Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 17:51:56   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Supervlaky na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 10.09.2018


Češi mají vlaky rádi, a proto vám na Prima ZOOM přinášíme ty nejzajímavější. Projedeme se nejslavnějším a nejluxusnějším vlakem v Evropě, a protože na něj málokdo má, můžete si užít projížďku díky Prima ZOOM. Podíváme se také, jak vypadal Hitlerův supervlak. Vydejte se s námi na vlakové dobrodružství.


Vzhůru na koleje s Prima ZOOM:

10. 9. 21.00 – Nejslavnější vlak světa
13. 9. 20.00 – Hitlerův supervlak


Nejslavnější vlak světa (opakování čtvrtek 13. 9. v 17.00)

Dokument o jednom z nejluxusnějších expresních vlaků. Venice Simplon-Orient-Express je jedním z nejluxusnějších a nejromantičtějších vlaků na světě. Tento vlak, který má svou tradici již od roku 1833, nabízí svým pasažérům nezapomenutelný zážitek. Mezi jeho devatenácti vagóny nechybí ani bar se šampaňským. Je to vlastně takový pojízdný historický hotel. Jeho nejznámější trasa vede z Londýna do Benátek a vlak během své devítiměsíční sezóny projíždí nejpůsobivějšími krajinami Evropy. Na palubě tohoto vlaku dojde každoročně průměrně k 30 žádostem o ruku. Během druhé světové války ho používali nacisté. Pak byl odstaven, zapomenut a zchátral k nepoznání. Teprve v roce 1982 získal zpátky dávný lesk a slávu. Dnes tento luxusní spoj nabízí pětihvězdičkový servis a okouzlující výhledy na krajinu evropského venkova těm pasažérům, kteří mají zájem o unikátní cestovní zážitek ovoněný tradičními půvaby. Tento film přináší příběhy čerstvých snoubenců, novomanželů, vlakových nadšenců i zaměstnanců na 36hodinové cestě Nejslavnějším vlakem světa.


Hitlerův supervlak (repríza v neděli 16. 9. od 14.00)

Ke konci 30. let nařídil vůdce nacistického Německa Adolf Hitler postavit zvláštní supervlak, který by ho kamkoli bezpečně přepravil a aspoň trochu uklidnil jeho narůstající pocit paranoie. Obrněný konvoj se skládal z patnácti vozů. Byla to pevnost na kolejích, která Hitlerovi sloužila jako jeho mobilní velitelství. Ale zároveň se stala terčem britské tajné služby a několika pokusů o atentát. Na supervlaku vybaveném nejmodernějšími telekomunikačními technologiemi a vyzbrojeném baterií protileteckých kanónů pracovali největší nacističtí inženýři. Luxusní interiér si Hitler navrhnul úplně sám. Adolf Hitler, podobně jako další diktátoři 1. poloviny 20. století, rád využíval vlaků jako prostředků pro cestování, které mu pomáhaly šířit myšlenky jeho ideologie. Hitler se rád nechával vidět, a proto si oslněn technikou a inspirován Mussolinim, který rovněž vlastnil svůj vlak, nechal vybudovat speciální vlak tažený dvěma lokomotivami a chráněný protiletadlovými děly a kulomety. Hitler vlak pojmenoval Amerika na počest vyhlazení indiánů. Většina ostatních nacistických pohlavárů si po Hitlerově vzoru nechala postavit svůj supervlak, do konce války jich po území Německa jezdilo 25. Všechny se navzájem podobaly vnějším i vnitřním vzhledem. Hitlerův vagon ve vlaku Amerika vážil více než 60 tun, protože bylo nutné podložit železobetonem mramorovou koupelnu, kterou si diktátor ve svém voze přál mít.

Počátkem září 1939 se Hitler vydal s vlakem Amerika na cestu do právě obsazeného Polska, aby podpořil vojáky Wehrmachtu. Během prvních let války podnikl s vlakem řadu zahraničních cest, které sloužily k důvěrným schůzkám s Mussolinim, Pétainem či Francem. Spolu s Hitlerem ve vlaku cestovali sekretářky, šéfkuchaři, číšníci, osobní lékař či někteří vojáci jako majordomové. S rostoucím očekáváním prohry se však Hitler stále více stahoval a svůj vlak, který po vyhlášení války USA přejmenoval na Brandenburg, využíval stále méně. Těsně před skončením války nechali příslušníci SS Hitlerův osobní vagón vyhodit do povětří. Některé z vagónů Hitlerova vlaku a z vlaků ostatních nacistických vůdců však byly až do 70. let 20. století využívány při zahraničních cestách německých, britských a amerických osobností. Tvůrci filmu Hitlerův supervlak vyrazili do dnešního Německa, aby zjistili, co z této jedinečné soupravy ještě zbylo, a odhalili její poslední neprobádaná tajemství.


Prima ZOOM vás sveze jedinečným vlakem!


www.prima-zoom.cz – unikátní online magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.09.2018 • Česká televize odvysílá předvolební debaty z metropolí i vesnic
10.09.2018 • Show Jana Krause – 12. 9. 2018
10.09.2018 • Ano, šéfe! – Mama’s Bistro Ostrava
10.09.2018 • Vynovená relácia Reportéri štartuje už dnes na Jednotke
09.09.2018 • RTVS dnes prichádza s novou zábavno-súťažnou reláciou
09.09.2018 • Prima ZOOM SVĚT pokračuje v novém kabátě

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist