Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 03:05:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Atmedia se v roce 2020 zaměří na další rozšíření tematických TV stanic

  Autor: Atmedia/KNOWCOMM , e-mail: info@atmedia.cz Přidané: 15.10.2019



Společnost Atmedia se bude i v nadcházejícím roce zaměřovat na rozvoj portfolia zastupovaných tematických stanic. Úprava obchodní politiky pro rok 2019 spočívající v jejím zjednodušení a také rozšíření počtu stanic, se u klientů setkala s úspěchem.


„Klienti se díky provedeným změnám v naší nabídce nyní lépe orientují, navíc více vychází vstříc jejich požadavkům. Proto se jí budeme držet i v roce 2020. Nadále se zaměříme na ještě větší rozšíření portfolia tematických stanic zajímavých pro mediální trh. První rozšíření o 3 televizní stanice očekáváme již na jaře 2020. Ceníkové ceny, sezónní a stopážové koeficienty zůstanou na stejné úrovni,“ říká Michaela Vasilová, Managing Director společnosti Atmedia.

Klienti Atmedia budou i v roce 2020 vybírat ze dvou základních cílových skupin. V současnosti mohou volit ze zaměření CS 15-69 u balíčku atmax, atadults, atchoice, druhou volbou je balíček atkids oslovující cílovou skupinu 4-14 let. Zacílení publika sestávajícího nejenom z dětských diváků, ale také jejich rodičů, nabízí Atmedia na českém trhu jako jediná.

„Jelikož se nám upravená obchodní nabídka s dvěma cílovými skupinami osvědčila, rozhodli jsme se ji pro příští rok zachovat. Týká se to i ceníkových cen, které ponecháme na stejné úrovni včetně sezónních a stopážových koeficientů. V neustálém zvyšování ceníkových cen totiž nevidíme smysl. Plánujeme ale zvyšovat reálné ceny, tedy poskytovat nižší slevy zadavatelům televizní reklamy, a to z důvodu větší vyprodanosti a rozšířeného počtu zastupovaných TV stanic,“ uvádí Vasilová. Jedinou změnou v obchodní politice Atmedia pro rok 2020 bude zvýšení minimálního počtu TV stanic u balíčku atchoice ze 7 na 8 z důvodu výrazného rozšíření zastupovaných tematických stanic v posledním roce.

Atmedia bude nadále pokračovat i v 360° komerční komunikaci. Kromě klasické TV reklamy svým klientům zajišťuje doplňkové marketingové aktivity v podobě sponzoringu, product placementu, teleshoppingu a zajištění propagace v minipořadech, dále také v rámci HbbTV. Zprostředkovává i partnerství s Formulí 1 vysílané na kanálech Sport 1 a Sport 2.


Atmedia zastupuje již 19 měřených tematických stanic

Atmedia v roce 2019 opětovně navázala spoupráci s televizní skupinou AMC, se kterou v spolupracovala již od roku 2008. Do portfolia společnosti kromě již dříve zastupovaných pěti stanic (Film+, Minimax, Spektrum, Sport 1 a Sport 2) přibyly i dvě zcela nové, a to AMC a TV Paprika. „Díky průběžnému rozšiřování portfolia budou moci zadavatelé prostřednictvím Atmedia oslovit v příštím roce diváky na 25 tematických stanicích. V rámci balíčku atmax mohou inzerovat dokonce na 19 měřených TV stanicích, což je největší počet měřených stanic, který nabízíme od založení Atmedia v roce 2008,” říká Vasilová. S uvedeným počtem stanic oslovuje Atmedia měsíčně 3,6 milionu diváků ve věku 15–69 let, což je celá polovina ze všech diváků v tomto věku, a 34 % diváků ve věku 4–14 let.

„Zadavatelům nabízíme možnost oslovit atraktivní, bonitní publikum, například mladé ženy a muže s vysokým socioekonomickým statusem a to je pro naše klienty zajímavé. Očekáváme, že kvůli plánovanému rozšíření stanic v příštím roce se pak zásah cílové skupiny ještě zvýší,” dodává Vasilová.

Zájem o tematické televizní stanice a jejich reklamní prostor je značný. Svědčí o tom nejenom zájem zadavatelů, ale i meziroční srovnání vyprodanosti reklamního prostoru. Tu Atmedia zaznamenala u vybraných televizních stanic nejenom v high season, ale letos také nově v období tzv. low season. „Těší nás, že se na nás obracejí noví zadavatelé reklamy, zároveň jsme rádi, že pomáháme stávajícím klientům využít potenciál tematických stanic a oslovovat relevantní cílové skupiny na maximum. I v dalším roce budeme dbát na udržení vysokého standardu servisu poskytovaného jak zadavatelům TV reklamy, tak zastupovaným TV stanicím,” komentuje dále Vasilová.


O Atmedia

Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství více než 20 tematických TV stanic, které na českém trhu působí od roku 2008. Počátkem roku 2010 uvedla Atmedia na trh tehdy jedinečný způsob prodeje reklamního prostoru na tematických stanicích. Jednalo se o prodej prostřednictvím prodejních balíčků. Aktuálně obchodně zastupuje mj. významné mezinárodní skupiny jako Disney, FOX nebo slovenskou JOJ Group.

Obr.: Michaela Vasilová, Managing Director společnosti Atmedia


Pavel Müller, Head of Research & Marketing, Atmedia
Petra Papugová, PR Consultant, Knowlimits, 14. 10. 2019



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.10.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutí RVR dňa 9. 10. 2019
07.10.2019 • LUBOŠ POSPÍŠIL & 5P vydávají živák LIVE!!! Ostrava
06.10.2019 • Štáb filmu s pracovním názvem Havel si připomněl nedožité narozeniny Václava Havla
04.10.2019 • Súd nariadil neodkladné opatrenie proti spoločnosti neoprávnene šíriacej programové služby patriace do skupiny Markíza
04.10.2019 • Tisková zpráva z 16. zasedání 2019 ze dne 1. 10. 2019
27.09.2019 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR dňa 25. 9. 2019

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist