Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 18:14:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Tisková zpráva SES Astra: SATELIT SIRIUS 4 úspěšně odstartoval

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 21.11.2007


SES SIRIUS, společnost SES ASTRA dne 19. 11. 2007 oznámila, že nový satelit SIRIUS 4 úspěšně odstartoval do vesmíru. SIRIUS 4 byl vynesen na oběžnou dráhu raketou ILS Proton - dne 18. 11. 2007 ve 4:39 hod. místního času (17. 11. 2007, 23:39 hod. SEČ). Během následujících týdnů bude satelit dopraven na konečnou oběžnou dráhu a po intenzivních testech na orbitě bude k dispozici pro komerční využívání začátkem ledna 2008.


Společnost SES ASTRA je výlučně vlastněnou dceřinnou společností skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SIRIUS 4 bude umístěn na orbitální pozici 5° východně, odkud satelit SIRIUS nabídne televizní, rozhlasové vysílání a širokopásmové služby pro celou Evropu a také bude vysílat programy HDTV. Svojí satelitní flotilou SIRIUS pokrývá 20 miliónů domácností v celé Evropě. SIRIUS 4 bude mít připravenu kapacitu i pro Afriku, kterou komerčně využije společnost SES ASTRA.

„Jsme velmi hrdí a spokojení s úspěchem vesmírné mise SIRIUS 4“, řekl Håkan Sjödin, vrchní ředitel společnosti SES SIRIUS. „Naši zákazníci budou mít užitek ze satelitu SIRIUS 4 a náš dosah a naše nabídka ve východní Evropě se zlepší. Úspěch mise SIRIUS 4 je mezníkem v historii naší společnosti. Na tomto místě bychom rádi zdůraznili i skvělou spolupráci s našimi partnery, společností Lockheed Martin Commercial Space Systems a International Launch Services.“

„Tato mise měla pro ILS jako i pro našeho zákazníka, společnost SES SIRIUS, zvláštní význam“, řekl pan Frank McKenna, prezident společnosti ILS. „ILS a náš partner, Khrunichev, budou i nadále sázet na neobyčejný výkon a naši dlouholetou spolupráci s firmami skupiny SES.“

Fotografie ze startu a příslušnou tiskovou zprávu partnera skupiny SES, společnosti ILS, lze najít na internetu: www.ses-sirius.com.


Håkan Sjödin a Anna-Karin Modigh, SES SIRIUS AB


O společnosti SES SIRIUS AB, www.ses-sirius.com:

SES SIRIUS AB vlastní a provozuje satelitní systém Sirius (Sirius 2 a 3). Sirius je jedním z nejvýznamnějších satelitních systémů v severských zemích, pobaltských republikách a ve střední a východní Evropě. Poskytuje cenově efektivní řešení pro televizní a rozhlasové vysílání, popř. širokopásmové služby v těchto regionech. Satelity Sirius jsou umístěny na pozici 5° východně a nabízí spolehlivé komunikační spojení po celé Evropě. SES SIRIUS AB je vlastněna společností SES ASTRA (75 %), která je členem skupiny SES a jedním z nejvýznamnějších satelitních operátorů na světě, a zbylou část (25 %) vlastní švédská státní vesmírná společnost SSC (Swedish Space Corporation). SES ASTRA je členem skupiny SES.


O společnosti ILS, www.ilslaunch.com:

International Launch Services je společný podnik americké akciové společnosti Space Transport Inc., ruské společnosti Khrunichev State Research and Production Space Center (Státní výzkum a středisko vesmírné produkce Khrunichev) s firmou RSC Energia. ILS má exkluzivní práva na celosvětové komerční využívání a realizaci satelitních startů prvotřídních ruských nosných raket: Proton a budoucí rakety Angara. Registrované obchodní sídlo společnosti ILS je v Delaware v USA, hlavní sídlo je v McLeanu (Virginia), předměstí Washingtonu, D.C.


O společnosti Lockheed Martin, www.lockheedmartin.com

Společnost Lockheed Martin má ústředí v Bethesdě (Maryland), po celém světě zaměstnává více než 135 tisíc lidí a angažuje se zvláště v oblasti výzkumu, plánování, vývoje, výroby, integrace progresivních technologických systémů, produktů a služeb.


SES ASTRA Press, 19. 11. 2007, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
15.11.2007 • Nový satelit SIRIUS je připraven ke startu
03.11.2007 • Stanice EuroNews získala ve Švýcarsku status Must-Carry
02.11.2007 • Skupina SES oznámila finační výsledky za třetí čtvrtletí roku 2007
01.11.2007 • SES ASTRA podepsala smlouvu s poskytovatelem placené televize Sogecable na další transponder
23.10.2007 • Satelit SIRIUS 4 byl předán na bajkonurský kosmodrom, start je naplánován na 18.listopad
23.10.2007 • O titul šampióna baseballové ligy MLB se utkají týmy Colorada a Bostonu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist