Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 00:05:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vzhůru na palubu dobrodružství Prima ZOOM v 19. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.05.2017


Poznáme neznámé končiny i utajené krásy Itálie, přežijeme vesmírné bouře, zažijeme velkou válku v souvislostech, nebude chybět Hitler, vydáme se ve stopě predátora... Dokumentární skvosty pro vás: s mistrem kuchařem vyrazíte na cestu po celém světě – Anthony Bourdain: Neznámé končiny; odhalíme Utajené krásy Itálie II; zažijeme Vesmírné bouře; seriál Evoluce zla nám odhalí další tajemství Adolfa Hitlera; v českém dokumentu se vydáme s Petrem Slavíkem Ve stopě predátora; položíme si otázku Dokážeme zastavit Alzheimera? a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

8. 5., 20.00 hod. – Anthony Bourdain: Neznámé končiny (Myanmar)

Kulinářsky založení dobrodruzi, těšte se! S mistrem kuchařem Anthonym Bourdainem vyrazíte na cestu po celém světě a navštívíte místa, kde byste šéfkuchaře opravdu nečekali. Co tam maestro chce a proč se vůbec točí okolo exoticky prostřených stolů? Vždyť někdy tam dokonce ani ty stoly nejsou a na jejich místě někdo roztáhl koberce! Odpověď je vcelku jednoduchá. Anthony Bourdain cestuje po nejrůznějších, zvlášť zajímavých krajích, a přitom ochutnává místní speciality. Co myslíte, troufne si i něco uvařit? Zvláštní kulinářské zážitky v Kolumbii, Maroku, Peru nebo Kongu se na něho hrnou jeden za druhým. Jestli je všechny ustojí, uvidíte v zábavném seriálu Anthony Bourdain: Neznámé končiny.


8. 5., 21.00 hod. – Utajené krásy Itálie II (Sardinie)

Itálie je překrásnou zemí na březích Středozemního moře. Ale některé z jejích krás dosud neobjevili ani samotní Italové. Chcete mít před nimi náskok? Připojte se k cestovatelce Alex Polizzi a navštivte romantická místa, která vám vyrazí dech. V pokračování cestovatelského seriálu Utajené krásy Itálie zamíříme na Sardinii, ostrovy Capri, Ischia, Salina a Filicudi nebo na sever a jih Sicílie. Alex, která má italsko-anglické kořeny, každou zastávku okořenila zajímavými příběhy od vlastního rodinného krbu. Tato místa pro ni mají osobní význam. A díky jejím vzpomínkám odhalíme úplně novou tvář jedné z nejoblíbenějších středomořských destinací.


8. 5., 23.00 hod. – Vesmírné bouře

Přestože i tady u nás na Zemi zažíváme extrémní počasí, s brutálně divokými vesmírnými bouřemi se to vůbec nedá srovnávat. K radikálním výkyvům počasí dochází v celé sluneční soustavě. Bouře na jiných planetách jsou zásadně větší, silnější a divnější, než to nejhorší, co si umíme představit. Film Vesmírné bouře se podrobně zabývá tím, co způsobuje takové extrémní počasí a proč se to tolik liší od všeho, co známe z naší planety. Sledujte neuvěřitelné prašné bouře na Marsu, které trvají několik měsíců v kuse. Nebo zažijte nepředstavitelné povětrnostní podmínky na Neptunu, které dosahují neuvěřitelné rychlosti 2 500 kilometrů za hodinu.


9. 5., 20.00 hod. – Evoluce zla (Hitler: Etalon teroru)

Adolfa Hitlera bohužel není třeba moc představovat. Byl to německý politik rakouského původu, od roku 1933 až do své smrti kancléř a diktátor nacistického Německa. Jako takzvaný Vůdce (německy Führer) byl odpovědný za zločiny nacistického režimu, zejména za vyvražďování Židů, Romů a lidí s postižením. Hitler pocházel z rodiny rakouského celního úředníka. Byl nadaný, nedokázal však systematicky pracovat a dodržovat kázeň, a proto nedosáhl maturity. Toužil stát se umělcem, pro nedostatek výtvarného talentu však nebyl přijat na uměleckou školu. Po smrti rodičů se protloukal ve Vídni jako nezaměstnaný bez domova. Roku 1913 se přesunul do Mnichova a po vypuknutí první světové války se dobrovolně přihlásil do německé armády. Byl v bojích raněn a vyznamenán. V roce 1919 vstoupil do tehdy nepatrné nacistické strany a brzy na sebe strhl její vedení. Po vypuknutí velké hospodářské krize koncem dvacátých let se v těžce postiženém Německu začalo dařit extremistům a Hitlerova NSDAP se vypracovala na nejsilnější politickou stranu země.

Roku 1933 dosáhl Hitler jmenování kancléřem, zprvu ve spojenectví s částí konzervativců, brzy však na sebe nacisté nevybíravými metodami strhli absolutní moc. Hitler se tvrdě vypořádal s opozicí ve vlastní straně i mimo ni, k obětem takzvané noci dlouhých nožů z 29. na 30. června 1934 patřili i velitelé stranické milice SA nebo předchozí kancléř Kurt von Schleicher. Roku 1938 tak k Německu mohl připojit Rakousko a na základě Mnichovské dohody část Československa. Roku 1944 vyvázl z atentátu, který zosnovala skupina důstojníků v čele s plukovníkem Stauffenbergem, protože chtěla předejít drtivé porážce, k níž se pod Hitlerovým neschopným a fanatickým velením schylovalo. Na jaře 1945 Hitler uvízl v obleženém hlavním městě a 30. dubna spáchal ve svém bunkru sebevraždu spolu se svou družkou Evou Braunovou, kterou si těsně předtím vzal za manželku. Hitler měl nejspíše nevyléčitelnou Parkinsonovu chorobu, což je vidět na různých videozáznamech, kde roztřesenou ruku schovává nebo v ní svírá nějaký předmět, aby svoji nemoc zakryl. V lékařských záznamech Adolfa Hitlera se také objevuje věta „Hitler ztratil svou mentální flexibilitu“. To podle mnohých vědců mělo za následek Hitlerova špatná rozhodnutí (např. trvání na dobytí Stalingradu).


11. 5., 20.00 hod. – Velká válka v souvislostech (Zkáza člověka)

První světová válka byla tak ničivou událostí, jakou svět do té doby nezažil. Ale jak to všechno začalo? A jak se některým klíčovým postavám druhé světové války dařilo v té první? Během tří epizod této mini série kráčíme na bojiště první světové války, kde nechyběl Adolf Hitler, Bernard L. Montgomery, Hermann Göring, Charles de Gaulle, George S. Patton ani Walter Model. Na pozadí jejich osobních příběhů se odehrávají klíčové politické a strategické události té doby.


13. 5., 20.00 hod. – Ve stopě predátora (1. díl)

Český dokumentární seriál Ve stopě predátora zachycuje dobrodružství fotografa Petra Slavíka, která zažívá během svého putování za největšími suchozemskými predátory planety v exotickém prostředí v různých koutech světa. Je to příběh o cestě za vysněnou fotografií největší šelmy kontinentu, o životě místních farmářů a přírodě, která svou krásou bere dech. Cesta za úlovkem je dlouhá a místy trnitá. Nahlédnete během ní pod pokličku životního stylu rančerů a rybářů brazilského Pantanalu, podíváte se na nejkrásnější místa subsaharské Afriky – do delty řeky Okavango a na pláně pouště Kalahari. A pohlédnete do očí takových predátorů, jako je jaguár, levhart, gepard a král zvířat lev.


14. 5., 21.00 hod. – Souboj rekordmanů

Současní rekordmani dostali vůbec poprvé možnost střetnout se a změřit síly s věhlasnými legendami sportu. Tento snímek se zabývá vědou ve sportovních odvětvích. Díky němu a špičkovým světovým atletům, jako jsou Andre De Grasse, Sarah Hammer, Adam van Koeverden, Paul Biedermann a Christina Obergföllová se konečně dozvíme, jak dobře umí dnešní sportovci využít pokročilejší technologie a jestli díky nim mají větší výhodu.


14. 5., 23.00 hod. – Dokážeme zastavit Alzheimera?

Alzheimer je nemoc, která změní podstatu toho, co z nás dělá člověka: zasáhne základní lidské schopnosti přemýšlet, milovat a pamatovat si. Co tuto nemoc způsobuje, a jestli ji dokážeme zastavit, stále patří k největším otazníkům moderní medicíny. Alzheimer pustoší mozky více než 40 miliónů obětí po celém světě. Připojte se k vyšetřovatelům, kteří shromažďují stopy tohoto „zločinu“ a postupně rekonstruují molekulární řetězec událostí, jež v konečném důsledku vedou až k demenci. Sledujte přední vědce a výzkumníky, kteří pomáhají odhalit podstatu této zrádné nemoci.

Vydejte se za dobrodružstvím s Prima ZOOM


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 7. 5. 2017






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.05.2017 • Zbrusu nový seriál Druhé manželky od 12. května ve 21:00 hod. na televizi E!
05.05.2017 • freeSAT a Da Vinci Learning prinášajú súťaž o iPad mini a ďalšie skvelé ceny
03.05.2017 • Nový seriál o perle Jadranu - Dubrovníku - startuje už dnes na Viasat History
03.05.2017 • MS 2017 v hokeji budú v RTVS najväčšou športovou udalosťou roka
02.05.2017 • Pět a půl dne nonstop hokeje - šampionát na ČT sport začíná
02.05.2017 • Květnové programové tipy HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist