Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 03:44:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Technika | Články
 

Univerzitní kamery umožňují flexibilní vzdělávání

  Autor: PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 28.12.2017


Univerzita v městečku Huddersfield na severu Anglie si vybrala na obnovení audiovizuální techniky kampusu společnost Roche AV, která provedla montáž dálkově ovládaných kamer a laserových projektorů Panasonic.


Se snahou univerzit nabídnout studentům příležitost učit se, kdy chtějí, hledat různé způsoby učení a opakování před zkouškami nebo mít možnost vrátit se k některým částem přednášek, které neviděli, se systémy záznamu přednášek v posledních letech těší narůstající popularitě.

Dálkově ovládaná kamera AW-HE2 společnosti Panasonic je ústředním prvkem vylepšení na univerzitě v Huddersfieldu. Kompaktní kamera byla jako součást obnovení audiovizuální techniky nainstalována společně s 3 000lumenovými projektory Panasonic PT-RZ370 a také ovládacím systémem Extron, díky kterému nejsou potřeba dálkové ovladače.

Výsledkem je, že univerzita může nyní studentům nabídnout alternativní způsob vzdělávání díky možnosti opakovaně se podívat na přednášku a poslechnout si ji, což jim umožňuje udělat si důkladné poznámky a ověřit si porozumění tématu. V rámci tohoto rozsáhlého projektu bylo na celé univerzitě nainstalováno 112 kamer AW-HE2 a 37 projektorů PT-RZ370.

Univerzitu inspirovala k investici do záznamu přednášek návštěva prorektora na jiné univerzitě, kde viděl studenty, kteří již měli možnost využívat přehrávání předchozích přednášek a seminářů. S přihlédnutím k rozvoji v posledních letech, a to také v budově Oastler na okraji kampusu, nastala správná doba na vylepšení techniky.

Technologie společnosti Panasonic měla největší dopad na ekonomickou fakultu, kde každá místnost na všech čtyřech podlažích budovy v hodnotě 17 mil. prošla vylepšením audiovizuálního systému. Nové vybavení pomůže snížit náklady na údržbu na univerzitě, protože odolná laserová technologie SOLID SHINE v projektoru PT-RZ370 umožňuje 20 000 hodin bezúdržbového provozu, přičemž barvy a jas výrazně předčí projektory s konvenčními lampami.

Funkce projektoru pro sledování na denním světle zajišťuje čistý obraz i v jasně osvětleném prostředí učebny nebo posluchárny. Vestavěný senzor měří hodnoty okolního světla a automaticky upravuje úrovně barev a jasu, aby nebylo potřeba vypínat okolní světla. Díky okamžitému zapnutí a vypnutí mohou přednášky začít bez zbytečného čekání.

„Většina kamer je připojena přímo na stropě, ale na některých místech na univerzitě jsme měli s montáží kamer potíže,“ řekl David Evans, account manažer technické podpory ve společnosti Roche AV, která audiovizuální řešení instalovala. „Široké zorné pole čočky kamery nám umožňuje nahrávat celou šířku obrazu z různých pozic,“ dodává Evans.

Bližší informace o audiovizuálním řešení naleznete na stránce http://business.panasonic.co.uk/professional-camera/case-studies-in-action/putting-engaging-learning-on-the-record-at-huddersfield


O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.
O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global


Jiří Kroulík, Account Manager, PRAM Consulting


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.12.2017 • Tranzistoru je 70 let
11.09.2017 • Před 180 lety předvedl Morse telegraf
09.02.2017 • Telekom odštartoval predaj prenosného Magio GO TV Boxu pre Magio GO
07.02.2017 • České Radiokomunikace chystají nové funkce HbbTV – jako první mají časovou synchronizaci a připravují i funkci platební brány
28.12.2016 • Lidský hlas v éteru poprvé před 110 lety
16.12.2016 • Správy RTVS od 18. 12. 2016 v novej grafike

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist