Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 11:25:27   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM dnes slaví 7. narozeniny a naděluje unikátní seriál BBC

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.02.2020


Tematický kanál Prima ZOOM přináší už 7 let nejzajímavější dokumentární filmy a seriály ze světa i z domova. Ve 14 rozmanitých tematických blocích diváci nacházejí pravidelně nejlepší dokumenty od světových produkčních společností v čele s BBC, National Geographic, Discovery a ZDF, ale i oblíbenou českou tvorbu. Celodenní share stanice v roce 2019 dosáhl 1,95 % v CS 15+ (meziroční nárůst o 0,16 p. b.). 62 % diváků tvoří muži.


V letošním roce uvede Prima ZOOM pokračování oblíbeného českého seriálu Utajené příběhy českých dějin, Srdcaři budou tentokrát na severu a odstartuje novinkový cestovatelský seriál o expedici Tatra kolem světa 2. Přesně v den svých narozenin, 1. února, zahájí vysílání v české premiéře přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce BBC.

A na co se diváci dokumentárního kanálu mohou letos ještě těšit? Sedm světů, jedna planeta. Tak se jmenuje nový titul z dílny BBC, dlouho připravovaná sedmidílná sága a skutečný skvost mezi přírodními dokumenty. Dechberoucí, neuvěřitelné, a přece autentické záběry ze všech končin naší Země, které dalece předčí libovolnou trikovou podívanou doprovází zasvěcený komentář Davida Attenborougha. Stěží bychom hledali vhodnější pořad pro oslavu letošních sedmých narozenin Prima ZOOM.

Naše únorová nabídka je ale ještě mnohem pestřejší: od poetického celovečerního dokumentu Poslední iglú, přes legendární cestopisnou sérii Anthony Bourdain: Neznámé končiny, až po trilogii mapující Fascinující řeky. Zájemcům o historii neuniknou tituly jako Hitlerova říše: Poválečný plán, Americká 90. léta nebo již úspěšně odstartovaný cyklus Druhá světová válka: Bitvy o Evropu.

A pak už se přiblíží březen a s ním další skvělé kousky jako Planety: Nové obzory nebo Rovník z výšky…, doplňuje k výročí Pavel Němec, dramaturg Prima ZOOM.


Nejoblíbenějšími tematickými bloky v roce 2019 podle share v CS 15+ se staly: Zaostřeno na války, Fascinující příroda, Úchvatná říše zvířat a Po stopách historie. Nejsledovanějším pořadům dominovala historie v závěsu s přírodou. Zvítězily Utajené příběhy českých dějin s dílem o Štěchovickém pokladu. Diváky také zajímaly vzdálenější i novodobá ruská historie a dlouhodobě oblíbené téma druhé světové války. Nejúspěšnějším měsícem byl srpen (celodenní share 2,12 % v CS 15+).

Rostoucí oblibu si také drží server www.prima-zoom.cz, který plnohodnotně doplňuje dokumentární kanál množstvím zajímavých článků, fotografií, videí, reportáží a soutěží. Rekordním měsícem pro web Prima ZOOM se stal loňský srpen, kdy jej navštívilo 837 669 reálných uživatelů (PC + mobil + tablet). Průměrně za loňský rok web navštívilo 579 455 RU měsíčně. Facebookový profil Prima ZOOM sleduje přes 750 000 fanoušků.

(Zdroj: ATO – Nielsen Admosphere, živě + TS0-3, ke dni 13. 1. 2020 a NetMonitor – SPIR – Gemius)


Brand Prima ZOOM ještě doplňuje stejnojmenný časopis, který jako exkluzivní čtvrtletník vychází od května 2018. Kromě tematických článků, které odrážejí pestrou programovou nabídku dokumentárního kanálu, přináší vždy unikátní rozhovor s významnou českou osobností. V Loňském roce se na obálce prestižního magazínu nejen o přírodě, historii a vědě objevili Petra Kvitová, Jiří Langmajer, Hynek Čermák a Pavel Liška. V letošním prvním, únorovém vydání se můžete těšit na exkluzivní rozhovor s hercem Ivanem Trojanem. Titul vydává FTV Prima podobně jako ostatní časopisy pod hlavičkou agentury Solootions.



1. 2. 2020, 20:00 hod. - Sedm světů, jedna planeta - česká premiéra seriálu BBC

Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy, nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky, panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě, ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata.

Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte. Jenže tato cesta nebyla jednoduchá záležitost, aby mohl vzniknout tento fascinující seriál – muselo se na něm podílet 1500 lidí, kteří cestovali 499 dnů a strávili 1794 natáčecích dnů ve 41 zemích, aby pořídili 2260 hodin filmového materiálu. Vydejte se s nimi na cestu za poznáním.

Prima ZOOM vás obohacuje už 7 let!


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 31. 1. 2020






  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.02.2020 • Dva týdny plné dokumentů na Prima ZOOM
03.02.2020 • Únor - Měsíc koček na Nat Geo WILD
31.01.2020 • MS v cyklokrosu: Potvrdí Mathieu van der Poel neporazitelnost?
27.01.2020 • Cyklistická sezóna 2020 startuje na Eurosportu závodem Vuelta a San Juan
26.01.2020 • Týden sedmých narozenin Prima ZOOM
24.01.2020 • Najvýznamnejšia športová udalosť roka sa blíži. Nenechajte si ujsť 54. ročník Super Bowlu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist