštěvě v TRADE and TECHNOLOGY [ 19 ]
29.03.2007 • AMPER 2007 – Veletržní postřehy

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist