Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 16:07:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vytrvalostní motocykly poprvé na Slovakiaringu

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@medialist.cz Přidané: 11.06.2017


Slovakiaring se v sobotu 24. června poprvé stane dějištěm závodu mistrovství světa vytrvalostních motocyklů EWC. Bude to jedna z nejvýznamnějších událostí motorsportu na Slovensku v tomto roce. Eurosport nabídne na svém druhém programu celých sedm hodin přímého přenosu.


Vytrvalostní závody motocyklů zažívají po přechodu pod křídla Eurosportu renesanci. Týmová soutěž, při níž se na jednom motocyklu střídají tři závodníci, láká stále více týmů, závodníků i výrobců motocyklů či pneumatik. Rozrůstající se sezónní kalendář, který začíná netradičně v září a končí v červnu, obsahuje letos i slovenskou zastávku. Ta přichází v pravou chvíli, neboť slovenský tým Maco Racing právě zažívá velmi úspěšné období a v posledním závodě dokonce vybojoval v konkurenci továrních týmů celkové třetí místo. V domácím závodě bude chtít na tento úspěch navázat a na start postaví hned dva motocykly značky Yamaha.

Největšími favority osmihodinového závodu však zůstávají tovární týmy. Ať už jde o dvě Yamahy týmů YART a GTM94, nebo Suzuki obhájců titulu SERT. Všechny se opírají o skvělou techniku, precizní týmovou práci a silné jezdce. Vedle vytrvalostních specialistů, jako jsou David Checa či Vincent Philippe, stále více využívají služeb rychlíků, kteří vyrostli ve sprintových závodech. Zkušenosti ze seriálu Grand Prix zde uplatňují Mike Di Meglio, Robin Mulhauser či Alexis Masbou. Proti nejlepším jezdcům německých či francouzských superbikových a superstockových soutěží však nemají lehkou práci. To by mohl potvrdit i Čech Karel Hanika, který se pomalu zabydluje v českém týmu Eko IV Racing. Tým Viktora Nosse bude usilovat o první větší český úspěch.

Startovní pole je rozděleno do čtyř kategorií, přičemž drtivá většina týmů závodí buď v hlavní třídě Formula EWC, nebo Superstock. V obou případech se jedná o motocykly s obsahem do 1000 cc, Superbiky z Formula EWC však mají mírnou rychlostní výhodu a techniku pro rychlejší zastávky v boxech. Ty hrají během 8 hodin zásadní roli a volbou správné strategie dotankovávání a výměn pneumatik lze mnoho získat. Bojuje se totiž o sekundy. V posledních závodech EWC rozhodovalo o vítězi méně než 30 sekund rozdílu!

Eurosport nabídne na svém druhém programu celých sedm hodin přímého přenosu. Ten začíná ve 13.15 a s 90minutovou přestávkou trvá až do 21.45. To už bude slunce dávno za obzorem a závodníky tedy čeká přibližně hodina závodu za tmy. Ke komentátorskému mikrofonu usednou osvědčení komentátoři šampionátu WSBK Béla En a David Vopařil, kteří si do studia pozvou zajímavé hosty a s dalšími přímo na Slovensku se spojí telefonicky.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.06.2017 • Poznávejte svět s Prima ZOOM ve 24. týdnu
06.06.2017 • Nabitý červen na AMC startuje premiérou třetí sezony seriálu Fear the Walking Dead
04.06.2017 • Červnové poznávání s Prima ZOOM ve 23. týdnu
04.06.2017 • E! přichází s novou řadou pořadu HOLLYWOODSKÉ MÉDIUM TYLER HENRY
03.06.2017 • CONCACAF Gold Cup počas leta na Arena Sport
01.06.2017 • Červnové programové tipy HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist