Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 00:22:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Bystřická radnice nechce satelitní antény na obecních domech, postihy však nehrozí

  Autor: L.Mašová, Žďárský deník , e-mail: info@zdarsky.denik.cz Přidané: 19.02.2008



Satelitní antény na fasádách a balkonech obecních bytů si nepřejí bystřičtí radní. Rozhodli proto, že k instalaci podobného zařízení je nutné získat územní souhlas a také souhlas majitele nemovitosti. Tedy města.


„Ty talíře u balkonů vypadají strašně. Jedná se nám především o nově opravené domy, u kterých se montáží satelitu poškodí fasáda,“ vyjádřil se bystřický starosta Karel Pačiska.

Lidé, kteří si satelitní přijímače na fasádu již nainstalovali, se však zatím žádného postihu obávat nemusejí. „Když bylo nařízení zveřejněno, lidé se chodili ptát na bytový odbor, a o to nám šlo. Aby byli nájemníci o věci informováni a satelity na domech už nepřibývaly,“ upřesnil místostarosta Josef Vojta.

„Zatím však žádné sankce uplatňovat nehodláme, spíše se tuto záležitost budeme snažit řešit dohodou s nájemníky. Pokud by se však satelity na bytových domech objevovaly i nadále, a to zejména na opravených domech, postihy by zřejmě nebyly vyloučeny,“ dodal místostarosta.

Záležitost je úzce spojena také s připravovanou digitalizací televizní sítě ve městě. V současné době na sídlištích funguje kabelová televize s analogovým signálem a pokud bude zaveden i digitální signál, lidé budou požadovat odpovídající výběr programů za nepřemrštěnou cenu. „Rozhodneme se během dvou měsíců, jakou cestou jít dál. Rozhodně nechceme mít u každého okna satelit, když máme zásuvky, ale zase nechceme lidi příliš finančně zatížit. Protože jinak se zařídí podle svého. A když pro ně bude satelit výhodnější, koupí si ho stejně. Musíme jim nabídnout něco srovnatelného cenou i nabídkou programů, a to rychle,“ upozornil starosta na to, že digitalizace televizního vysílání nebude v dubnu, jak se původně předpokládalo, ale o pár měsíců později.

Obyvatelé bystřických domů vyčkávají, jak se situace vyvine. Někteří se cítí být omezením montáže „talířů“ svazováni, jiným je to vcelku jedno. „Město nechce satelity, protože když pak sjedná smlouvu na digitální vysílání a každý už bude mít svůj vlastní satelit, tak se stejně nikdo nepřipojí,“ prohlásil Karel Kletečka z Bystřice nad Pernštejnem.


Zdroj: Lenka Mašová, ŽĎárský deník, 7. 2. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.02.2008 • Digitální satelitní televize UPC Direct nově nabízí HBO Comedy, JimJam, NASN, Russia Today a GO TV [ 16 ]
06.02.2008 • Satelitní příjem v ČR dosáhl 20% - jaký je podíl jednotlivých platforem? [ 10 ]
17.01.2008 • Spoločnosť UPC rozšírila Zákaznícke stredisko v Bratislave na Ševčenkovej ulici [ 2 ]
15.01.2008 • České filmové hity na HBO [ 12 ]
31.12.2007 • PF 2008 [ 2 ]
24.12.2007 • Redakce satCentrum vám přeje pěkné a klidné vánoční svátky [ 8 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  gfi 

25.02.2008 06:57 • neregistrovaný
@neregistrovaný - a ty so dovedeš představit to řešení co navrhuješ? Pro celé město? Máš vůbec představu o digitálu v DVB-S? Převody multiplexerů z jednoho formátu, jiné modulace a s různou šířkou pásma do druhého. Pásmo UHF se šířkou max. kolem 400MHz? A jen jeden sat má šířku 2GHz, ty chceš dokonce 8 sat.
I kdyby šlo o výběr z družic - je to nerealizovatelné. Už by šlo o skupinový příjem + retransmisy a tam by se radní nedoplatli.
Mimoto z tech. hlediska (převod multiplexů z DVB-S do DVB-T) je sice v hodně omezeném pojetí možný, ale je to náramně složitá a nákladná cesta.
Nejvíc pobaví odborníci, kteří ví o problematice prd, ale jsou ve všem doma.
Na závěr: Radní by si měli dát bacha, zákon je vždy totiž na straně majitele satu. A i kdyby to hnal jen jeden až na EU půdu, mají prohnáno. Svobodný přístup k informacím mluví za vše, ať si to rostudují. DVB-T propáslo u nás ten Evropský boom, tak ať se nikdo nediví.
 
 
  mylsim ze by stacilo dat do sta 8 druzic 

24.02.2008 01:03 • neregistrovaný
mylsim ze by stacilo dat do sta 8 druzic (28e,23e,19e,13e,1w a jeste zbydou 3 rezervy) a 90procentum lidi to bude stacit. kdo chce neco jineho,da si treba nataceni na balkon. tolik natacecich zas v dome nebude aby to musel nekdo resit. a diky takovemu sta se dostane signal i k lidem co maji okna na sever nebo nektere z uvedenych druzic nechytnou (brani zed,stromy a jine prekazky)
 
 
  můj názor 

22.02.2008 21:47 • neregistrovaný
Já vždycky odpůrcům satelitního příjmu říkám: " Lepší jeden bílý talíř, než tři rezatý antény"
 
 
  Toto je demokracie? 

22.02.2008 11:12 • neregistrovaný
Myslím si, že by měl mít každý občan svobodnou volbu co, jak a za co bude sledovat. Jestliže má radnice obavy o vizáž domu, tak by měla sama na své náklady pořídit do obecních domů adekvátní příjem digitální televize i pro ty občany, kteří nemají zájem o sledování amerických pořadů podprůměrné kvality na kabelové TV za předražený měsíční poplatek, které se navíc co 3 měsíce opakují. Začne to zákazy o instalací parabol a pak to bude pokračovat nařízeními na který kanál se mají nájemníci dívat. Toto už zde jednou bylo-za totality. Souhlasím o nepěkném pohledu na paraboly umístěné ve středech měst s historickou zástavbou. Tam je tento pohled opravdu žalostný. Ale k novostavbě již parabola(ly) tak nějak patří. Zde se spíše jedná o lobbing provozovatele kabelové TV k získání co největšího počtu dlouhodobě platících diváků, kteří budou ,,demokraticky" odkázání jen na jeho služby.
 
 
  Bystřický občan 

20.02.2008 19:54 • neregistrovaný
Kabelovka je předražená a vůbec se nedivím, že si lidé raději koupí satelit - soudruh majitel kabelové televize a místní člen ODS si může jít klidně stěžovat až do Bruselu nebo za Topolánkem. Akorát by mě zajímalo kolik za tohle dostal starosta v igelitce
 
 
  technikTKR 

20.02.2008 19:50 • neregistrovaný
Tak jste zvonili v listopadu 1989 klíčema až vám modří "soudruzi" s ODS nedovolí mít na svěm vlastním domě svou vlastní parabolu.
 
 
  kodi na markizu 

20.02.2008 19:23 • neregistrovaný
kodi na markizu
 
 
  jedna společná parabola má další nevýhody. Nepsaný 

20.02.2008 14:42 • neregistrovaný
jedna společná parabola má další nevýhody. Nepsaný standard FTA příjmu je A1+HB(19.2,13). Mě zajímá 28.2/28.5, 23.5 + něco na západ, mám tedy smůlu? Souhlasím se standardním STA případně kabelem, ale jednu zásuvku do každé domácnosti se 2 kabelama(TWIN přijímače) vyvedenýma na střechu(označené krabice) + 3-4 stožáry na střeše, ať si tam dám každý parabolu jakou chce. A nájemce má možnost investovat do svýho svobodného příjmu nebo platit nenažraný kabel.
Anebo instalovat parabolu na balkónový držák nebo stožár, to fasádu neničí. Radnice omezuje svobodnou volbu příjmu tv signálu a to si myslím, že na to nemá nárok, pokud nezajistí sama jeho požadovaný příjem. V případě sat je to jednorázová investice a dál už jedeme zdarma(FTA+CSLINK základ), u kabelu měsíční vydírání za balíčky programů, které mě nemusí zajímat.
 
 
  ZS 

20.02.2008 10:55 • neregistrovaný
Co by jim asi tak mohlo branit. Penize...?
 
 
  Společný talíř 

19.02.2008 20:30 • neregistrovaný
To jesice hezké, ale pokud někdo připojí zem navíc na přístroje s dvojitou izolací, což jsou televize, sat přístroje a připojí se třeba zesilovač pro lepší zvuk, nastane problém. BRUM. Aje velký problém dohledat, kdo ten brum působí. Mluvím z vl. praxe. Máme 12 přípojek sat a bohužel brum. Tedy poslední půl rok.Zatím jsem špatné přípojení nehledal. Mám svoji parabolu
 
 
  co im bráni 

19.02.2008 16:16 • neregistrovaný
namiesto tych balkonovo-fasadovych diy instalacii urobit poriadnu s jednou parabolou na streche pre vsetkych zaujemcov o satelitny prijem ? Davam radnici za pravdu, lebo inak by mohli skoncit ako tu http://www.solideurope.sk/forum/attachments/7.jpg ... (su tam aj dalsie obrazky ...)
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist