Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 15:43:21   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Prima ZOOM SVĚT pokračuje v novém kabátě

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 09.09.2018


Prima ZOOM SVĚT přináší světové unikáty, neuvěřitelné záběry, rarity a informace, také zprávy o úspěšných, ale třeba i úplně neznámých Češích v nejrůznějších, i v těch nejzapadlejších koutech planety. Nabízí nečekané souvislosti, exkluzivní reportáže a místa, která tvoří svět. Každou neděli ho uvádí ostřílení moderátoři Anna Kadavá a Josef Kluge.


Tento nejstarší pořad televize Prima, vyjma zpravodajství, a jeden z nejstarších v českých televizích vůbec je s vámi už od roku 1995. A právě teď začíná nová éra. Tohle vám nesmí uniknout, sledujte Prima ZOOM SVĚT a svět bude u vás doma.

Premiérový Prima ZOOM SVĚT můžete sledovat každou neděli v 9.15 na Primě.

Během více než 23 let naši reportéři cestovali „kolem světa za 52 týdnů“ a posílali nám týden co týden reportáže pokaždé odjinud, včetně Antarktidy. Našli jsme bývalého pilota československé armády, který cvičí ghanské piloty na Albatrosech létajících nad mořem podél pláže a líčí neobvyklé historky. Naši reportéři se během natáčení v Havaně náhodou připletli až na náměstí, kde vystupoval Fidel Castro, a dokonce získali jeho vyjádření na kameru. Natočili kancléře Helmuta Kohla, kterak ho v poslední den kariéry náhle napadlo jít si popovídat a rozloučit se s opodál stojícím policejním koněm.

Kolegovi do kamery a mikrofonu na schodech Pentagonu zpíval americký ministr obrany písničku Ej, lúčka, lúčka zelená a vyprávěl, od jakých Čechů se to v Chicagu naučil. V mnoha zemích několika kontinentů natáčeli s místními obyvateli v průběhu mnoha let anketu „Co víte o České republice?“ – s mnoha překvapivými i zábavnými odpověďmi.

A jak se těší na novou éru naši moderátoři? Josef Kluge: „SVĚT na Primě je pro mě osvěžení. Vždycky se těším, co bude v dalším díle a jestli mě zase něco překvapí.“ Anna Kadavá: „SVĚT moderuji už tak dlouho, že ani nevím odkdy. Každopádně vím, že už jsem pár let moderovala, když jsem čekala syna, a tomu bude letos 11. Takže tipuji, že to už bude aspoň 13 let. Šílené. Krásně šílené. Pořád mě to baví a pořád se těším, co bude ve SVĚTĚ nového. Teď hlavně na reakce vás, našich diváků na Facebooku a na vaše cestovatelské zážitky a videa. Sem s nimi! A už se samozřejmě nemůžu dočkat, až zase vyrazím do světa, abych vám přivezla něco hodně zajímavého, do SVĚTA.“

A co dalšího pořad přinášel – díky záběrům šikovných Čechů jsme odvysílali sjíždění exotických vodopádů Nového Zélandu i Amazonie a divokých řek na území drogových kartelů v Bolívii, ještě než provždy zmizí v přehradami zatopených údolích. Reportérka objevila české manžele, kteří žijí napůl v Grónsku, zkoumají tam Gróňany a zjistili, že psanou formu grónštiny vytvořili moravští misionáři. Natáčeli jsme v nejmodernějších a nejprestižnějších astronomických observatořích v dokonale odstíněné chilské poušti. Zkoumali jsme komunismus, který dodnes panuje v ruské vesnici na norských Špicberkách. Jeli jsme po snad nejnebezpečnější cestě světa, v pákistánských horách – krok ke srázu a je po vás.

Natočili jsme výuku češtiny v Koreji, sraz česky mluvících Vietnamců i zemi, kde velká část populace mluví česky: Mongolsko. Navštívili jsme několik měst, která v Brazílii založil Baťa – například Batayporá. Díky potápěčům jsme se ponořili na mořské dno k několika československým a rakousko-uherským vrakům lodí, na Jadranu i u Španělska.

Dalo by se vzpomínat velmi dlouho, počet reportáží odvysílaných ve SVĚTĚ na Primě se pohybuje přes úctyhodných 8000. Prima ZOOM SVĚT je současný název. Pořad vznikl jako Svět ’95 v únoru uvedeného roku a název je také jednou z mála věcí, která se u něj v průběhu času měnila. Hlavně se změnou letopočtu. Do roku 1999 s koncovým dvojčíslím, později s celým letopočtem, od roku 2012 jako Prima SVĚT a aktuálně ještě se slovem ZOOM propojujícím pořad na televizním kanálu Prima s webovými stránkami sesterského kanálu Prima ZOOM.

Těšte se na další skvělé reportáže v televizi nebo na našem webu: https://prima.iprima.cz/porady/prima-zoom-svet.


Prima ZOOM SVĚT – Svět je u vás doma

Světové unikáty, neuvěřitelné záběry, rarity a informace.
Nečekané souvislosti, exkluzivní reportáže a místa, která tvoří svět.
Prima ZOOM SVĚT uvádí každou neděli v 9.15 moderátoři Anna Kadavá a Josef Kluge.
Jsme s vámi už od roku 1995. A právě teď začíná nová éra.
Tohle vám nesmí uniknout, Prima ZOOM SVĚT je u vás doma.


Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.09.2018 • Show Jana Krause – 12. 9. 2018
10.09.2018 • Ano, šéfe! – Mama’s Bistro Ostrava
10.09.2018 • Supervlaky na Prima ZOOM
10.09.2018 • Vynovená relácia Reportéri štartuje už dnes na Jednotke
09.09.2018 • RTVS dnes prichádza s novou zábavno-súťažnou reláciou
09.09.2018 • Malí sígři ukradli autobus

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist