Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 09:04:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vplujte do října na vlnách dobrodružství s Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 08.10.2017



Budete žasnout nad zvířecími superstar, prozkoumáte neprobádané, seznámíte se s mořskými velikány pěkně zblízka, poznáte tajemství historie, budete cestovat i žasnout nad technickými novinkami. A to není zdaleka všechno. Užívejte světa na Prima ZOOM.



Dokumentární skvosty pro vás: blíží se výročí objevení Ameriky, tak pro vás máme film Kryštof Kolumbus a jeho mapy; připomeneme si Americká 80. léta; budete žasnout u snímku Hvězdné tlapky: Zvířecí superstar; zaujmou vás Legendární ryby II; podíváme se na opravu ruzyňské Runway 06–24; prozradíme jaký bude Svět budoucnosti a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

10. 10. 20.00 – Kryštof Kolumbus a jeho mapy

Kryštof Kolumbus je objevitelem, který změnil svět. Díky jeho čtyřem výpravám a nespočtu přelomových objevů skončil středověk a začalo období renesance. A přesto byl mužem svíraným z jedné strany vlastní vírou a teologickým učením a z druhé strany geografickými fakty. Mužem, který nebyl schopný uvěřit tomu, co sám objevil a spatřil na vlastní oči. Zemřel, aniž by tušil, že stál u zrodu revoluce. Vydejte se společně s francouzským jachtařem Marcem Thiercelinem po stopách plavby Kryštofa Kolumba. Bez moderní navigace GPS! Zažijete dobrodružnou výpravu plnou nečekaných objevů stejně, jako se to poštěstilo kapitánovi a jeho posádce. Díky digitálním technologiím ožívají Kolumbovy mapy přímo před očima. Archivní záběry poskytují dokonalou představu o tom, jak se panenská země a její obyvatelé museli jevit samotnému velkému objeviteli. Sledujte a žasněte, jak Kryštof Kolumbus prosil Boha, aby mu ukázal cestu, a přitom měnil podobu celého tehdejšího světa.


10. 10. 21.00 – Americká 80. léta (V hlavní roli televize – 1. část)

Celý svět zadržel dech, když studená válka mezi dvěma nukleárními mocnostmi jako zázrakem dospěla ke klidnému konci. Ale zároveň jsme se dozvěděli o existenci záhadného viru, který se nedal vyléčit a rozpoutal celosvětovou pandemii. Obchod s akciemi se rozběhl na plné obrátky a z bankéřů z Wall Street se staly nové rockové hvězdy. A pomalé sedmdesátky se konečně přelily do 80. let rozpumpovaných v rytmu diska. Seriál Americká 80. léta nabízejí jedinečný pohled na dekádu, která hluboce ovlivnila dění nejen na území Spojených států. Závěr studené války, zákeřná nemoc AIDS, prezident Ronald Reagan a vizionář Steve Jobs – tyto události a osobnosti sehrály důležitou roli v průběhu této přelomové éry.


10. 10. 23.00 – Hvězdné tlapky: Zvířecí superstar

Veselý a velice zábavný film nabízí pohled do šaten v boudách a maskéren v pelíšcích – zákulisí okouzlujícího světa zvířecích superstar a jejich oddaných trenérů. Je to nebezpečně konkurenční prostředí, které bývá stejně nekompromisní pro zvířecí i lidské hrdiny. Tito psi a tyto kočky věnují stejný čas přípravám a tréninku jako Cruise nebo Pitt. Ke všemu přistupují metodicky. V Hvězdných tlapkách uvidíte celý proces, jak probíhá od zajištění vystoupení přes výcvik a zkoušení až po akci, kdy se rozsvítí světla reflektorů a zvířecí superstar konečně dostanou příležitost zazářit před kamerami.


11. 10. 21.00 – Nezkrotná Indočína (Znovuzrozený Vietnam)

Přidejte se k nám na cestě po nejrozmanitějším poloostrově světa. Vyrazíme z Malajsie přes jihozápadní Čínu a Vietnam do Kambodži a Thajska. Projdeme tak krásnou krajinou, až se z ní tají dech, historickými městy i tropickými džunglemi a setkáme se při tom s ohromným množstvím exotických zvířat. V Nezkrotné Indočíně nechybí vysoké hory, vzácní sloni bornejští, želvy ani ptáci, které nikde jinde nenajdete. Proto není divu, že je učiněným rájem pro všechny milovníky přírody. Pětidílný seriál nás zavede do srdce deštných pralesů, nitra tajemných jeskyň a močálů v Malajsii, na kamenité pobřeží a širé louky v Thajsku, na břehy divokých řek a hlubokých jezer v Kambodži i do tropických pralesů a až na vrcholky zasněžených hor v Číně. Všude tam si divoká zvířata musí složitě hledat vhodné prostředí a Nezkrotná Indočína jim to ani trochu neulehčuje. Jenže příroda si vždycky najde cestu. Místní zvířecí obyvatelé se přizpůsobili podmínkám tak, jako nikdo jiný na celém světě. Pojďte se s námi na to podívat na nejdivočejším výletu vašeho života.


13. 10. 20.00 – Legendární ryby II (1. díl)

Legendární ryby vám ve čtyřech dílech nabídnou neotřelou rybí podívanou. Vydejte se do různých koutů světa a seznamte se s kapitálními úlovky rybářů a zajímavostmi ze světa vodní říše.


14. 10. 20.00 – Zázračná planeta II (Pouště)

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii!


14. 10. 21.10 – Srdcaři v Africe (Až na vrchol Dračích hor)

Nejde to! S tímhle autem tam nevyjedete! Nebuďte blázni! Expediční tým varoval kde kdo. A stejně si nedali říct. Zdolat s dvanáctitunovým náklaďákem pověstný průsmyk Sani Pass 2 876 metrů bylo velké offroadové dobrodružství. A pokračovat pěšky na třítisícovou horu Thabana Ntlenyana, nejvyšší kopec Dračích hor, nakonec taky! Nebo si snad myslíte, že bezesnou noc z vyčerpání můžete prožít jen ve výšinách Himálaje? Srdcaři měli taky velké štěstí, když přes noc nasněžilo. Sníh na jihu Afriky, to je opravdu něco! Jenže sněhové řetězy tady nikde neseženete. Jak se tedy dostat s náklaďákem dolů?


14. 10. 22.00 – Pompeje: Nová tajemství

O Pompejích už se toho mnoho napovídalo, napsalo i natočilo. Ale i navzdory staletím podrobných výzkumů stále zůstávají tajuplným místem. Více než třetina tohoto starověkého antického města je pořád pohřbena a o tom, komu patřila těla obětí, nevíme vůbec nic. Snímek Pompeje: Nová tajemství zachycuje rozsáhlý archeologický výzkum, který proniká hluboko do dosud neprozkoumaných částí města, do dnešních dní pohřbených pod vrstvami sopečného prachu a ztuhlé lávy. Vůbec poprvé bylo možné přesunout několik desítek těl z místa jejich posledního odpočinku do laboratoře a podrobit je důkladnému vědeckému výzkumu. Díky tomu se konečně dozvídáme, kdo skutečně byli ti, kteří tragicky zahynuli během katastrofického výbuchu sopky Vesuv.


15. 10. 20.00 – Runway 06–24

U příležitosti 50. výročí existence hlavní runwaye Letiště Václava Havla v Praze padlo důležité rozhodnutí: bude se důkladně přestavovat! Kvůli generální opravě se musela na několik měsíců úplně uzavřít celá runway. Veškerý provoz tak závisel na vedlejší dráze 12–30, která je nejen o několik set metrů kratší, ale je také nedostatečně vybavena pro přistání v mlze. Zatímco pracovníci ruzyňského letiště koordinovali stovky odletů a příletů denně, dělníci na stavbě pod nimi se potýkali s náročným úkolem odstranit původní tři vrstvy pevného povrchu pomocí „gilotiny“ a obřích vrtáků. Gigantické stroje drtily starou dráhu ruzyňského letiště, aby finišery mohly položit několik speciálních vrstev nového betonu. Nad hlavami jim přitom běžel rušný letový provoz. Bylo nutné odvézt starý materiál připravený ke kompletní recyklaci a položit nový povrch: nejprve vápennou směs prokypřenou zeminou, dále cementovou stabilizaci a „mezerového“ betonu a nakonec 40 centimetrů silné cementobetonové vrstvy. Největší stavební letištní projekt posledních let se neobešel bez komplikací a drama na zemi i ve vzduchu si vyžádalo několik operativních řešení.


15. 10. 21.00 – Pěšky napříč Himálajem (1. díl)

Připravte se na dobrodružství na střeše světa! Levison Wood putuje napříč celým himálajským masivem. Jak? No přece pěšky. Wood vyrazil z Afghánistánu, a než dojde ke svému cíli v Bhútánu, urazí skoro 3000 kilometrů. Sledujte, jak se čtyři měsíce prodírá divočinou a překonává náročnou vysokohorskou trasu. Najímá si protřelé horské průvodce, setkává se s mnichy, vojáky a kočovnými kmeny a zažívá velkolepá dobrodružství v nejkrásnějších koutech naší planety. Cestou prozrazuje vlastní zážitky, a dokonce odhaluje některá místní mystéria a tajemství.


15. 10. 22.00 – Svět budoucnosti (Budoucnost dopravy)

Jak bude vypadat svět budoucnosti? Jakým způsobem současné nové objevy, vynálezy a technologie ovlivní každodenní všední životy lidí z roku 2050? Slavní vědci, celosvětové celebrity a nadšenci ze všech koutů naší planety prozrazují podrobnosti o svém bádání i vize a představy o budoucnosti v 10 fascinujících epizodách futuristického seriálu. Svět budoucnosti postupně rozebírá všechny důležité oblasti a odvětví lidské činnosti jako jsou medicína, bydlení, jídlo, móda, doprava, školství, energetika, láska a sex, hudba, sport, zábava, umění, telekomunikace, zemědělství, zpracování odpadu nebo ochrana přírodního a kulturního dědictví.


15. 10. 23.00 – Jak se staví… (Křídlo letadla)

Víte, jak se staví… Cokoliv? Fascinující seriál s jedinečným přístupem ke špičkovým konstruktérům, kteří patří mezi nejlepší na světě, vám to určitě prozradí! Seznamte se s nejvýkonnějšími a nejsložitějšími vysoce sofistikovanými technologiemi. Prozkoumejte nový automobil na našich silnicích vybavený hypermoderními vychytávkami prověřenými v náročných závodech vozů Formule 1. Podívejte se zblízka na křídlo největšího letadla na světě nebo na satelit, který za necelou vteřinu odvysílá zprávy kamkoli na naší planetě. Seznamte se s inženýry, co za nejpřísnějších bezpečnostních podmínek pracují v bunkrech a speciálních uzavřených místnostech, kde se vyvíjí tak precizní součástky, že dokonale fungují v mrazivé zimě i spalujícím horku. Nechte si prozradit, jak se co staví a nebudete litovat.


Dobrodružný svět na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


premiérové bloky        20.00 – 22.00 hod.              22.00 – 24.00 hod.
pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
úterý Po stopách historie Zvířata a my
středa Fascinující příroda Drsný svět
čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
sobota Úchvatná říše zvířat Odkazy dávných civilizací
neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení, 8. 10. 2017





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.10.2017 • Oslavte s televizí E! 10. výročí seriálu Držte krok s Kardashians
03.10.2017 • Viasat Nature si ve středu 4. října připomene Světový den zvířat
01.10.2017 • Říjnové dokumentární parádičky vás uhranou
28.09.2017 • Prima COOL uvede další Žlutý maraton premiérových epizod Simpsonových
26.09.2017 • Poslední „Monument“ roku na Eurosportu
24.09.2017 • Krásná i naučná je Prima ZOOM ve 39. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist