Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 02.05.2024 - 18:29:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

EuroNews poprvé č.1 mezi zpravodajskými stanicemi

  Autor: PR Press EuroNews , e-mail: info@euronews.net Přidané: 24.06.2007


Podle výzkumu EMS léto 2007 (EMS Sommer 2007), referenční analýzy mezinárodních médií, je EuroNews evropskou vůdčí zpravodajskou stanicí. EuroNews je tak poprvé na čelním místě všech mezinárodních zpravodajských stanic v Evropě. Výsledky šetření EMS zveřejněné dne 19. 6. 2007 ukázaly, že mezinárodní evropské zpravodajské stanici EuroNews dávají přednost lidé, kteří musí uskutečňovat důležitá společenská rozhodnutí („nositelé rozhodnutí”), obchodníci a lidé, kteří se významně podílí na vytváření veřejného mínění. EuroNews sleduje týdně 7,1 miliónů diváků. Počty diváků stanice EuroNews se stále zvyšují a dnešním týdenním dosahem 18 % v 16 evropských zemích stanice předstihla jiné mezinárodní zpravodajské stanice - CNN International, Sky News, BBC World, CNBC a Bloomberg.


„Je to úžasný průlom pro stanici a důležitý mezník v mezinárodní reklamě. Tyto výsledky znovu potvrzují, že koncept EuroNews je optimálně přizpůsoben potřebám nositelů rozhodnutí v Evropě. Můžeme říci, že je to ‚vítězství nové generace zpravodajských stanic’. Tak zní i naše komunikační poselství pro příští dny,” řekl pan Olivier de Montchenu, vedoucí prodeje a marketingu EuroNews.

EuroNews je vůdčí mezinárodní zpravodajskou stanicí a svým týdenním dosahem 18 % výrazně předstihla CNN International (7,1 miliónů diváků v 16 zemích před všemi jinými panevropskými zpravodajskými stanicemi). Zahrneme-li také země východní Evropy, EuroNews je svým týdenním dosahem 17,4 % vůdčí mezinárodní zpravodajskou stanicí v 19 zemích (před CNN International). EuroNews přibývají noví diváci, kdežto CNN International diváky ztrácí. Stanice stále zvyšuje svůj dosah a v roce 2007 k tomu získala 62 tisíc diváků. Ve stejném období CNN International ztrácí 657 tisíc diváků.

Podle výsledků v jednotlivých zemích stanice dosáhla v 7 zemích vůdčí postavení. V sedmi zemích, které jsou zahrnuty ve studii, EuroNews má dnes nejvyšší dosah: Německo, Španělsko, Finsko, Francie, Portugalsko, Česká republika a Švýcarsko. Jazyk je strategickou výhodou EuroNews. Výzkum EMS byl poprvé rozšířen na východní Evropu a k dispozici jsou informace o mediálním využití „nositelů rozhodnutí” v Polsku, České republice a Maďarsku. Z těchto diváků ve střední a východní Evropě 54% nemá dostatečnou znalost angličtiny, aby porozuměli zpravodajské stanici v tomto jazyce. Nejdůležitějšími cizími jazyky v těchto regionech - a dva ze sedmi jazyků, ve kterých vysílá EuroNews - je ruština a němčina.

Důležitou je i mezinárodní reklamní kampaň EuroNews. Zdejší reklama, propagující stanici, je uveřejňována v denících, v magazínech a na internetových stránkách evropského odborného tisku (Francie, Německo, Itálie, Velká Británie) a ve Spojených arabských emirátech a ve Spojených státech. Další informace je možné najít na internetu: www.euronews.net.


O analýze EMS léto 2007 (EMS Sommer 2007):

- analýza se provádí od roku 1995 formou dotazů NSS,

- výzkum se uskutečnil od ledna do prosince 2006,

- základní soubor 2007: EMS + C-EMS = 39,5 miliónů (EMS) + 4,8 miliónů (C-EMS) – náhodná veličina: 16 029 (EMS) + 1 644 (C-EMS),

- panevropské pole zpravodajských kanálů: EuroNews, CNN Int., Sky News, BBC World, CNBC a Bloomberg,

- EMS (Evropský mediální a marketingový průzkum - European Media and Marketing Survey) od roku 1995 posuzuje zvyklosti spotřebitelů z 20% domácností s nejvyššími příjmy (socioprofesionální kategorie+) v 16 evropských zemích, což odpovídá základnímu souboru asi 40 miliónů Evropanů. V roce 2007 byla analýza EMS rozšířena i na východní Evropu,

- šetření EMS zahrnuje 16 zemí: Belgii, Dánsko, Finsko, Francii, Holandsko, Irsko, Itálii, Lucembursko, Německo, Norsko, Portugalsko, Rakousko, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko a Velkou Británii,

- šetření C-EMS zahrnuje tři země: Českou republiku, Maďarsko a Polsko,.

- Al Jazeera English a France 24 nejsou v této referenční analýze zahrnuty,


O stanici EuroNews:

Mezinárodní zpravodajský kanál EuroNews byl založen v roce 1993. Informuje nepřetržitě současně v sedmi jazycích (angličtině, francouzštině, němčině, italštině, portugalštině, španělštině a ruštině) o událostech ve světě z evropského úhlu pohledu. EuroNews přijímá po celém světě více než 193 miliónů domácností v 121 zemích - v kabelových sítích, ze satelitu a terestricky. Každých 30 minut vysílá EuroNews kompletní zpravodajský blok, po něm následují rubriky ekonomie, Evropa, sport a přehled tisku nejdůležitějších evropských deníků a informace o počasí. EuroNews ve svých magazínech dále přináší rozsáhlé množství témat z oblasti vědy, filmu, módy, nových technologií a vesmíru.


Zdroj: EuroNews Press, 19. 6. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.06.2007 • „Kuren & Wellness TV” oficiálně z družice Astra
27.06.2007 • Open de France Alstom na Galaxii sport
27.06.2007 • Program pro mladé „You-TV” z družice Astra
21.06.2007 • TRADE and TECHNOLOGY odpovídá na dotazy čtenářů satCentrum - I. [ 9 ]
14.06.2007 • Představujeme: VOOM HD [ 11 ]
14.06.2007 • Stanice terranova ukončí dne 10.7.2007 své vysílání

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist