Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 15:22:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Návštěva u doktora Christiana na TLC

  Autor: Media:List CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 30.04.2018


Slavný doktor, který sám sebe označuje za pacienta s pacienty. I proto, že si osobně prošel zákeřnou mentální nemocí, ví, že zdravotní potíže mohou být psychického původu, ale i to, že náš zdravotní stav následně ovlivňuje další aspekty našeho života. Na bolest břicha proto bez dalšího nepředepíše tišící léky, ale snaží se k člověku přistupovat komplexně a hledat příčiny.


Dr. Christian Jessen (41) je hlasitým kritikem zkostnatělého zdravotnického systému s britskými praktickými lékaři, kteří jsou schopni své pacienty „vyřídit“ během osmiminutové konzultace. Na své soukromé klinice na Harley Street bude trpělivě naslouchat svým klientům v druhé řadě reality show Návštěva u doktora Christiana už od pátku 4. května 2018 ve 21:00 na stanici TLC.

Ač praktikující lékař, Christian Jessen vstoupil do povědomí veřejnosti především svou snahou o otevírání tabuizovaných témat. Jeho pořady Embarrassing Bodies a Zhubni, nebo přiber! nastartovaly debaty o problémech, se kterými se spousta jedinců potýká, ale bojí se o nich hovořit. Jessen ví o nespokojenosti s vlastním tělem hodně nejen jako zdravotník, nýbrž i jako pacient, který trpěl muskulární dysmorfií. Tato nemoc, patřící mezi poruchy příjmu potravy, se projevuje naprostým odporem k vlastnímu tělu. Nemocní, aby byli co nejvíce atraktivní, se často uchylují k vyčerpávajícím kondičním tréninkům a neustále cvičí, čímž si kompenzují pocity méněcennosti. Nesmyslně si upravují jídelníček tak, aby převažovaly potraviny podporující růst svalové hmoty, o zneužívání různých doplňků a anabolických steroidů ani nemluvě.

U Christiana Jessena se choroba poprvé projevila v pubertě, když sám vnitřně zápasil s přijetím své sexuální orientace. „Jako homosexuální a vyhublý teenager si připadáte tak nějak zakrsle, a to vás nutí zkoušet všechno, abyste vypadali mužněji,“ popisuje své tehdejší pocity a tvrdí, že problém ještě zhoršují předsudky a zažité stereotypy ve společnosti: „Společnost nám neustále předhazuje, jak bychom měli vypadat. A tak jsem pořád cvičil a byl jsem mohutnější a mohutnější, ale stejně jsem při pohledu do zrcadla viděl toho neduživého teenagera.“

Není proto divu, že i ve svých pořadech se nemocemi spojenými s vnímáním vlastního těla zabývá. Doktor Christian Jessen je sice už dnes televizní hvězdou, jeho lékařská praxe mimo obrazovky je pro něj však na prvním místě. Nyní ho diváci budou moci vidět při jeho každodenní empatické práci na vlastní klinice. Pro jeho radu přicházejí zoufalí klienti se zdravotními obtížemi, s nimiž si nevědí rady. Ať už jsou to problémy s početím, s tělesnou hmotností, Touretteův syndrom, deprese či kožní nemoci, všechny tyto zdravotní komplikace mají dopad na jejich sebevědomí, partnerské vztahy a celkovou kvalitu jejich života.


Druhá řada reality show Návštěva u doktora Christiana v pátek 4. května 2018 ve 21:00 hod. na stanici TLC.

Více: http://www.drchristianjessen.com/

Video: https://www.facebook.com/TLCAfrica/videos/1273297329443518/


O TLC

TLC přináší pozoruhodné příběhy ze skutečného života, každý den prezentuje emoce, humor, naději a lidskost v různých žánrech pořadů, ve kterých uvidíte zajímavé rodiny, dojemné proměny a životní milníky. Od začátku roku 2017 dodnes se TLC řadí na šesté místo mezi komerčními kabelovými sítěmi u žen mezi 25–54 lety v hlavním vysílacím čase.

TLC je globální značka dostupná ve více než 89 milionech domácností v USA a 325 milionech domácností po celém světě. Diváci si mohou své oblíbené pořady užívat kdykoliv a kdekoliv prostřednictvím TLC GO – síťové nabídky TVE, která nabízí přístup ke kompletním řadám pořadů. Webové stránky TLC.com nabízí exkluzivní originální videa a přístup ke stránkám určeným fanouškům jednotlivých pořadů. Fanoušci mohou se sítí TLC komunikovat prostřednictvím Facebooku, Instagramu, Twitteru, Snapchatu a Pinterestu. TLC je součástí Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), kterou sledují celkem až 3 miliardy diváků z více než 220 zemí. Uspokojuje touhu po poznání a baví diváky svými prvotřídními populárně naučnými, sportovními a dětskými programy.


Miluše Kozlíčková, PR, Media:List CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.04.2018 • Zapojte se do dění na Prima ZOOM v 18. týdnu
28.04.2018 • Agenti a špióni všude kolem nás na Epic Drama
27.04.2018 • DiDonato uzavře sezónu satelitních přenosů MET: Live in HD premiérou okouzlující Massenetovy Popelky
25.04.2018 • Ester Ledecká zavzpomíná na úspěchy z Koreji dnes na Nova Sport 1
22.04.2018 • Dnes má premiéru 2. řada seriálu Génius: Picasso, National Geographic už potvrdil i třetí řadu
22.04.2018 • Lutych-Bastogne-Lutych – nejstarší cyklistická klasika

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist