Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 11:12:53   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Technika | Články
 

UPC Direct, digitální satelitní televize, nabízí novinku DVR HD ready přijímač

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: info@upc.cz Přidané: 08.04.2008


Digitální video rekordér HD ready od UPC – televizní program podle divákova výběru.

Praha 8.4.2008 – Společnost UPC Česká republika začíná ode dneška nabízet všem zákazníkům digitální satelitní televize UPC Direct novou převratnou novinku - DVR HD ready přijímač. Výrazně tak rozšiřuje výhody digitálního satelitního příjmu prostřednictvím UPC, který nabízí přes sto televizních programů a který využívá na 130 000 českých domácností.

„DVR HD ready přijímač pro digitální satelitní vysílání je po startu digitální kabelové televize, zavedení DVR kabelové televizní služby a kabelového televizního vysílání v systému vysokého rozlišení (HD) dalším příspěvkem UPC procesu digitalizace v České republice. Nový přijímač se lehce a jednoduše ovládá, přičemž nabízí výhody spojené s vyšší úrovní zákaznického komfortu. UPC jako jediná společnost v České republice průběžně otvírá a zpřístupňuje digitální svět skutečně pro každého,“ konstatuje generální ředitel společnosti Václav Bartoň a dodává: „nevymlouváme se a planě nediskutujeme, ale konáme.“


Hlavní technické výhody DVR HD ready přijímače

DVR (Digital Video Recording) přijímače mají vestavěný hard disk – záznamové zařízení o kapacitě 160 GB. To umožňuje např. nahrát a uložit 60 celovečerních filmů či 50 fotbalových utkání. Z uživatelského hlediska je DVR atraktivní i v dalších směrech: například díky dvojici přijímacího zařízení (tunerů) umožňuje - na rozdíl od klasického digitálního set top boxu nebo DVD rekordéru - nahrávat jiný pořad, než je právě ten, který divák aktuálně sleduje. Nový DVR přijímač je navíc HD ready. To znamená, že divák má příležitost sledovat všechny programy vysílané ve vysokém rozlišení (High Definition). Atraktivita DVR HD ready přijímače je rovněž znásobena zcela novou funkcí Time-Shift, dočasným ukládáním živého vysílání. To v praxi znamená, že po stisknutí tlačítka Pause na ovladači lze např. odejít od sledování napínavého filmu a vyřídit nezbytné telefony. Po stisknutí tlačítka Play pak lze sledovat film opět „živě“ od okamžiku, kdy byl přerušen.


Jednoduché ovládání – DVR jako služba skutečně pro každého

Mezi další výhody DVR HD ready přijímače patří EPG - programový průvodce na čtyři dni, OSD – zobrazování veškerých informací na televizní obrazovce (odpadá listování v teletextu), nahrávání v maximální kvalitě, t.j. bez další komprimace obrazu a zvuku, dostatek výstupů pro připojení dalších zařízení – např.. 1x HDMI výstup, 2x výstup scart, A/V výstup a 2 digitální audio výstupy, nahrávaní hudby z digitálního příjmu, a další funkce, které byly donedávna charakteristické pouze pro DVD rekordéry. Na rozdíl od nich je však výběr pořadů a jejich nahrávaní pomocí DVR lehčí. Odpadá složité nastavování času a dne - stačí si pomocí jednoho tlačítka pouze označit název či názvy pořadů v elektronickém průvodci a DVR se postará o ostatní. Pak stačí jen tlačítko znovu stisknout a sledovat vybrané pořady. Divák si např. může jednoduše označit vše, co chce vidět z programové nabídky na další čtyři dni a pak v klidu shlédnout vše, co se vejde do pětašedesáti hodin a co by mu jinak uniklo. Nahrané pořady najde v paměti DVR seřazené podle data pořízení.

DVR HD ready přijímač (Philips DSR 8111/53), který při instalaci může nahradit stávající digitální set top box, pronajímá UPC Broadband za měsíční poplatek 150 Kč včetně DPH. Standardní instalace (do 1500 Kč) je zdarma. Společnost upozorňuje, že může za přijímač vybírat jednorázovou vratnou zálohu 1300 Kč a že instalaci musí provést autorizovaný technik.

UPC Direct je satelitní digitální televize, která nabízí na 150 televizních programů všech žánrů a více než 50 rozhlasových stanic. Ve srovnání s klasickým příjmem televizního signálu nabízí mnoho předností a výhod, jako jsou např. elektronický programový průvodce, výběr jazykové verze, rodičovský zámek apod. UPC Direct umožňuje přístup téměř ke všem českým televizním kanálům a k desítkám neustále se rozšiřujících česky dabovaných programů. Do nabídky digitální satelitní televize UPC Direct, která je bez výjimky dostupná na celém území ČR, patří televizní filmové stanice jako MGM, Film+, Hallmark, AXN, HBO a Cinemax, dokumentární National Geographic, Spektrum, Animal Planet, Discovery Channel, Travel Channel, Viasat Explorer a Viasat History, žánrové TV Paprika, TV Deko, Zone Reality, sportovní jako Sport1, dětských televizních stanic.Podrobné informace o digitální satelitní televizi UPC Direct a o akčních nabídkách jejího příjmu lze nalézt na www.upcdirect.cz.

František Malina, tiskový mluvčí a ředitel PR



O UPC:

UPC Česká republika, a.s. je největším českým poskytovatelem televizních služeb a vysokorychlostního internetu. Její kabelové sítě jsou v dosahu 1 27000 domácností, v 370 lokalitách ČR. Služby UPC podle údajů k 31.12. 2007 aktivně využívá 1 031700 zákazníků. Z toho si televizní služby předplácí celkem 699 000 domácností zákazníků, vysokorychlostní internet 249000 zákazníků a telefonní služby přes 83 000 zákazníků.UPC je dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB), divize UPC Broadband.


O UPC Broadband:

UPC Broadband je evropská divize společnosti Liberty Global, Inc. vedoucího světového mezinárodního provozovatele kabelové televize. UPC nabízí televizní internetové a hlasové služby přibližně 10 miliónům zákazníkům v 10 evropských zemích. Vizí společnosti je zpřístupnit úžasný, někdy však komplikovaný digitální svět každému. UPC zaměstnává v Evropě na 15 000 pracovníků usilujících o to, aby vnášeli jednoduchý a osobnostní přístup do všeho, co dělají.


O Liberty Global:

Liberty Global je přední mezinárodní společností provozující služby prostřednictvím kabelových sítí včetně pokročilých obrazových a hlasových služeb a přístupu k internetu, čímž zpřístupňuje svým zákazníkům svět informací, komunikace a zábavy. K 31. 10. 2007 provozovala Liberty Global nejmodernější širokopásmové komunikační sítě, které sloužily přibližně 16 milionům zákazníků v 17 zemích především v Evropě, Japonsku, Chile a Austrálii. Aktivity Liberty Global také zahrnují významné mediální a programové činnosti, jako je Jupiter TV v Japonsku a chellomedia v Evropě.


PR Press UPC Česká republika, a. s., 8. 4. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 11   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.04.2008 • Seznamte se: DVR HD satelitní receiver pro abonenty UPC Direct - Philips DSR 8111/53
02.04.2008 • UPC uvádza novinku: DVR HD ready prijímač pre užívateľov satelitnej digitálnej TV UPC Direct [ 3 ]
25.02.2008 • Seznamte se: Golden Interstar S 801 Xpeed Class [ 1 ]
20.12.2007 • Seznamte se – receiver DVB-T SEG DTR-720
18.12.2007 • Seznamte se – Kompaktní satelitní anténa SelfSat-H10D [ 5 ]
02.10.2007 • Global Communications, Invacom, a ERA Technology vítězí v inovační soutěži SES ASTRA

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  hd upc 

01.05.2008 12:37 • neregistrovaný
mam noví prístroj od upc a nejdou my mtv hits,2 a dance tak to sem zvedavej jak to viřešej když to je v negravision 3 a mtv v crytoworx
 
 
  upc direct je ako vas DODAVATEL? 

09.04.2008 22:18 • neregistrovaný
upc direct je ako vas DODAVATEL?
 
 
  upc 

09.04.2008 16:36 • neregistrovaný
včera jsem volal na upc direct a oni mi řekli že o žadnej receiver neuvažujou
 
 
  upc 

09.04.2008 11:25 • neregistrovaný
ted mě řekněte k čemu upc direct nabizí dvr hd receiver když nenabídne žadnej hd kanal ve sve satelitní nabídce stěží nabidnou sd novej kanal natož hd kanal furt něco rušej zone club,bbc prime,očko a nic novího nepřipravujou tak nevím
 
 
  Přesně ZDF a 3sat jsou SD programy s nejlepším 

09.04.2008 08:29 • neregistrovaný
Přesně ZDF a 3sat jsou SD programy s nejlepším obrazem na Astře, jestli ne vůbec. Pokud to satelitní HDTV UPC bude na podobný úrovni jako jejich SD vysílání, tak možná dorovná kvalitu těchhle několika stanic.
 
 
  UPC direct ještě neumí vysílat v SD, protože tx 

08.04.2008 20:45 • neregistrovaný
UPC direct ještě neumí vysílat v SD, protože tx jejich programy odpovídají divx, ale už mají HD přijímač ? K čemu proboha, na ty kostičky ? Přepnutím kanálu UPC direct a třeba ZDF uvidíte jak daleko má ještě jejich obraz k běžnému SD PAlu. Nejvíc mě baví přidání nového programz typu NRJ music, to je úplně bombastický...
 
 
  eurosport prý bude z EURO vysílat jen záznamy.to 

08.04.2008 19:48 • neregistrovaný
eurosport prý bude z EURO vysílat jen záznamy.to je chyba.
 
 
  UPC Direct HD je kravina nejvetsi:1) Musi bejt 

08.04.2008 18:19 • neregistrovaný
UPC Direct HD je kravina nejvetsi:
1) Musi bejt jejich prijimac Philips xxx s Nagra 3(Merlin)
2)Je to neprakticky a objedna si to jenom blazen nebo nedockavec ESP HD- je mozne,ze se objevi v nabidce jeste pres Eurem,aby natahli zakazniky(v UPC digital tam bude najisto),platit jim podelanejch 150kc/mes je celkem slusny a UPC moc dobre vi jak vydelat.
3)Jestli pridaj jeste HBO HD tak to bude celkova palba okolo 1000-1500kc(moje domenka).
4)Je fakt,ze jinou cestou momentalne jinde nenabidnou,ja bych si pockal,cekam ze se ozve O2 a prida ESP HD taktez spolu s HBO HD, i kdyz pres IPTV taky to neni moc pohodlny-ty prodlevy mezi prepinanim programu mi nevyhovuji,proto si radsi mockam casem na DVB-S(CS Link nebo nejaka nova platforma s HD obsahem).
 
 
  V střednědobém horizontu tam za půl roku nasdílej 

08.04.2008 17:21 • neregistrovaný
V střednědobém horizontu tam za půl roku nasdílej EUROSPORT HD od Holanďanů z jejich transpondéru a budou za to chtít 500/měs. navíc :)))
 
 
  Dobra volba Sky HD,UPC Direct bude mit HD kanaly v 

08.04.2008 16:49 • neregistrovaný
Dobra volba Sky HD,UPC Direct bude mit HD kanaly v stredne dobem horizontu.:-)
 
 
  Pytlíci 

08.04.2008 10:27 • neregistrovaný
Je fajn, že nabízí HD přijímač. Ještě by, škudlové, mohli mít nějaký HD program... V létě s nimi skončím a kupuju Sky Digital HD.
 
 
Celkový počet komentářů: 11 / zobrazují se: 1 ... 11

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist