Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 09:48:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Život? Raz možno aj na inej planéte

  Autor: PR.Konektor , e-mail: info@prkonektor.sk Přidané: 08.01.2018


Planéta Zem je fascinujúca rovnako ako vesmír, ktorého je súčasťou. Práve obrovský neprebádaný priestor, ako je vesmír, vzbudzuje záujem, silné emócie a otázky. Veď už o samotné postavenie človeka v tomto nekonečnom prostredí sa zaujímali aj staroveké civilizácie. K tejto téme bolo natočených nielen veľké množstvo sci-fi filmov, ale aj mnoho dokumentov. Zopár z nich si môžete v januári pozrieť na televíznej stanici Spektrum.


Kde všade existuje život?

Jednu zo základných otázok, ktoré si kladú odborníci aj laická verejnosť je, či vo vesmíre existuje život a ďalšia obývateľná planéta. V roku 2017 prišli astronómovia NASA s novými informáciami a potvrdili, že bolo objavených hneď niekoľko desiatok planét v obývateľnej zóne. Aby mohli byť planéty do tejto zóny zaradené, musia spĺňať základný predpoklad ku vzniku života – samozrejmosťou je voda v tekutom stave. Najviac nádejí teraz vedci vkladajú do planéty KIO-7923.01. Tá dosahuje 97 % veľkosť Zeme, okolo svojej hviezdy obieha 395 dní a jej povrch pravdepodobne tvorí ľadová tundra. Jej existenciu objavil spolu s ďalšími 19 planétami teleskop Kepler. Pokiaľ sa to potvrdí, počet potenciálne obývateľných exoplanét stúpne z 30 na 50.


Sme pripravení na zmenu?

Životné podmienky na planéte Zem sa dlhodobým pôsobením človeka a prírody mení. Ohrozujú nás nielen rôzne ochorenia a epidémie, ale hlavne klimatické zmeny a ich vplyv na prírodu. Stephen Hawking, významný britský teoretický vedec, zastáva názor, že ľudstvo sa za sto rokov bude musieť premiestniť na inú planétu, na planétu, ktorá bude na život vhodnejšia. Vedec sa zamýšľa nielen nad praktickými otázkami medziplanetárneho sťahovania, ale aj nad psychickými aspektami sťahovania, ktoré by mali ľudia spĺňať, aby toho boli schopní.

Postoj Hawkinga k téme môžete sledovať v seriáli Nový život vo vesmíre, kde sa zoznámite s názormi slávneho vedca. Sledujte 8. januára od 20:00 hod. na televíznej stanici Spektrum.


Každý má na Zemi svoje miesto

Pred tým, než sa ale život presťahuje na inú planétu, mali by sme maximálne chrániť našu Zem, jej klímu a našu prírodu. Aj tie najmenšie stvorenia totiž majú pre náš život význam. O tom hovorí aj dokumentárny film Najmenšie zvieratá na svete, ktorý od 10:00 hod. odvysiela 28. januára televízna stanica Spektrum. Vďaka najmodernejšej technike sú v ňom zachytené životné stratégie a problémy napríklad chameleóna, ktorý sa vojde na špičku prsta či primáta veľkosti malej myšky.


Ohrozených druhov je stále viac

Práve pôsobením človeka dochádza nielen ku klimatickým zmenám, ale tiež k vymieraniu viacerých živočíšnych druhov žijúcich v divočine. Potvrdzuje to aj štúdia z časopisu Conservation Biology, ktorá uvádza, že bez pričinenia človeka by trvalo až 1 000 rokov, než by na Zemi vymrel jeden vtáčí druh. My sme oproti tomu za posledných 500 rokov prišli o celých 150 takýchto druhov. A to je len príklad. Hovorí vám snáď niečo vám korún bezzubý, zebra kvaga, alka veľká či vakovlk tasmánsky? Medzi najohrozenejšie druhy dnes patrí napríklad aj nosorožec a tyger sumaterský, rys iberský alebo korytnačka angonoka.

O výprave veterinárov za poslednými 880 voľne žijúcimi gorilami horskými rozpráva dokumentárny film Veľké gorilie dobrodružstvá. Ten premierovo odvysiela televízna stanica Spektrum 6. januára o 10 hod. a v repríze 7. januára od 8 hod.

Sledujte našu facebookú stránku: https://www.facebook.com/TelevizeSpektrum/



O AMC Networks International – Central Europe

AMC Networks International – Central Europe je súčasťou AMC Networks International, jednej z predných medzinárodných spoločností na poli televízneho vysielania a distribúcie tematických televíznych staníc sústreďujúcich sa na Strednú a Východnú Európu. Súčasné AMCNI – Central Europe portfólio obsahuje 12 televíznych staníc v štyroch žánroch: šport: Šport1, Šport2, ŠportM, detské: Minimax, Megamax, zábavno-vzdelávacie: Spektrum, TVPaprika, Spektrum Home a filmové: AMC, Sundance Channel, Film Mánia, Film+ a Film Café. Obsah tematických staníc je vytváraný pre miestnych divákov, jazykové verzie a trhy. Je dostupný v celej rade platforiem vrátane HD, služieb na vyžiadanie a verzie pre mobilné telefóny.

AMC Networks International (AMCNI) je globálna divízia AMC Networsk a dodávateľom uznávaných zábavných programov pre predplatiteľov vo viac ako 140 krajinách a územiach v Afrike, Ázii, Európe a Latinskej Amerike, AMC zahŕňa globálne značky ako Sundance Channel a MGM Channel, tak aj populárne kanáli s lokálnym významom a rôznorodým žánrovým zameraním. Viac informácií nájdete na www.amcnetworsk.com/amcni


O spoločnosti AMC Networks:

Spoločnosť AMC Networks Inc (NASDAQ: AMCX) sa už viac ako 30 rokov venuje produkcii kvalitných filmov a programov, vlastní a prevádzkuje niekoľko populárnych a oceňovaných značiek v oblasti platenej káblovej televízie. AM, IFC, SundanceTV, WE tv a IFC Films produkujú programy, ktoré sú výrazné, zaujímavé, kultúrne relevantné a oslovujúce divákov napriek rôznymi spoločenskými skupinami. Spoločnosť prevádzkujú globálnu divíziu, AMC Networks International. Viac informácií nájdete na www.amcnetworks.com


Mgr. Kamila Závodská, PR Consultant, PR.Konektor


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.01.2018 • Lednové dokumentární novinky na Prima ZOOM
04.01.2018 • Změny v programové nabídce Skylinku
03.01.2018 • Na obrazovky E! přichází druhá řada inspirativní show Přeměny s Khloé Kardashian
30.12.2017 • Začněte rok 2018 s Prima ZOOM!
29.12.2017 • Lednové programové tipy E! Entertainment
28.12.2017 • Lednové premiéry na Viasat Explore, History a Nature

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist