Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:38:47   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Omloop Het Nieuwsblad: „Heren vertrekt!“

  Autor: Media:List CZ/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 28.02.2020


2. března 2019: 2600 metrů zbývá do cíle v Ninove, téměř 200 km a 13 prudkých stoupání mají unavení cyklisté v nohách. Jeden z nich má ovšem dostatek energie na nezadržitelný nástup – Zdeněk Štybar vyráží vpřed ze skupiny favoritů, včas a úspěšně reagovat nedokáže ani Greg van Avermaet. V cílové rovince osamocený Zdeněk Štybar slaví další velký úspěch své bohaté kariéry.

Omloop Het Nieuwsblad je otvírák belgické klasikářské sezony. O víkendu na přelomu února a března v nevyzpytatelném belgickém počasí, které mnohdy doslova mučí cyklisty na vlámských silnicích. Omloop Het Nieuwsblad je zároveň první ze šesti tzv. Flanders Classics, vrcholem této série je Monument Okolo Flander. Letos slaví Omloop Het Nieuwsblad 75 let, mezi jeho vítěze se v minulosti zapsaly legendy belgické cyklistiky – Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck, Freddy Maertens, Johan Museeuw, nedávno i Philippe Gilbert a Greg van Avermaet.

Ozdobou závodu je 13 krátkých prudkých stoupání, většinou na kostkách (tzv. hellingenů), a dalších rovinatých úseků po kostkách (tzv. kasseienů). Prvním z kasseienů je na 39. kilometru Haaghoek, vzápětí je na řadě první z hellingenů Leberg, přes který se jede třikrát. Posledním je známý Bosberg 13 km před cílem, těsně před ním Muur-Kapelmuur. Předpověď počasí napovídá, že do soboty by mělo v okolí Gentu pršet, právě v sobotu se snad začne objevovat slunce a deště bude ubývat.

V loňském roce zvítězil Zdeněk Štybar, dvakrát byl blízko vítězství Peter Sagan, ale byla z toho v obou případech stříbrná pozice za Gregem van Avermaetem. Také letos přivítá startovní město Gent světovou klasikářskou elitu. Slovenský trojnásobný mistr světa sice na startu bude chybět, ale Zdeněk Štybar si nenechá ujít příležitost obhajovat loňský triumf. Na start se postaví Greg van Avermaet, Sep Vanmarcke, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Alexander Kristoff, Niki Terpstra, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Tiesj Benoot, mistr světa Mads Pedersen a… Mathieu van der Poel. České barvy bude reprezentovat i jeho spolujezdec Petr Vakoč, jemuž se začíná plnit kostkový sen, který přerušilo vážné zranění.

Mimochodem, triumf Zdeňka Štybara znamenal pro barvy Deceuninck – Quick-Step vítězství po 14 letech, naposledy totiž vyhrál Omloop Het Nieuwsblad v dresu této veleúspěšné stáje Belgičan Nick Nuyens v roce 2005, tehdy se jmenovala Quickstep-Innergetic. V sobotu startuje Deceuninck – Quick-Step v silné sestavě, kromě Zdeňka Štybara jedou mj. i Kasper Asgreen, Bob Jungels a Yves Lampaert.

Nuže, „Heren vertrekt!“, tedy něco jako „Pánové, kupředu!“. Klasikářská sezona startuje. V sobotu 29. února od 14:00 na Eurosportu 2.


Eurosport CZ a Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ, foto: Eurosport CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.02.2020 • Prežiť hodinu môže byť masaker: Film+ prináša kultové tínedžerské horory
27.02.2020 • Naváže Messi na nedělní kanonádu? Sledujte slavné El Clásico na DIGI TV
23.02.2020 • Hravost, dravost, roztomilost – to je Prima ZOOM
23.02.2020 • Eurosport oznamuje prodloužení práv na Grand Tours
21.02.2020 • Šest hodin v Austinu aneb generálka na Sebring
21.02.2020 • Biatlon na obrazovkách České televize až do roku 2026

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist