Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 15:00:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Platforma Sky Deutschland začne od 29. 11. 2018 vypínat vysílání ve standardním rozlišení na satelitech Astra 1

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 01.11.2018


Platforma Sky zahájila tzv. HD ofenzívu a jako první poskytovatel televizních programů v Německu začíná s vypínáním stanic ve standardním rozlišením (SD) v satelitní oblasti. Zatímco v německé kabelové síti se ještě vysílá analogově a u satelitní televize teprve začala diskuze o vypínání SD vysílání, platforma Sky by se tím ukázala jako technický průkopník. Poskytovatel placené televize přitom těží z toho, že všechny současné přijímače Sky a televizory s plochou obrazovkou jsou vhodné pro vysoké rozlišení (HD).


Server Infosat/ InfoDigital zjistil od distribučních partnerů, kterých se změna týká, že jako první krok plánuje Sky Deutschland k 15. 11. 2018 aktivovat všem svým klientům příjem ve vysokém rozlišení bez dodatečných poplatků. To uvolní cestu pro vypnutí 14 stanic SD dne 29. 11. 2018. Přitom se jedná o programy Disney Junior, Beate-Uhse.TV, National Geographic, Discovery Channel, 13th Street, Fox Serie, TNT Serie, Syfy, NatGeo Wild, Spiegel Geschichte, Sky 1, TNT Film, Disney Cinemagic a Sky Atlantic.

Od 15. 11. 2018 na těchto stanicích bude umístěna lišta s informacemi o vypnutí vysílání ve standardním rozlišení. Tyto stanice bude možné nadále přijímat v platformě Sky ve vysokém rozlišení. Jiných programů SD v platformě Sky se to netýká a budou dále v nabídce.

Vedle bývalých stanic SD, které klienti platformy Sky potom budou moci přijímat v HD, noví i stávající klienti získají základní paket Sky Starter s programy ve vysokém rozlišení E! Entertainment HD, Eurosport 1 HD, History HD, Sky Arts HD, TNT Comedy HD a Universal HD. Všichni klienti filmové nabídky Cinema v rámci novinky vždy budou mít v nabídce stanice TNT Film HD a Disney Cinemagic HD. Aktivace proběhne automaticky a bez navýšení ceny.

Ukončení SD vysílání se uskuteční v rámci velkého nového uspořádání transponderů Sky dne 29. 11. 2018 na satelitech Astra 1KR, 1L, 1M a 1N na orbitální pozici 19,2° východně, které pro přímý satelitní příjem DTH využívá provozovatel placené televize a distribuční partneři, jako jsou někteří kabeloví operátoři a poskytovatelé IPTV, jejichž klientů se změna také dotkne.

Operátor Sky tím uspoří dva transpondery. Co platforma Sky učiní se šířkou pásma, není ještě známo.


V průběhu nového uspořádání transponderů dojde v platformě Sky i k ukončení vysílání stanic s vysokým rozlišením Sky Select HD, Blue Movie HD a Sky 1 HD. Pořady Sky Select ve vysokém rozlišení budou v budoucnu součástí nabídky televize na přání VoD (Video on Demand) s názvem Sky Store. Kanálů Select 1-9, Select Portal se tato novinka nebude týkat. Pořady Blue Movie ve vysokém rozlišení bude možné vyvolat pomocí aplikace 18 App v nabídce Sky Q. Kanál Sky 1 1 HD bude nahrazen seriálovou tvorbou na vyžádání v nabídce Sky On Demand a Sky Go.

Mnoho programů platformy Sky současně změní svoji vysílací pozici. Pokud seznamy stanic nebudou automaticky aktualizovány na satelitním přijímači, divákům se doporučuje provést nové naladění satelitního přijímače.

Mluvčí Sky pro server Infosat/ InfoDigital nechtěl změny komentovat, avšak odkázal na brzké tiskové sdělení k tomuto tématu.


S využitím zdroje: Dr. Jörn Krieger, Infosat.de, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.10.2018 • Z BTV se stane TV1 Horní Rakousko - příjem z družice Astra 1N
29.10.2018 • freeSAT zaradí RTL Gold pre ešte viac zábavy v maďarčine
24.10.2018 • Discovery a PGA TOUR spouštějí GOLFTV
23.10.2018 • Altenburg TV s kompletním programem z družice Astra 1L - pouze pro chytré televizory
19.10.2018 • Vychytá Vaclík Messiho? Sledujte duel Sevilla–Barcelona na DIGI TV
16.10.2018 • Radio Nikita TV HD s řádným vysíláním z družice Hellas Sat 3

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist