Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 17:40:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Přehlídka těch nejlepších dokumentů na Prima ZOOM ve 21. týdnu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 20.05.2018


S Prima ZOOM se můžete vydat na Mars, do historie, poznat padouchy i hrdiny, vyzkoušet rozmanitou techniku, stanout tváří v tvář divočině i se ponořit hodně hluboko a samozřejmě odhalit moře záhad. Dokumentární skvosty pro vás: vezmeme vás kam se dosud nikdo nepodíval – Curiosity na Marsu; jaký byl Můj soused Hitler; ukážeme vám Hmyz: Zázrak přírodního inženýrství; čeká nás Návrat do Černobylu; odhalíme Tajná akta nacistů a začneme drogami; nenechte si ujít finále fascinujícího seriálu Modrá planeta II i to, jak se natáčel a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

21. 5., 22.00 – Curiosity na Marsu

Sondě Curiosity, kterou NASA vyslala prozkoumat Mars, se 5. srpna 2012 podařilo jedno z nejdramatičtějších přistání v dějinách dobývání vesmíru. Dokument Curiosity na Marsu nás vezme krok za krokem po stopách kosmické výpravy od prvotních příprav ke startu, přes nervy drásající sestup, až po neuvěřitelné objevy na povrchu Rudé planety. Vychutnejte si bezkonkurenční přístup k materiálům o výzkumu a vývoji agentury NASA i záběrům pořízeným samotnou sondou. Odhalte, jak nové technologie jako virtuální a augmentovaná realita přivedly dnešní vědce do tak bezprostřední blízkosti Marsu jako nikdy dřív. Dozvíte se odpovědi na otázky, kterými si lidstvo po staletí lámalo hlavu. Existoval na Marsu život? Přežila by na jeho povrchu výzkumná výprava?


21. 5., 23.00 a 23.30 – Záhady vesmíru (Černé díry: Odvrácená strana nekonečna; Dynamická Země)

Obrovské černé díry, nukleární pece v jádru gigantických hvězd a vulkanické tlakové hrnce uvnitř planet proměňují vesmír napříč časem i prostorem. Nový seriál Záhady vesmíru odhaluje energetickou stopu, která vede k energetickému centru kosmu. Každá epizoda přibližuje tato nedostupná místa pomocí digitálních animací, které vycházejí z vědeckých poznatků i simulací nejmodernějších super počítačů. Ponořte se do srdce masivní černé díry, proleťte se nad toxickou krajinou cizích planet a projeďte se po povrchu hvězdy, která je na pokraji exploze. Dobrodružná cesta za záhadami vesmíru poučí, ohromí a inspiruje zvídavé diváky bez rozdílu věku.


22. 5., 20.00 – Můj soused Hitler

Být německým židem ve 30. letech 20. století nebylo nic příjemného. Podívejte se na neuvěřitelný životní příběh Edgara Feuchtwangera, který v té době chodil do školy v Mnichově, bydlel naproti přes ulici od Adolfa Hitlera a na vlastní kůži zažil hrůzu a děs všech německých židů z nezastavitelného vzestupu krutého šílence. Můj soused Hitler je fascinující snímek, který vás uchvátí provedením, jedinečnými historickými svědectvími a skvělými záběry.


22. 5., 21.00 – Masakr na vlastní oči: Nanking 1936 (1. část)

Dvoudílný film zachycuje hrdinství malé skupinky cizinců, kteří se stali svědky jednoho ze zapomenutých zločinů 20. století: Nankingského masakru. V roce 1937 japonská císařská armáda obsadila hlavní město Čínské republiky. Okamžitě začalo hrozivé krveprolití. Dvacet sedm odvážných mužů a žen ze zahraničí odmítlo z Nankingu uprchnout do bezpečí. Měli k tomu jednoduchý důvod: chtěli pomoci lidem v ohrožení, a díky jejich neuvěřitelným činům se podařilo zachránit 250 tisíc životů.


23. 5., 21.00 – Hmyz: Zázrak přírodního inženýrství

Ponořte se do nitra brouků a odhalte jejich fascinující anatomii v zábavném dokumentu, který ukazuje, jak se hmyz vyvíjel, aby přežil. Dozvíte se i to, jak objevy z říše hmyzu, k nimž dochází v laboratořích, ovlivňují a inspirují technologie, jež mění náš svět. Tento snímek vás provede pitvami několika hmyzích druhů a v kombinaci s nejmodernějšími digitálními efekty odhalí miniaturní a precizní podobu genetického inženýrství v nitru těchto neobyčejných stvoření. Můžeme je brát jako havěť, ale hmyz přesto zůstane nejpovolanějším inovátorem života na naší planetě.


23. 5., 22.00 – Návrat do Černobylu

26. dubna 1986 došlo k selhání čtvrtého reaktoru Černobylu, které způsobilo nejhorší nehodu jaderné elektrárny v dějinách. Z okolí muselo být evakuováno celkem 116 tisíc lidí. Dalších 300 tisíc lidí se podílelo na minimalizaci škod a odstraňování následků katastrofy. Vraťte se společně s námi do černobylské zakázané zóny a sledujte, jak se na místě instaloval nový speciální sarkofág, který má na další století zabránit úniku radiace. Sledujte exkluzivní záběry z nebezpečné oblasti, rozhovory s těmi, co měli to štěstí a výbuch Černobylu přežili, nebo vědci a inženýry, kteří se s explozí potýkají dodnes.


24. 5., 20.00 – Tajná akta nacistů (Drogy v první linii)

Ohavné zločiny Třetí říše jsou už dlouho předmětem pečlivých vyšetřování. Ale teprve nyní díky odtajnění dříve uzavřených archivů vyplouvají na povrch ještě temnější a podivnější fakta o nacistické touze po moci. Tajná akta nacistů je dechberoucí seriál, ve kterém odhalíme zdánlivě dávno ztracená tajemství. Seznámíme se s nejnovějšími analytickými výzkumy, které revolučním způsobem proměňují dosavadní pohled na druhou světovou válku. A dozvíme se o bizarní víře a nezodpovědných činech nacistů během jejich honby za světovou nadvládou. Zvrácená podstata mýtu o nadřazené árijské rase, Hitlerova víra, že je novým Mesiášem, nacističtí islamisté, kteří stále nepřestali terorizovat svět. Tajná akta nacistů odhalují zvrácené a šílené ideje, na nichž stála Hitlerova diktatura, a přesto zůstaly skryté až dodnes.


24. 5., 21.00 a 21.30 – Ruská vojenská technika (TOR – rakety země-vzduch; Speciální munice)

Seznamte se s moderními vojenskými vynálezy, pokročilými bojovými strategiemi, novými typy zbraní a hypermoderní výzbrojí, kterou používá jedině ruská armáda. Veřejnost se o nich dozvídá jenom málo. Ale inovace vyvíjené ruským zbrojním průmyslem mají tak neomezený potenciál, že vás ohromí. Připravte se na návštěvu skutečné střelnice, kde se testuje nová vojenská technika a kde to všechno uvidíte na vlastní oči.


24. 5., 22.00 – Hroch versus lev

Dominantní samec hrocha si chrání své území, jako by to byla jeho říše. Hranice hájí s takovou zuřivostí, že si jeho nadvládu nikdo netroufne zpochybnit. Aspoň ne ve dne. Ale v noci se do země vplíží temné síly a moc přebírají dravci. Pokud se hroši chtějí dostat zpátky na své pastviny, musejí opustit bezpečí říčních vod a čelit hladovým masožravcům.


24. 5., 23.00 – Keňští strážci divočiny

U pohoří Mount Kenya žije druhá největší populace tlustokožců na světě. V hustě obydlené oblasti, která se rozprostírá přes 7000 km², je v neustálém pohybu více než 6000 divokých slonů. Během jejich migrace dochází k řadě incidentů. Tato majestátní zvířata navíc žijí v nepřetržitém ohrožení ze strany nemilosrdných pytláků. Organizace na ochranu divokých zvířat Mount Kenya Wildlife Trust proto vyrukovala s bláznivým, přesto geniálním nápadem na pomoc slonům: postavit 14 kilometrů dlouhý koridor s podchodem vedoucím pod důležitým dopravním tahem. Tím pádem se sloni vyhnou rušné dopravě – a nervózní řidiči se vyhnou slonům. Na pomoc přiklusali i vyloženě zvláštní strážní andělé – koně. Koridor pro slony v Mount Kenya je zářným příkladem mírumilovného soužití. Lidé pomáhají zvířatům, zvířata si pomáhají navzájem a všechno do sebe krásně zapadá.


26. 5., 20.00 – Modrá planeta II (Naše modrá planeta)

26. 5., 21.00 – Modrá planeta II: Ze zákulisí

Vychutnejte si závěrečný díl vynikajícího dokumentárního seriálu Modrá planeta. Vypravíte se na okouzlující dobrodružství do nejkrásnějších, přesto nejméně známých končin Země – ponoříte se do azurových hlubin tajemných oceánů. Tento seriál z prostředí ledových polárních moří i rušných korálových útesů představuje všechny překvapivé nové objevy. Úžasná a inspirující Modrá planeta II odhaluje nečekaná nová místa, charismatické nové hrdiny i jejich neobvyklé chování.

A hned poté poznáte, jak vznikal snad nejlepší přírodopisný dokument, jaký jste kdy viděli.


Dokumentární přehlídka začíná na Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.05.2018 • MLS: Loňský ligový nováček Atlanta vede Východní konferenci
17.05.2018 • E! Živě z červeného koberce: Královská svatba
13.05.2018 • Dokument o virech coby neviditelných zabijácích na Discovery Channel
13.05.2018 • Poznávejte nepoznané s Prima ZOOM ve 20. týdnu
11.05.2018 • Volné vysílání programu Golf Channel
07.05.2018 • DIGI TV pustí Golf Channel v průběhu The Players Championship všem zákazníkům

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist