Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 14:49:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Přelom léta na Prima ZOOM vás sežehne parádními dokumenty

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 29.07.2018



Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Neuvěřitelný svět hmyzu; poznáte Zabijáky od přírody; vydáme se na Starodávné cesty; možná to bude Výstup do nenávratna a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

30. 7., 21.00 – Guatemala: S šamany v zádech

Guatemala je nevelká země ve střední Americe. Země omývaná z východu vodami Atlantiku a ze západu Pacifikem. Guatemala leží v tropech, a tak se teploty obou oceánů během roku mění jen nepatrně. Naopak se srážkami je to různé. Zatímco na pobřeží u Atlantiku ročně naprší přes 5000 milimetrů, u pobřeží Tichého oceánu je to pětkrát méně. Kdekoli na venkově najdete políčka obdělávaná potomky dávných Mayů. Ti dnes tvoří asi polovinu obyvatel Guatemaly. Pracují tvrdě a jsou většinou velmi chudí. Guatemala má unikátní přírodu. Je to most mezi Severní a jižní Amerikou. Fauna a flora obou kontinentů se díky tomu promísila a vytvořila neskutečně rozmanitá přírodní společenství. Navštívíte jedno z nejpěknějších jezer v Guatemale. Kolem vulkány a vesnice, které nesou jména svatých. Tady najdeme Mashimona – pohanského boha uctívaného mnoha místními obyvateli. Indiánské trhy v Chichicastenangu, keramika, mayské masky a guatemalská kuchyně.


1. 8., 20.00 – Neuvěřitelný svět hmyzu

Všude okolo nás je vzrušující svět plný strašidelných potvůrek. Jeho obyvatelé tvoří největší skupinu zvířat na naší planetě. Je jich dokonce 200milionkrát víc než lidí. Díky několika miliónům let evoluce jsou tito bezobratlí schopní přežít skoro ve všech možných podmínkách, jaké si dovedeme představit. Daří se jim díky tomu, že se dokázali přizpůsobit pomocí fascinujících – a někdy poněkud bizarních – schopností.


1. 8., 21.00 – Zabijáci od přírody (Hadohlavec)

V nejrůznějších koutech naší planety se ukrývají tajné světy zrozené díky miliónům let intenzivního počasí. Vyprahlé pouště, tropické džungle i promrzlé hory mají své vlastní přírodní zákony a obývají je zvláštní zabijáci jako prudce jedovatá pakobra páskovaná z ostrova Chappell nedaleko Austrálie nebo neuvěřitelně přizpůsobiví vražední krokodýli od řeky Nil. Tato monstra si našla způsob, jak přežít v nejextrémnějších klimatických podmínkách. Po staletí zůstávala skryta. Až teď se jeden muž rozhodl odhalit celému světu jejich existenci. Dobrodruh a objevitel Sean Duggan vyrazil do nejvzdálenějších částí Země, aby se zblízka seznámil s největšími Zabijáky od přírody.


2. 8., 21.00 – Skrytá tvář 2. světové války (Den D)

Více než sedmdesát let po konci nejničivější války, kterou svět zažil, stále existují nezodpovězené otázky o některých bojových operacích: fakta jsou neznámá, hrdinové zapomenutí. Přitom jde o neuvěřitelné příběhy plné napětí, odvahy a těžkých životních rozhodnutí, bez kterých by byl osud našeho světa úplně jiný. V tomto pětidílném seriálu uvidíte dosud neznámé příběhy druhé světové války. Všechno začíná dnem D a přípravami na útok, které doprovází dalekosáhlá tajná operace s cílem přesvědčit nacisty, že Spojenci se chystají vylodit na pobřeží Severního moře. Pak pokračuje osvobození okupované Evropy. V roce 1945 se veřejnost dozvídá o hrůzách holocaustu v plném rozsahu a vyvstane potřeba učinit spravedlnosti za dost. Jak je možné, že se vysoko postaveným nacistickým důstojníkům přesto podaří uprchnout? Nahlédneme také do pozadí temných tajemství Adolfa Hitlera a jeho vzestupu k moci.


2. 8., 22.00 – Největší zabijáci Afriky I (Taktika zabijáků)

Afrika, představující jeden z nejstarších ekosystémů na Zemi, se vyznačuje nebývalou rozmanitostí a mnohdy extrémními podmínkami pro život. Tomu se musí přizpůsobit i živočichové, kteří zde žijí. Jsou mezi nimi i predátoři, jejichž strategie lovu jsou neméně pestré než sám kontinent. Extrémům charakterizujícím Afriku se musí její zvířecí obyvatelé přizpůsobit. A aby přežili a zajistili si dostatek potravy, ne vždy se jim daří lovit jednotlivě. I ti největší predátoři se občas musí spojit, aby nad kořistí zvítězili. To je i případ krokodýlů, kteří v řece Luangwě v severní Zambii vytvářejí celé krokodýlí flotily.


4. 8., 22.00 – Starodávné cesty (Z Norfolku do Bedfordshiru)

Velká Británie je protkaná starodávnými cestami. Přidejte se k moderátorovi stejnojmenného seriálu a amatérskému historikovi Tonymu Robinsonovi na výpravě malebnou krajinou s bohatou historií. Vydáte se po cestách, které existují už od prehistorických dob, takže dnes nikdo neví, jak nebo proč vůbec vznikly. Budete kráčet ve stopách poutníků, lovců i nájezdníků z éry až před pěti tisící lety. Narazíte na pradávné i současné mýty, záhady a pověsti. Uvidíte monolity, megality, pohřebiště, skryté jeskyně, nejstarší dubové stromy na světě, ztracené římské bojiště, svatyni Thomase Becketta, nejslavnější kamenný kruh, a dokonce i pradávnou pohřební komoru, která byla vybudována dříve než slavné pyramidy v Egyptě.


5. 8., 21.00 – Výstup do nenávratna

Tým špičkových lezců vyrazil na 240 kilometrů dlouhou výpravu z dusných džunglí Myanmaru na nepřístupný vrchol až na samé hranici světa. Cestou musí pokořit nejen přírodní živly, ale i vlastní démony – smutek, pochyby a strach. Hkakabo Razi stojí na kraji Himaláje a říká se o ní, že je nejvyšší horou jihovýchodní Asie. Dosud to však nikdo nepotvrdil moderní metodou měření pomocí GPS. Pouhým dvěma lidem se zatím podařilo vystoupat až na vrchol a přežít. Tým se musí proplést nebezpečným terénem hady zamořených džunglí a neobydlené divočiny ve starodávné zemi, která se teprve nedávno otevřela okolnímu světu. Na zasněženém vrcholu se každý lezec setká tváří v tvář se svými nejhoršími obavami. A pokud je nepřekoná, bude bez šance.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


nové premiérové bloky 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky



Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
02.08.2018 • Okolo Polska na Eurosportu
27.07.2018 • Nový seriál Castle Rock od Stephena Kinga a J.J. Abramse bude mít na HBO GO premiéru 2. srpna
25.07.2018 • Snookerová sezóna 2018–2019 startuje turnajem Riga Masters
23.07.2018 • Léto vrcholí a vy zažíváte vzrušující podívanou na Prima ZOOM
22.07.2018 • V pondělí začíná Žraločí týden!
22.07.2018 • MS v motokrosu dnes pokračuje v Lokti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist