Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:36:55   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Kateřina Pauláthová na startu obřího slalomu SP v Courchevelu

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 15.12.2017



Bolesti a trable zapomenuty, blíží se velký olympijský restart. Kateřina Pauláthová se po letní operaci křížových vazů chystá k návratu do světového poháru. Již v Courchevelu v úterý 19. prosince, Eurosport závod vysílá od 10:30 na programu Eurosport 1.


„Udělala jsem kus práce, cítím se velmi dobře,“ říká po návratu z více než měsíčního pobytu v Copper Mountains v Coloradu. Tam především hodně trénovala, po volnějších jízdách postupně jezdila jako předjezdkyně závodů NorAm a v závěru se postavila po téměř osmiměsíční závodní pauze dvakrát na start obřích slalomů FIS.

„Nechtěla jsem se tím stresovat, přesto jsem byla hodně nervózní. Dala jsem první kolo a cítila se fajn. Pustila jsem se s odvahou i do druhého, ale chytila jsem díru a zbytek raději vypustila. Koleno mi trošku oteklo, ale je to v pořádku.“ První den zajela čtvrtý čas, den nato pátý, ale do druhého kola už nešla.

V Americe našla skvělé lyžařské podmínky, ale hodně náročné prostředí. „Strávili jsme měsíc ve třech tisících, lyžovalo se až ve 3 800 metrech. Počasí nám vyšlo, ale bylo tam velké sucho, pořád žízeň, po rychlých jízdách na odlišném sněhu spálené průdušky. Většinou jsme jezdily dva nebo tři dny a pak den nebo dva odpočívaly v Denveru v 1 600 metrech,“ popisuje čas, strávený společně se svojí tréninkovou partnerkou Terezou Kmochovou.

Mezi lyžováním hodně cvičila. „Vím sama, jak se uvolňovat, mám soubor cviků. Dělala jsem si sama tejpy, vezla jsem s sebou masážní válce.“ V jaké je tedy formě? „Samozřejmě to není jako loni touto dobou. Ale už se blížím tam, kde bych chtěla být. Věřím si víc, nejen tomu kolenu, ale sama sobě, abych to tam švihla do oblouku. Pořád mám rezervy na strmém kopci, ale to se časem dostane.“

Jako cíl vidí obří slalom světového poháru v Courchevelu ve Francii 19. prosince. „Bude to ostrý test. Musím to zkusit naplno, i když nemám tolik natrénováno, nesmím se bát díry. Mám svoje místo ve startovní listině někde okolo padesátky. Nemám žádné očekávání, ale moc se těším.“ Odtud by měla naskočit do obvyklého závodního kolotoče. Po Vánocích další světový pohár v Lienzu atd. až do korejského Pchjongčchangu.

Ženy jedou o víkendu rychlostní disciplíny ve Val d´Isère, v úterý obří slalom v Courchevelu, kde bychom měli vidět i Kateřinu Pauláthovou. Muži se představí už od pátku ve Val Gardeně, kde mají na programu super-G a sjezd, v neděli a v pondělí startují ve středisku Alta Badia, postaví se na start obřího slalomu a paralelního obřího slalomu.

Zimní sezona na Eurosportu je od konce října v plném proudu. Na pět měsíců se Eurosport stává hlavní destinací fanoušků zimních sportů po celé Evropě. Diváci si na Eurosportu mohou užít více než 1000 hodin vysílání zimních sportů a přes 130 závodů světových pohárů ve všech hlavních zimních sportech v sezoně 2017/18. Eurosport zároveň zachytí každý okamžik Zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu díky internetovému přehrávači Eurosport Player.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.12.2017 • Premiérové seriály na AMC vrcholia
13.12.2017 • Dokumentární seriál Ambulance ukazuje práci záchranářů v 360 stupních
11.12.2017 • Finále Major League Soccer - Toronto a Seattle rok poté
11.12.2017 • Will Smith v pořadu National Geographic NEOBYČEJNÁ PLANETA
10.12.2017 • V 50. týdnu nás na Prima ZOOM čeká návrat cestovatelského krále
07.12.2017 • Vánoční fotbalové El Clásico budou na DIGI TV komentovat Kohák s Pazderkovou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist