Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 23:33:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Bohatá rozhlasová ponuka na vzdelávanie, aj príjemné trávenie času

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 23.03.2020


Ak hľadáte spôsob, ako v súčasnej situácii uľahčiť deťom doma učenie, alebo spríjemniť trávenie času, RTVS to všetko ponúka na jednom mieste. Na rozhlasovom webovom Archíve extra sú zverejnené stovky rozprávok, rozhlasových hier, fíčrov, čítaní na pokračovanie, seriálov a relácií s pútavo spracovanými informáciami.


„Slovenský rozhlas roky vytvára rodinné striebro, ktoré je prístupné aj na našom webe a ktoré nemá žiadne iné rádio na Slovensku. Naši redaktori v spolupráci s uznávanými odborníkmi a umelcami vytvorili rôzne vzdelávacie cykly, ktoré mali pozitívne ohlasy nielen u poslucháčov, ale aj u odbornej verejnosti," priblížil programový riaditeľ rozhlasu Michal Dzurjanin.

Napríklad v archívnej sekcii Autor na dnes sa nachádza exkluzívny výber profilových portrétov slovenských i svetových spisovateľov, ktoré potešia nielen stredoškolákov, ale tiež milovníkov literatúry. Historia magistra vitae približuje a analyzujedôležité dejinné udalosti rôznych období. Mozaika storočia poslucháčov prevedie historickými udalosťami od 1. Československej republiky až po tzv. pyžamovú revolúciu v roku 1956.

Ďalší cyklus sa venuje hradom, zámkom a kaštieľom na Slovensku. Sekcia Parnas je v podstate komentované čítanie z topvelikánov svetovej a slovenskej klasiky. Nachádzajú sa tam kompletné Homérove eposy Illias a Odysea, Božská komédia od Danteho, epos Svätopluk Jána Hollého či Objavenie Tróje od Vojtecha Zamarovského.

Archív Extra prináša veľkú ponuku kráľovského rozhlasového žánru, ktorá zahŕňa pôvodné rozhlasové a dokumentárne hry, rozhlasové adaptácie či dramatizácie prozaických diel z produkcie Odboru literárno-dramatickej výroby RTVS. Najmenší sa môžu zabaviť pri rozhlasových rozprávkach či už tých moderných, ale aj ľudových. V archíve nájdu záujemci všetky doteraz odvysielané časti obľúbeného rozhlasového seriálu Rádia Regina Západ Život s vôňou vanilky. Séria Rádia Devín Čítanie na pokračovanie predstavuje súčasné významné prozaické diela, ktoré do rozhlasovej podoby načítali slovenskí herci.

Viac na https://www.rtvs.sk/radio/archiv/extra


Množstvo zaujímavého, poučného, zábavného a vzdelávacieho programu vysielajú i tri digitálne rádiá RTVS. Rádio Litera prináša všetko dôležité o literatúre, jej tvorcoch, či originálny dramaturgický výber rozhlasových hier, fíčrov a rozhlasových pásiem z archívu RTVS. Pre najmenších je na zmysluplné strávenie času doma určené Rádio Junior s bohatou ponukou rozprávok a programov. Výber toho najlepšieho z histórie rozhlasovej tvorby zase ponúka Rádio Pyramída.


Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
08.03.2020 • O2 TV Sport vstupuje do play off s novinkami, boj o extraligový titul uvidí diváci z pohledu rozhodčích
05.03.2020 • Spoločnosť SATRO s.r.o. rozšírilo ponuku SATROdigital o SD aj HD programy
03.03.2020 • Vysílání o přírodě táhne, AXOCOM přichází s relaxační Park TV
17.02.2020 • Jubilejní 100. díl TIKI-TAKA a nový speciál o české lize
13.01.2020 • Po vypnutí DVB-T se diváci přesouvají na internet, za měsíční poplatek získají desítky kanálů včetně HD obrazu
02.01.2020 • Hokejové Open Air mezi Litvínovem a Spartou odvysílá O2 TV Sport, na diváky čeká rekordní sedmihodinový přímý přenos

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist