Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 22:36:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vydejte se poznávat svět s Prima ZOOM ve 39. týdnu

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.09.2019


Vesmír, válka, historie, technika, lidstvo, příroda, zvířata, oceány, záhady – to vše je život na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: podíváme se na Lidstvo z vesmíru; prozradíme Tajemný život žab; čeká nás Odkrývání pirátského města; dočkáme se Velké vlakové rekonstrukce a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

23. 9., 20.00 – Expedice X: Vzestup hedvábné cesty

Hedvábná stezka byla po několik tisíciletí ekonomickou spojnicí mezi Východem a Západem. Díky ní vznikaly mocné říše a docházelo k výměně idejí – někdy i násilím. Jaký význam má tato starověká obchodní cesta ve 21. století? Má stále tu samou jiskru, díky níž vzplály historické příběhy o epických taženích a vzkvétajícím obchodu tváří v tvář nebezpečí? V novém cestopisu se oblíbená moderátorka Denise Kellerová a odvážný dobrodruh Liam Bates vydali na výpravu z Číny do Turecka a odhalili, jak původní hedvábná stezka získala znovu na významu díky nové generaci badatelů, podnikatelů a inovátorů. Denise je německo-čínského původu a v hlavě se jí honí otázky o svém dědictví a o tom, kam v dnešním globalizovaném světě vlastně patří. Liam zase touží odhalit tajemství mysteriózní čínské Střední říše a zjistit, jak ovlivnila okolní svět. Proto se sešli na kulturní křižovatce civilizací. V doprovodu mladých čínských dobrodruhů putují 13 tisíc kilometrů přes Si-an, Ning-sii, Turfan, Tun-chuang a Kazachstán až do Istanbulu. Nechávají se okouzlit historickou majestátností jeskyní Mo-kao, místem zapsaným na seznam světového dědictví UNESCO. Prohlédnou si futuristickou tvář čínského města Jin-čchuan a kazašské Astany. A dozvídají se o nejmodernějším železničním systému, díky kterému bude cesta po hedvábné stezce ubíhat jako nic. Kromě toho se připojí k modernímu konvoji dobrodruhů na čtyřech kolech, odhalí, že se dva tisíce let staré čínské vodní kanály používají dodnes, a prozkoumají, jak v Istanbulu stále dochází ke kulturní výměně mezi Východem a Západem.


23. 9., 22.00 – Lidstvo z vesmíru

Celovečerní film Lidstvo z vesmíru je velkolepou výpravou za poznáním. Díky nejnovějším fantastickým poznatkům a vynikajícím digitálním trikům se vydáme po stopách lidstva a jeho vzestupu od lovců a sběračů až k celosvětově dominantnímu druhu. To vše z globální perspektivy, pohledem z vesmíru. Odhalíme dech beroucí rozsah našich aktivit, jakým způsobem lidstvo změnilo celou planetu a stvořilo svět, kde je všechno spojené, spletité a neuvěřitelně složité. Během výpravy, jež se táhne přes 12 tisíc let našich dějin, uvidíme, že zdánlivě drobné záblesky inovací změnily kurz celé civilizace. Přitom jde o vynálezy a objevy, které se nás dnes dotýkají takovým způsobem, jaký si naši předkové nedokázali ani představit. A zatímco světová populace roste, hledíme do budoucnosti. Jaké nové výzvy budeme muset překonat, abychom přežili? Lidstvo z vesmíru nabízí jedinečný pohled na to, jak naše civilizace rostla, jak funguje dnes i co ji ještě možná čeká.


25. 9., 21.00 – Tajemný život žab

V zemi tygrů a slonů, hluboko v džunglích Indie, pracuje hrstka vědců, kteří se snaží zachránit zvíře, co by se za nehet vešlo. Cenami ověnčený fotograf a filmař Vijay Bedi sleduje neohrožené badatele a dokumentuje jejich odhodlání zachránit indické obojživelníky před bezejmennou tragédií vyhynutí. Hlavními hrdiny jeho filmu jsou batracholog dr. Gururaja z Vědeckého institutu v Bangalúru, Ashish Thomas z Univerzity v Dillí a další. Dokonce se na čtyřicet dní usadí přímo v pralese, aby zachytil cyklus rozmnožování podivně vypadající fialové žáby. Nasikabatrachus sahyadrensis je žába, jež se rozmnožuje bez jakéhokoli fyzického kontaktu, a vědci ji objevili teprve nedávno v deštných pralesích pohoří Západní Ghát. Jiný druh zase využívá svého jedinečného „hrnčířského“ umu ke stavbě hnízda v močálech jižní Indie. Každé zvíře, které Vijay potkává cestou, má příběh jako žádné jiné.


26. 9., 21.00 – Válečné projekty Třetí říše II (V1: Hitlerova odvetná zbraň)

Nacisté chtěli ovládnout celý svět. A proto vynalezli zbraně, které patří k největším a nejničivějším v dějinách lidstva. Kromě toho stvořili jednu z nejbrutálnějších polovojenských organizací, jakou svět poznal. V šesti nových epizodách pokračování historického seriálu Válečné projekty Třetí říše se budeme zabývat tím, jaký dopad měly takové zbraně jako rakety V1, složitý systém opevnění zvaný Siegfriedova linie, tajné Hitlerovo velitelství Vlčí doupě, obrovité bitevní lodě Bismarck a Tirpitz, Himmlerova organizace SS, nebo dokonce japonské sebevražedné bombardéry kamikaze. Odhalte, co zbylo po nejambicióznějších válečných projektech Třetí říše. Sledujte příběhy mužů a strojů, kteří změnili vojenství navždy.


27. 9., 20.00 – Odkrývání pirátského města

Město pirátů z Karibiku s názvem Port Royale bývalo jedním z nejbohatších míst světa, dokud ho v roce 1692 dramaticky nezničilo katastrofické zemětřesení. Většina Port Royale zmizela pod rozbouřenými vlnami a jeho ruiny leží už několik století zapomenuty a nedotčeny pod hladinou. Díky nejnovějšímu vědeckému výzkumu a čerstvým poznatkům nedávné expedice nyní můžeme konečně odhalit tajemství legendárního ztraceného města.


29. 9., 22.00 – Obnažená města I (Dubaj: Město v poušti)

Díky špičkovým digitálním záběrům odhalíme, jak geologie Země ovlivňuje podobu našich měst. Chicago, Paříž, Tokio nebo Benátky jsou postupně obnaženy na jednotlivé vrstvy oceli, betonu, vzduchu, oceánu a podloží. Díky tomu, že se tento seriál zabývá skrytou infrastrukturou jednotlivých obnažených měst, odhaluje tajemství jejich původu. A to nejen z pohledu geologie, ale i archeologie, rozvoje průmyslu, počasí nebo strojírenství. Co zabrání tomu, aby se mrakodrapy Dubaje balancující na hromadách nestabilního písku, nepřevrátily? Proč se přímo pod Singapurem hloubí hustě propletená síť podzemních jeskyní, ve kterých se ukládá nafta a ubytovávají lidi? Na tyto i další otázky odpovídají Obnažená města.


29. 9., 23.00 – Velké vlakové rekonstrukce (Slavný Gresley)

Čtyři nejikoničtější historické železniční vozy, které se kdy proháněly po kolejích, se dočkaly návratu ke své dřívější slávě. Několik týmů špičkových restauratérů se zaměřilo každý na jiný vůz, pokaždé z jiného období. Jsou to vlaky z průběhu celého období 100 let železniční přepravy a nechybí mezi nimi ani jediné dva královské vozy užívané britskou panovnicí Victorií v roce 1887 nebo kdysi skvostný jídelní vůz Pullman z roku 1960. Sledujte společně s historikem Peterem Snowem světlé i temné momenty rekonstrukce, zatímco moderátor Henry Cole zjišťuje, jaké to bylo být cestujícím v různých časových obdobích.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 22. 9. 2019


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.09.2019 • V neděli odstartovalo MS v silniční cyklistice. Eurosport vysílá kompletní program světového šampionátu
20.09.2019 • O víkendu legendárních 24 hodin Bol d’Or
18.09.2019 • Discovery: Za co utrácejí miliardáři?
17.09.2019 • Štartujú hokejové hody - slovenská Tipsport Liga mieri na televízne stanice Sport1 a Sport2
16.09.2019 • Laver Cup na Eurosportu
16.09.2019 • Hodně nabitý 38. týden na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist