Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 23:58:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dva týdny plné dokumentů na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.02.2020


To, co vás zajímá, a ještě něco navíc, se dozvíte na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Neuvěřitelné příběhy aut; proplujeme Fascinující řeky; postavíme Poslední iglú; zažijeme trochu adrenalinu – Guy Martin: nejrychlejší traktor světa a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

4. 2. 21.00 – Hitlerova říše: Poválečný plán (Megalomanská architektura)

Až do roku 1942 bylo možné, dokonce dosti pravděpodobné, že nacistické Německo vyhraje druhou světovou válku. Hitlerovy armády mašírovaly hluboko do srdce kontinentální Evropy i Sovětského svazu a zdálo se, že celý civilizovaný svět bude zanedlouho stát tváří v tvář něčemu nepředstavitelnému: nové Říši – novému uspořádání světa, o kterém budou rozhodovat nacisté. Jedině díky porážkám nacistů u Stalingradu a El Alameinu se situace obrátila. Ale pro Hitlera a jeho nohsledy nebyla nadvláda nad celým světem žádnou divokou představou. Očekávali, že se jim podaří uspět a dotáhnout do konce detailní plány nejen na to, jak bude jejich nová Říše vypadat, ale také jak bude fungovat a jak jí budou vládnout – jak a kudy budou její obyvatelé cestovat, dokonce i jakým způsobem a kde budou trávit dovolenou. Nebyly to žádné fantasmagorie megalomanů, ale naprosto konkrétní, pevně stanovené a předem připravené plány, které, pokud by se splnily, by úplně změnily historii světa. Historický dokumentární seriál Hitlerova říše: Poválečný plán nevychází z teoretických představ „co by, kdyby“. Každá epizoda se zaměřuje na spolehlivé důkazy, nově objevené dokumenty i čerstvě odtajněné materiály.


5. 2., 22.00 – Neuvěřitelné příběhy aut (Příběh zakopaného Dina)

Dokumentární seriál Neuvěřitelné příběhy aut odhaluje tajuplnou a temnou historii nejexotičtějších vozidel světa. Zaměříme se na životní osudy tak ikonických aut, jako je Mercedes, Porsche nebo Enzo. Ponoříme se do příběhů o skutečných zločinech i historických záhad, které obestírají fantastické sbírky luxusních aut v ceně mnoha miliónů dolarů. To vše v nejvyšším rozlišení 4K.


7. 2., 20.00 – Fascinující řeky (1. díl)

Největší řeky světa pramení v těžko přístupných místech a ústí ve světových mořích. Jejich voda protéká jedinečnou trasou vyhloubenou světovými kontinenty, napájející dávné civilizace, propojující život po celém světě – z pohoří a pouští Nilu, přes města a tajuplné bažiny Mississippi, až po kouřící hladiny a neznámé světy tropické Amazonie. Největší řeky jsou krví planety Země. Přírodovědná mini série z produkce televize BBC zachycuje dechberoucí záběry zvířat i krajiny, a díky ní ožívá příroda na březích fascinujících světových řek přímo před našima očima.


8. 2., 21.00 – Nelítostné království: Vzpoura (Vnitřní nepřítel)

Tři nejstarší synové lvího krále Sekekamy jsou hladoví po moci a hrozí, že svého otce nemilosrdně svrhnou. Zatímco na jeho území tvrdě dopadají sucha, panovník musí bránit svůj trůn i dědictví před nevděčnými potomky. Na hranicích se mezitím shromažďují krvežízniví nepřátelé, kteří vytušili příležitost dobýt oslabenou říši. Sekekama velice riskuje a jeho rozhodnutí vede k nelítostné válce proti známým, ale i úplně novým protivníkům. Jenže největším nebezpečím se stává zrada ve vlastních řadách. Podaří se potlačit probíhající vzpouru?


9. 2., 20.00 – Poslední iglú

Jedinečný a zvláštně poetický pohled do krajiny věčného sněhu a ledu zachycuje vynalézavé řemeslo stavby iglú předtím, než bude příliš pozdě. Poslední iglú je příběhem jednoho dne v životě inuitského lovce v panenském prostředí arktického Grónska a jeho iglú, které si staví v zamrzlé tundře. Skvostné záběry odhalují překrásné podrobnosti, včetně každičkého zaskřípání sněhu a ledu v arktické divočině. Tento celovečerní film je duchaplnou oslavou zvláštní umělecké formy, jež existuje v souladu s okolní přírodou, a zároveň ostrou připomínkou toho, jaké krásy se můžou zanedlouho z našeho světa navždy úplně vytratit.


10. 2., 20.00 – Anthony Bourdain: Neznámé končiny V (Skotsko)

Cenami ověnčený a tragicky zesnulý moderátor a dobrodruh Anthony Bourdain je hlavním hrdinou pátého pokračování oblíbeného cestopisného pořadu. V jednotlivých epizodách tentokrát zavítáme do neznámých končin v Šanghaji, na Jamajce nebo v Íránu. Seznámíme se se všemi odstíny moderního jihokorejského Soulu, který se chce stát největším světovým vývozcem popkultury. Navštívíme jedno z Bourdainových oblíbených evropských měst, Glasgow, kde si dáme pivo, naučíme se techniku obrany nožem a otestujeme fyzickou výdrž na lovu jelenů. Nebo se zaměříme na krásu, kulturu, historii a architekturu rumunské Bukurešti. Vydejte se společně s Anthonym na cestu kolem světa a odhalte málo známá, a někdy přesto neuvěřitelně povědomá místa, v seriálu, který stylově oslavuje různorodost pokrmů a kultur.


10. 2., 22.00 – Zázraky vesmíru (Šipka času)

Je těžké uvědomit si skutečnou velikost vesmíru. Je starý 13,7 miliard let, široký 93 miliard světelných let a vejde se do něj 100 miliard galaxií, z nichž každá obsahuje stovky miliard hvězd. Fenomén hlubokého vesmíru ale mohou vysvětlit poznatky ze Země. Seriál odpoutává vědu od teleskopů, vysvobozuje ji z laboratoří a bere ji na cestu napříč zeměkoulí. Přitom hledá odpovědi na některé z nejhlubších otázek o nás samých, vesmíru a světě, ve kterém žijeme.


12. 2., 20.00 – Lesní hrdinové

Severská zima představuje pro obyvatele lesa obrovskou výzvu. Ale ne každé z těchto zvířat je vyděšené pohledem na metrové závěje sněhu nebo chlad a mráz pronikající do morku kostí. Mnoho z nich překonává zimu v lese bez větších potíží. Přírodovědný snímek zachycuje umění a moudrost několika různých zvířat v průběhu všech čtyř ročních období. Miniaturní kamery pečlivě ukryté v mechu odhalují mimo jiné to, jak se na zimu připravuje třeba taková veverka. Vychutnejte si překrásnou finskou přírodu v celé její kráse.


12. 2., 21.00 – Jak vznikala Zázračná planeta II

Fascinující přírodovědný seriál Zázračná planeta před deseti lety úplně změnil způsob, jakým se natáčejí dokumenty. Nám divákům zároveň nabídl absolutní portrét života na Zemi. Ale deset let je dlouhá doba. Bleskové technologické pokroky a nově získané znalosti o přírodě umožnily znovu představit naši zázračnou planetu v úplně jiné perspektivě. Zázračná planeta II je ambiciózní seriál s přelomovým nápadem. Poprvé díky němu můžeme spatřit Zemi z pohledu samotných zvířat. Na cestě džunglemi, pouštěmi, pohořími, ostrovy, pastvinami a městy objevujeme unikátní místa výskytu nejrůznějších zvířecích druhů i fascinující způsoby, díky kterým tady přežívají. Nové technologie a nejmodernější vybavení umožnily zachytit jejich příběhy v neuvěřitelných detailech. Vůbec poprvé můžeme zažít nejdramatičtější chvíle v životech zvířat společně s nimi. Díky Zázračné planetě II se dostaneme blíž než kdy dřív. Tento projekt vznikal mnoho let a získal četná ocenění, je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy nechala natočit BBC. Sérii komentuje Sir David Attenborough a hudbu složil Hans Zimmer. Seriál staví na naprosto unikátních záběrech, které jsou v některých případech i první svého druhu. Seriál se stal historicky nejsledovanějším dokumentem v celé Británii! A jak vlastně vznikal?


16. 2., 20.00 – Guy Martin: nejrychlejší traktor světa

Guy Martin měl odjakživa rád traktory. Poprvé se vyškrábal za volant jednoho z nich, když mu bylo teprve pět let. Docela dlouhou dobu navíc přemýšlel o tom, jak rychle vlastně takový traktor může jet? Ale díky pomoci britského strojírenského giganta JCB na to už brzy sám přijde. Nebavíme se tady o tom, že z maximální rychlosti obyčejného traktoru vymáčkneme pár kilometrů v hodině navíc. Guy má v úmyslu představit světu první traktor, který to rozjede rovnou dvoustovkou, a na to potřebuje celovečerní dokument.


16. 2., 22.00 – Neuvěřitelné omyly inženýrství (1. díl)

Neohrožení reportéři vyrazili na zvláštní misi s cílem odhalit nejhorší neuvěřitelné omyly inženýrství na světě a zjistit, jak je napravit. Ať už je to letiště, které se potápí pod hladinu moře, mrakodrap, co usmažil ulici, na níž stojí, větrné turbíny ohrožené pádem do moře nebo největší stroj na budování tunelů zaseknutý pod zemí – odhalujeme důvody těchto těžko uvěřitelných selhání a také geniální inženýrská řešení, bez nichž se neobejdou.


Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 3. 2. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.02.2020 • Únor - Měsíc koček na Nat Geo WILD
01.02.2020 • Prima ZOOM dnes slaví 7. narozeniny a naděluje unikátní seriál BBC
31.01.2020 • MS v cyklokrosu: Potvrdí Mathieu van der Poel neporazitelnost?
27.01.2020 • Cyklistická sezóna 2020 startuje na Eurosportu závodem Vuelta a San Juan
26.01.2020 • Týden sedmých narozenin Prima ZOOM
24.01.2020 • Najvýznamnejšia športová udalosť roka sa blíži. Nenechajte si ujsť 54. ročník Super Bowlu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist