Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 21:01:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES ASTRA a VERHAERT SPACE uzavřely smlouvu s ESA na provozování belgické stanice

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 19.06.2007


Společnost SES ASTRA, člen skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), a VERHAERT SPACE, společnost QinetiQ, uzavřely důležitou dlouhodobou subdodavatelskou smlouvu s Evropskou vesmírnou agenturou ESA (European Space Agency) na údržbu a obsluhu belgické satelitní pozemní stanice v Redu. Činnosti prováděné na pozemní stanici ESA v Redu zahrnují pozemní řízení a testování satelitů na oběžné dráze pro mise agentury ESA.

VERHAERT SPACE a dceřinná společnost SES ASTRA s názvem SES ASTRA TechCom budou zajišťovat služby spojené s údržbou a provozem stanice agentury ESA v Redu. Pro tento účel SES ASTRA a VERHAERT SPACE založily společnou belgickou firmu REDU SPACE SERVICES. Smlouva na deset let umožňuje, aby tato nová společnost nabídla satelitní a provozní služby pro třetího obchodního partnera (třetí stranu). Subdodavatelská smlouva mezi ESA a REDU SPACE SERVICES byla podepsána po výběrovém řízení, které agentura ESA zahájila v listopadu 2006. REDU SPACE SERVICES začne provozovat stanici v Redu dne 1. července 2007. Stanici převezme od stávajícího operátora, kterému byla svěřena v posledních 25 letech.

V prosinci 2006 společnost SES ASTRA vytvořila novou, výlučně vlastněnou, belgickou dceřinnou společnost SES ASTRA TechCom. Spojila se s VERHAERT SPACE, významným belgickým provozovatelem vesmírných systémů, aby rozšířila satelitní služby v Belgii a z Belgie a rozvíjela aktivní spolupráci s jinými evropskými vesmírnými společnostmi.

„Smlouva s ESA je dalším důležitým krokem v rozvoji naší nabídky služeb pro obchodní partnery z řad institucí a vlád”, řekl pan Ferdinand Kayser, prezident a generální ředitel společnosti SES ASTRA. „Dále upevní náš úzký obchodní vztah s agenturou ESA a pomůže nám zaujmout postavení skupiny SES, aby byla dále zapojená v důležitých vládních a institucionálních projektech. Dovolí nám také zvýšit využití prostředků agentury ESA nabídkou služeb třetím stranám a poskytne důležitý podnět k rozvoji belgického kosmického průmyslu. Na tomto dlouhodobém základě chceme zaujmout ještě lepší pozici, abychom splnili požadavky institucionálních a vládních obchodních partnerů.”

„Tato smlouva otevírá nový růst možností pro společnost SES ASTRA TechCom a podpoří úsilí belgické vlády na vybudování globálního zastoupení v satelitním sektoru”, řekl pan Pascal Rogiest, vrchní ředitel REDU SPACE SERVICES. „Jsme přesvědčeni o tom, že naše spojení technických znalostí zajistí silnou podporu pro nynější a budoucí mise agentury ESA na stanici, a tak naše komerční síly přispějí k rozvoji nových aktivit a podnikání na stanici, především při zkouškách na oběžné dráze, satelitním provozu a při telekomunikačních službách.”

„Tato spolupráce je novým krokem ve vývoji našeho satelitního podnikání”, řekl pan Paul Verhaert, zakladatel společnosti VERHAERT SPACE. „Představuje důležitou příležitost na vytvoření hodnoty v naší společnosti a zvýšení aktivit a podnikatelských možností v Redu.”

„Provozní služby v Redu představují důležitý přínos v našem portfoliu malých satelitních systémů, které nabízíme agentuře ESA a komerčním zákazníkům”, řekl pan Frank Preud'homme, obchodní ředitel společnosti VERHAERT SPACE. „Umožní nám, že budeme mít dokonalý komplexní systém v našem portfoliu. Několik malých satelitních misí rozvinutých společností VERHAERT a podporovaných belgickým ministerstvem vědy plánuje, že v následujících letech bude podporováno stanicí v Redu. Chceme k tomu připojit několik dalších malých komerčních misí, protože naši obchodní partneři po celém světě si vysoce cení schopnosti, které poskytují malé satelity. Toto odvětví proto pro nás představuje důležitou etapu vývoje, zejména v aplikacích při sledování země, které mohou být doplněny naší ultralehkou stratosférickou platformou UAV s názvem Mercator, v tomto okamžiku připravenou ke startu, avšak právě probíhá řízení o udělení souhlasu belgickými úřady.”


Markus Payer, SES ASTRA
Sabine Van Beek, VERHAERT SPACE



O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com:

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby více než 109 milionům domácnostem, které využívají příjem DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 12 satelitů, které přenášejí 1864 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA také poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby na satelitní bázi pro firmy, vlády a jejich činnost. Na svých satelitech má dnes k dispozici 26 programů HDTV. ASTRA je tak nejvýznamnější vysílací platformou HDTV v Evropě. Hlavní orbitální pozice ASTRA jsou 19,2° východně, 28,2° východně, a 23,5° východně.

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES je vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v Severní Americe a SES New Skies, které zabezpečují globální spojení i pokrytí. Skupina také vlastní strategické podíly ve společnosti SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje špičková řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 36 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o skupině SES je možné najít na stránce: www.ses.com.


O společnosti SES ASTRA TechCom, www.ses-astra.com/techcom:

Společnost SES ASTRA TechCom zajišťuje provozní služby, technické poradenství, nejmodernější produkty i komplexní řešení pro satelitní průmysl. Dceřinná společnost SES nabízí technické odborné znalosti a zkušenosti SES ASTRA pro satelitní průmyslovou výrobu, operátory, vysílatele a státní organizace.


O společnosti VERHAERT SPACE, www.verhaertspace.com:

Společnost VERHAERT SPACE je belgické sdružení vesmírných systémů, které bylo založeno v Kruibeke. Zabývá se návrhem, konstrukcí malých satelitů, základních podsystémů, např. mezinárodní manévrovací, spojovací zařízení pro vzájemné spojení velkých kosmických lodí a vědeckých přístrojů pro výzkum ve vesmíru. VERHAERT SPACE se v roce 2005 stala společností QinetiQ. VERHAERT SPACE má dlouhodobou partnerskou smlouvu s pobočkou VERHAERT Nové PRODUKTY & SLUŽBY (VERHAERT New PRODUCTS & SERVICES), která se specializuje na oblast vývoje nových produktů (New Product Development).


SES ASTRA Press, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2007 • Telekomunikační firmy využijí řešení IPTV společnosti SES AMERICOM [ 1 ]
20.06.2007 • Skupina SES podepsala smlouvu na start 10 satelitů s ARIANESPACE a ILS
19.06.2007 • Satelitní operátor Intelsat zřejmě bude mít nového majitele [ 4 ]
14.06.2007 • Společnost SES ASTRA uzavřela smlouvu s ITV na další satelitní kapacitu
11.06.2007 • TNTSAT zahájí vysílání z družice ASTRA dne 15. června 2007
31.05.2007 • Společnost RRSat zvýšila přístup na trh v Severní Americe prostřednictvím satelitu Galaxy 23

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Nesouhlasím 

19.06.2007 14:41 • technikTKR
Nesouhlasím s vysíláním v HDTV formátu ani s DVB-T. Jako invalidní důchodce si nemůžu zakoupit tyto drahé přístroje.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist