Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 13:43:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Týden sedmých narozenin Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 26.01.2020


Vyberte si pár fascinujících dobrodružství a vstupte do historie. Ale výběr na Prima ZOOM je daleko rozmanitější, a to už krásných sedm let. Dokumentární skvosty pro vás: čeká nás Nacistické pátrání po svatém grálu; odhalíme tajemství Zvířecího instinktu; napínavý snímek Waco: Příběh tragédie; odstartujeme novinkový seriál Sedm světů, jedna planeta a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

27. 1., 22.00 – Příběh rakety Ariane (1. část)

Dokumentární mini série Příběh rakety Ariane je fascinujícím příběhem o vývoji a vzniku jedné z nejúspěšnějších a nejspolehlivějších vesmírných raket v historii dobývání kosmu. Díky dechberoucím, dosud nezveřejněným záběrům jejího testování, vynikajícím digitálním animacím a velkému množství zajímavých faktů je Příběh rakety Ariane naprostou špičkou mezi dokumentárními pořady zaměřenými na vesmír.


28. 1., 21.00 – Nacistické pátrání po svatém grálu

V posledních dnech druhé světové války se americkým vojákům podařilo najít obrovskou hromadu záhadných nacistických spisů ukrytých v jeskyni na jihu Německa. Hluboko v těchto tajuplných dokumentech se skrývají detaily o jednom z nejpochybnějších projektů Třetí říše: hledání ztracené árijské civilizace, od které nacisté odvozovali vlastní původ. Tento snímek odhaluje osobní misi Heinricha Himmlera. Jejím cílem bylo najít přesvědčivé důkazy o nadřazenosti rasy. Himmler věřil, že tak zvaná „panská rasa“ je historický fakt, a tak pomohl zorganizovat mnoho pseudo-vědeckých expedic, které hledaly starodávné znalosti mytických árijců. Dokument vychází z dosud neuveřejněných fotografií i vzácných archivních záběrů a popisuje tři z Himmlerových expedic: celosvětové hledání potopené Atlantidy, výpravu po árijských stopách v Himálajích a neuvěřitelné pátrání po legendárním svatém grálu. Současní experti osvětlují, o co nacistům šlo. Odborník na svatý grál, Richard Stanley, rozebírá mysteriózní život nacistického objevitele Otto Rahna a spisovatel Christopher Hale odkrývá temné stránky Himmlerovy himálajské mise. Film zároveň prozrazuje, že údajné důkazy o nadřazené rase sehrály roli v hrůzách holokaustu. Nebo že stejní vědci, kteří pomohli identifikovat árijce, se podíleli také na jednom z nejděsivějších nacistických zločinů: sbírce židovských koster. Nacistické pátrání po svatém grálu je příběh o tom, jak smyšlené teorie a divoká archeologická dobrodružství přispěly k legitimizaci fikce, s jejíž pomocí se nacisté pokusili obhájit jeden z největších zločinů v historii lidstva.


28. 1., 22.00 a 22.30 – Zvířecí instinkt (1. a 2. díl)

Zoolog Chris Humfrey používá jako domovní zvonek živého ledňáčka a televizi sleduje s koalami a klokany. Kolem jeho venkovského viktoriánského sídla se prohání na 2000 zvířat, jejichž blahobyt a ochrana jsou pro něj prvořadé. Chris je nesmírně zdatný, až nakažlivě zanícený a myslí jako zvířata, která má z celého srdce rád. Už odnepaměti ho fascinuje vše související s divokou přírodou. A to do takové míry, že si postavil vlastní soukromý útulek s názvem Wild Action Zoo, ve kterém ubytoval různá domorodá zvířata Austrálie. Nenechte se ujít zábavný přírodovědný seriál Zvířecí instinkt a sledujte, jak se koupe ve vaně s krajtou, a zachrání jí tím život. Asistuje tygru Quincymu při páření. Učí dva dny stará ptáčata pštrosa emu, jak pít a jíst. A dokonce zjistíte i to, proč musel ochutnat koalí hovínko.


29. 1., 22.00 – Waco: Příběh tragédie

Napínavý dokumentární film Waco: Příběh tragédie odkrývá neznámé příběhy, které se odehrály na pozadí nejdelšího obléhání v historii moderní Ameriky. Jedinečný film zachycuje, jak se z původně neznámého a nevýrazného Davida Koreshe stal „prorok“ a vůdce davidiánské sekty. Uvidíte, jak pětadvacetiletý „mesiáš“ rozesílal nahrávky se svým kázání po celém světě, a díky tomu přilákal následovníky až z daleké Austrálie, Anglie nebo Havaje. Mnozí z nich se k němu připojili v Texasu, kde vedli skromný život zaměřený na studium Bible.

Vyslechneme si zážitky samotných davidiánů, kteří podlehli kouzlu charismatického „krysaře“. Tři z těchto pěti svědectví poskytli věřící, kteří do dnešních dní zůstávají věrní apokalyptickým vizím muže, jehož přesvědčení mělo za následek smrt členů jejich rodin i mnoha přátel. Když po 51 dnech obléhání sídla sekty policejními složkami vypukl požár a zničil davidiánskou farmu, Clive Doyle unikl. Ale jeho teprve osmnáctiletá dcera Shari a jedna z nejméně šestnácti Koreshových manželek zahynuly v plamenech. Uniknout se podařilo Sheile Martinové, jenže její manžel a všechny čtyři děti takové štěstí neměli. Kromě jejich příběhů se dozvíme také přímo z úst Koreshových nejbližších následovníků Marca Breaulta a Liz Baranyajové o tom, jak se z davidiánů postupně stala zkorumpovaná společnost a proč od nich odešli a stali se úhlavními nepřáteli svého bývalého „proroka“.

Dokumentární film Waco: Příběh tragédie vznikl u příležitosti 25. výročí této nešťastné události. Zachycuje i často přehlížený konflikt mezi federálními agenturami ATF a FBI, které obklíčily horu Carlem u města Waco, a redakcemi místních novin a zpravodajských pořadů. Nechybí ani exkluzivní rozhovory s jejich zástupci, kteří se statečně snažili pravdivě informovat o celé události. Jejich slova a nově získané archivní záběry odhalují, jaké napětí panovalo mezi médii a vládními agenturami. Waco: Příběh tragédie je napínavý dokument zachycující tragické události roku 1993 a jejich nešťastný konec z první ruky. Sledujte jednu z nejdramatičtějších kapitol amerických dějin.


29. 1., 23.00 – Cesty ke svobodě: Útěky za druhé světové války (Slovinsko)

Jejich život závisel na štěstí, ochotě místních pomoci a cestě ke svobodě. Tato čtyřdílná mini série sleduje dobrodruha a bývalého člena britského královského námořnictva Montyho Hallse na neobvyklé výpravě. Desetitisíce mužů a žen nasazovaly své životy na málo známých stezkách vedoucích přes neprozkoumané nepřátelské území ven z nacisty okupované Evropy. Tyto cesty ke svobodě vedly do bezpečí, ale mnohé z nich byly samy extrémně nebezpečné. Najít je a bezpečně jimi projít vyžadovalo pomoc místních bojovníků odboje, kteří riskovali, aby zachránili jiné. Monty kráčí po těchto zvláštních stezkách, zjišťuje, co museli překonávat lidé, kteří se snažili uniknout nacistům, a setkává se s výjimečnými muži i ženami, z nichž se na cestách ke svobodě stali skuteční hrdinové.


1. 2., 20.00 – Sedm světů, jedna planeta (1. díl)

Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte.


2. 2., 23.00 – Megatransporty II (1. díl)

Dřina nikdy nekončí! Úspěšný seriál pokračuje a představuje další největší, nejtěžší a nejdražší zásilky světa. Sledujte transport v jeho nejdramatičtější a nejvelkolepější podobě. Týmy doručovatelů si sáhnou až na dno lidských možností, stroje pracují na nejvyšší výkon a ještě víc, zatímco složitá, předem pečlivě naplánovaná operace, probíhá napříč několika státy a kontinenty. A sotva je jedna zásilka doručena, jedeme dál. V druhé sérii se vydáme po nejužších vodních cestách Země, přes nejvýše položené pouště a do nejchladnějších částí světa. Jediný remorkér táhne celou ropnou plošinu doslova kolem světa z Jižní Koreje až na Kanárské ostrovy. Největší radioteleskop se musí přestěhovat – v nehostinném prostředí chilské pouště Atacama. Obří nákladní loď převáží tisíc aut a stovky těžkých strojů úzkým ústím Panamského průplavu. Na plavidle určeném pro náklad se zvlášť velkou hmotností roste vyloženě jedinečná konstrukce, aby bylo možné přivézt součástky pro největší asijskou větrnou elektrárnu z Evropy na Tchajwan. Muži a ženy bojují s nemilosrdnými živly. A aby toho nebylo málo, 500 tunový generátor se musí dostat do elektrárny nejistou cestou přes rozbouřené řeky, pod zchátralými mosty a skrz úzké zatáčky.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 26. 1. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.01.2020 • Cyklistická sezóna 2020 startuje na Eurosportu závodem Vuelta a San Juan
24.01.2020 • Najvýznamnejšia športová udalosť roka sa blíži. Nenechajte si ujsť 54. ročník Super Bowlu
24.01.2020 • Legendární Hahnenkamm bez zraněného Parise
22.01.2020 • Českému hokeju sa darí. Finále Ligy majstrov z Hradca Králové odvysiela naživo stanica Sport1
21.01.2020 • Australian Open tradičně na Eurosportu
19.01.2020 • Filmy, dokudrama, seriály a celovečerní snímky v dokumentárním kabátě na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist