Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 13.05.2024 - 12:43:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Dnes se otevřely brány veletrhů INVEX – DIGITEX

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 23.10.2007



Dnes se v areálu Brněnských veletrhů a výstav otevřely brány nejvýznamnějších domácích výstav informačních a komunikačních technologií, spotřební elektroniky a digitální zábavy. Obě výstavy potrvají až do soboty, na pátek a sobotu je připraveno speciální rodinné vstupné s dárkem.


Oba veletrhy jsou opět pětidenní, první dva odborné dny jsou určené převážně pozvaným odborníkům a novinářům, oproti minulým rokům však dochází k posunu konání až do soboty 27. října, INVEX a DIGITEX tak bude možné kvůli rostoucímu zájmu široké veřejnosti navštívit i v den pracovního volna. Na pátek a sobotu je připraveno speciální rodinné vstupné ve výši 380 Kč (2 dospělí plus dvě děti) s dárkem – filmem na DVD v nejlepší technologické kvalitě.

Veletrhy se uskutečňují v nejmodernějších pavilonech, v nichž bude na ploše téměř 23.000 metrů čtverečních přes 500 vystavovatelů z 21 zemí světa prezentovat to nejzajímavější ze světa informačních a komunikačních technologií, spotřební elektroniky a digitální zábavy, a to nejen v rámci veletržních expozic, ale také mnoha desítek specializovaných projektů, zaměřených odborně (INVEX) i pro laiky (DIGITEX).

V porovnání s loňským rokem dochází k nárůstu počtu vystavovatelů z oblasti podnikových informačních systémů a spotřební elektroniky a naopak k mírnému poklesu v segmentu telekomunikací. Menu letošních veletrhů bude skutečně pestré – od pavilonů s odborně zaměřenými expozicemi na profesionály z oblasti informačních a komunikačních technologií, přes speciální programy pro zástupce státní správy, podnikatelů či celého prodejního řetězce až po spotřební elektroniku a digitální zábavu pro širokou veřejnost.

Na své si tak přijde skutečně každý, kromě tradičního obsahu veletrhu INVEX je letos program zaměřen více i na podnikatele mimo oblast ICT a v rámci veletrhu DIGITEX i na celé rodiny. Všech pět veletržních dnů (od 23. do 27. října) bude navíc obohaceno řadou zajímavých konferencí, přednášek a nejrůznějších akcí.


Za jednu z nejdůležitějších akcí lze označit úterní mezinárodní konferenci INVEX INSIDE ICT SUMMIT o budoucnosti informatiky v ČR a ČR v informatice. Summit si klade za cíl odpovědět na řadu otázek včetně té, zda je informatika v ČR opravdu tak důležitá, jak si lidé uvnitř oboru myslí.


K bohatému konferenčnímu programu patří například akce Fórum elektronické komunikace 2007 a tradiční Milníky digitální televize. Ty jsou na programu hned dnes, v první den zahájení veletrhů, v 13:30 hod v Kongresovém centru v bezprostřední blízkosti hlavní brány areálu.

Zatímco INVEX bude nasměrován do oblasti podnikových řešení, spotřebitelskému DIGITEXu bude vévodit téma High-Definition, prezentované především unikátními projekty HD live! a Technologie&Design.


Samozřejmě v rámci DIGITEXu nechybí ani další oblasti spotřební elektroniky, od komplexního řešení digitální domácnosti, přes digitální fotoaparáty, kamery, tiskárny, notebooky, velké obrazovky s vysokým rozlišením, mobilní telefony, GPS navigace, všechny myslitelné podoby audio a video zařízení, až třeba po oblast digitální zábavy.


Hlavní téma letošního DIGITEXu bude bezpochyby High-Definition (vysoké rozlišení obrazu, které má nahradit stávající a dosluhující formáty a nabídnout 2-5x vizuálně podrobnější obraz než klasické DVD). Zájemci takřka na každém kroku spatří technologie pro HDTV, optické disky třetí generace Blu-ray či HD DVD a samozřejmě potřebné přehrávací zařízení včetně těch kombinovaných. U příležitosti konání veletrhů bude z brněnského DVB-T multiplexu vysílat Česká televize i Televize Nova své vysílání ve formátu HDTV (buď přímo pořady natočené v HD, nebo v upscalinku z SD formátu do HD rozlišení).

Další podrobnosti pro návštěvníky, odborníky i novináře s plánky a katalogy vystavovatelů najdete na stránkách www.invex.cz a www.digitex.cz.


Připraveno s využitím informací BVV Brno, redakce satCentrum, 23.10.2007, ilustrační foto: archiv redakce


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.10.2007 • Jaromír Glisník: Samotná cena karty není bariérou k rychlejšímu rozšíření satelitního příjmu ČT [ 9 ]
07.10.2007 • Digitex 2007 ve vysokém rozlišení - HD live!
04.10.2007 • Olympiádu ve Vancouveru chce vysílat ČT ve vysokém rozlišení
29.09.2007 • SatCentrum gratuluje: Marek Rybár se dnes žení!
27.09.2007 • Konečně! Poslanci schválili diginovelu
19.09.2007 • První konference DIGI TV představila dualbox pro české abonenty [ 27 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist