Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 11:43:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

V neděli odstartovalo MS v silniční cyklistice. Eurosport vysílá kompletní program světového šampionátu

  Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 23.09.2019


S napětím očekávaným vrcholem MS bude v neděli 29. září závod profesionálů kategorie Elite. Diváci Eurosportu se mohou těšit na hvězdy světového pelotonu, v náročném kopcovitém závodě se představí mj. obhájce titulu Alejandro Valverde, hrdina Tour de France Julian Alaphilippe, všestranný Mathieu van der Poel a v minulosti již trojnásobný mistr světa Peter Sagan. MS se do Velké Británie vrací po 37 letech.


Trať s cílem v Harrogate měří 285 kilometrů, je tedy delší než nejvýznamnější klasiky sezóny Paříž – Roubaix a Okolo Flander. Na náročnou trať nominoval trenér české reprezentace Tomáš Konečný silnou sestavu v čele s jezdci z WorldTour pelotonu Zdeňkem Štybarem, Romanem Kreuzigerem, Petrem Vakočem a Josefem Černým, které doplní mistr republiky František Sisr a medailista z Evropských her Jan Bárta.

„Minulý rok závodníci překonali historicky nejlepší umístění z mistrovství světa, jsou ale zdravě namotivovaní ho ještě vylepšit. Lídrem týmu by měl být Zdeněk Štybar, ostatní se mu budou snažit co nejvíce pomoci. Trasa by mu měla vyhovovat a budu se opakovat, když řeknu, že nejdůležitější je vyhnout se technickým problémům a kolizím. Přeci jen se jedná o jednorázový závod a buď to vyjde, nebo nevyjde. Závodníci udělali v přípravě maximum, nic neponecháváme náhodě. Celkově budou všechny závody náročné hlavně svou délkou, která je extrémní a velkou roli bude hrát také počasí. Bude to ale pro všechny stejné,“ uzavírá nominaci Konečný.

Program šampionátu z českého pohledu zahájí individuální časovky juniorek, kde se v národních barvách představí Kristýna Burlová a Veronika Jandová. Ty absolvují technicky náročný okruh dlouhý 13,7 km a ve stejný den se postaví na start také junioři Mathias Vacek a Pavel Bittner, kteří stejný okruh absolvují dvakrát. O den později startují muži U23, kde bude reprezentovat Jakub Otruba. Další den budou o medaile bojovat Josef Černý a Jan Bárta v kategorii mužů elite. Jedinou kategorií, kde nebude mít reprezentační tým své zástupkyně, zůstává kategorie žen elite.

„V časovkách budou největšími želízky v ohni Mathias Vacek, Pavel Bittner, Jakub Otruba a Jan Bárta. Všichni tři se už letos v této disciplíně prosadili. Pro juniorské kategorie to ale bude především zkušenost. Pro to, abychom dosáhli na medaili se samozřejmě musí všechno sejít a klapnout do posledního detailu, můžeme ale minimálně ukázat, že v některých kategoriích patříme mezi špičku,“ říká své prognózy reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Následovat budou silniční závody, které zahájí pětice juniorů Mathias Vacek, Pavel Bittner, Jakub Ťoupalík, Jakub Bouček a Bruno Stoček. A právě v této kategorii reprezentační trenér neskrývá své ambice: „Na startu budou kluci, kteří už letos nasbírali bohaté zkušenosti ze zahraničních startů. Věřím, že máme na to získat medaili. Trasa závodu není profilově extrémní jako v loňském roce, bude ale opět velmi náročná. Lídry týmu by měli být Mathias Vacek a Pavel Bittner. Ostatní talentovaní kluci jim budou k ruce, snažit se pomáhat a vytvořit co nejlepší pozici do závěru. Už na ME nám jen těsně unikla medaile, tři naši závodníci ale byli do patnáctého místa a ukázali, že na to mají.“

O den později následuje závod juniorek, kde budou opět bojovat Kristýna Burlová a Veronika Jandová, a mužů do 23 let. V něm bude mít Česká republiky tři zástupce – mistra republiky Tomáše Bártu, Petra Kelemena a samozřejmě Jakuba Otrubu.

„Kluci budou mít oproti silným týmům početní nevýhodu, věřím ale, že když pojedou chytře, tak si s tím poradí, jak ukázal Petr Kelemen třeba na mistrovství Evropy. Důležité také bude, aby se jim vyhnuly technické problémy,“ přemýšlí Konečný.

Na předposlední den je naplánovaný silniční závod žen, v němž se představí Nikola Nosková, mistryně republiky Tereza Neumanová a zkušená Jarmila Machačová.

„Pro ženy to bude velmi náročný závod. V první polovině trati bude těžké stoupání, což by mělo vyhovovat Nikole, nicméně závěrečné okruhy jsou spíše technicky náročné. Uvidíme, jak si holky poradí s poziční jízdou, která bude hrát velkou roli. Věřím ale, že se představí v dobrém světle, jdou výkonnostně i takticky nahoru,“ komentuje kategorii žen reprezentační trenér.


V nominaci na Mistrovství světa v silniční cyklistice jsou:

Časovka jednotlivců:

Juniorky – Kristýna Burlová, Veronika Jandová
Junioři – Mathias Vacek, Pavel Bittner
Muži U23 – Jakub Otruba
Muži Elite – Josef Černý, Jan Bárta


Silniční závod:

Juniorky – Kristýna Burlová, Veronika Jandová
Junioři – Mathias Vacek, Pavel Bittner, Jakub Ťoupalík, Jakub Bouček, Bruno Stoček
Muži U23 – Jakub Otruba, Tomáš Bárta, Petr Kelemen
Ženy Elite – Nikola Nosková, Tereza Neumanová, Jarmila Machačová
Muži Elite – Jan Bárta, Josef Černý, Roman Kreuziger, František Sisr, Zdeněk Štybar, Petr Vakoč


Eurosport vysílá kompletní program šampionátu včetně závodů žen, kategorie U23 a juniorů. Celkem se v osmi dnech jede 11 závodů. Vysílání Eurosportu z MS odstartuje týmovou smíšenou časovkou 22. září od 15:30 na programu E2, ostatní přenosy nabídne E1. Závody komentuje tradiční cyklistický komentátor Eurosportu Štěpán Straka.


Program MS:

22. září

15:30 M/Ž smíšená týmová časovka (ŽIVĚ E2)

23. září

11:00 JŽ individuální časovka (ŽIVĚ E1)

14:30 JM individuální časovka (ŽIVĚ E1)

24. září

11:00 M U23 individuální časovka (ŽIVĚ E1)

15:30 Ž individuální časovka (ŽIVĚ E1)

25. září

14:00 M individuální časovka (ŽIVĚ E1)

26. září

13:10 JM silniční závod (ŽIVĚ E1)

27. září

09:30 JŽ silniční závod (ŽIVĚ E1)

15:00 M U23 silniční závod (ŽIVĚ E1)

28. září

12:30 Ž silniční závod (ŽIVĚ E1)

29. září

09:30 M silniční závod (ŽIVĚ E1)


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.09.2019 • Vydejte se poznávat svět s Prima ZOOM ve 39. týdnu
20.09.2019 • O víkendu legendárních 24 hodin Bol d’Or
18.09.2019 • Discovery: Za co utrácejí miliardáři?
17.09.2019 • Štartujú hokejové hody - slovenská Tipsport Liga mieri na televízne stanice Sport1 a Sport2
16.09.2019 • Laver Cup na Eurosportu
16.09.2019 • Hodně nabitý 38. týden na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist