Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 03.05.2024 - 07:50:36   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

SES NEW SKIES obnovuje satelitní podporu pro Nature Conservancy

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 27.05.2008


Společnost SES NEW SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), oznámila, že prostřednictvím optimální satelitní kapacity bude i nadále podporovat sdružení The Nature Conservancy. The Nature Conservancy je významné světové sdružení pro ochranu životního prostředí a poskytuje ochranu pro ekologicky významné území a vodstvo.


The Nature Conservancy má více než milión členů a celosvětově zajišťuje ochranu pro více než 45 miliónů hektarů půdy a 5000 říčních mil ve více než 30 zemích. Obecně prospěšná organizace pracuje po celém světě na více než 100 projektech na ochranu moře.

The Nature Conservancy využívá satelitní spojení společnosti SES NEW SKIES, aby bylo možné sledovat citlivý ekosystém atolu Palmyra v Pacifiku a uchránit jej pro budoucí generace. V nedotčených vodách atolu Palmyra se nachází pětkrát více korálových druhů než ve Florida Keys, a břeh atolu poskytuje útočiště pro vylíhnutí mořských ptáků na tomto území 450 tisíc čtverečních mil.

Hojná vegetace ostrovu Palmyra skýtá nedotčené chráněné území pro mnoho vzácných a ohrožených zvířecích druhů. Skupina světově významných vědců se spojila s The Nature Conservancy, aby na atolu Palmyra vybudovali novou výzkumnou stanici. Vědecké zkoumání se soustřeďuje na změny klimatu, odumírání korálových útesů, ohrožující určité zvířecí druhy a jiné globální hrozby pro životní prostředí.

„SES NEW SKIES rozhodující měrou změnila naši komunikaci”, řekl pan Anders Lyons, vedoucí programu Palmyra. „Naše spolupráce se společností SES NEW SKIES exponenciálně zvýšila naše možnosti, abychom mohli přenášet informace na atol a z atolu.”

Pan Rob Bednarek, prezident a generální ředitel společnosti SES NEW SKIES, dodal: „Svým rozsáhlým pokrytím Pacifického oceánu se satelit NSS-5 optimálně hodí, aby pokryl přidružené ostrovy a atoly nutně potřebnými komunikačními linkami. Jsme hrdí na to, že můžeme podpořit významnou vědeckou práci, která se na atolu provádí a stvrzujeme náš závazek, že dáme k dispozici i budoucí satelitní kapacitu, aby bylo možné splnit i nejvzdálenější telekomunikační potřeby jako je Nature Conservancy.”


Yves Feltes, Media Relations, SES NEW SKIES


O družici NSS-5

NSS-5 společnosti SES NEW SKIES je primární spojovací satelit pro oblast Pacifiku. NSS-5 se nachází na hlavní orbitální pozici 183° východně (177° západně) a je jedním z mála satelitů, který může spojovat Severní Ameriku se všemi významnými místy v oblasti Pacifiku.


O The Nature Conservancy

The Nature Conservancy je významné sdružení pro ochranu životního prostředí. Je činné po celém světě, aby bylo možné zajistit ochranu pro ekologicky významné území a vodstvo. Sdružení The Nature Conservancy a jeho více než milión členů dosud ochránilo více než šest miliónů hektarů půdy v USA a je odpovědné za ochranu více než 40 miliónů hektarů půdy v Latinské Americe, Karibiku, Asie a oblasti Pacifiku. The Nature Conservancy je možné najít na internetu na stránce: www.nature.org.


O společnosti SES NEW SKIES

Společnost SES NEW SKIES je členem skupiny SES (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). Zajišťuje satelitní komunikační služby pro celou řadu obchodních partnerů, včetně poskytovatelů telekomunikačních služeb, televizních vysílatelů, akciových společností a vládních subjektů na celém světě. SES NEW SKIES vlastní a provozuje globální flotilu sedmi satelitů na oběžné dráze, další tři konstruované družice (NSS-9, NSS-12 a NSS-14) a pozemní příslušenství po celém světě. Sídlo společnosti je v Haagu, společnost má pobočky v Hong Kongu, Johannesburgu, Sao Paulu, Singapuru, Sydney a Washingtonu, D.C.

Kromě společnosti NEW SKIES je skupina SES výlučným vlastníkem předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA, SES Sirius v Evropě (90 %). Skupina SES také vlastní strategické podíly ve společnosti Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. SES poskytuje úplné řešení v oblasti globální satelitní komunikace prostřednictvím sdružené flotily 38 satelitů na 25 orbitálních pozicích. Další informace o společnosti SES NEW SKIES je možné najít na internetové stránce www.ses-newskies.com a o skupině SES na internetové stránce www.ses.com.


SES Press, 26. 5. 2008, přeložil Petr Miklík


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.05.2008 • Britská satelitní nabídka FTA „Freesat” zahajuje 6. května 2008 - doplněno [ 2 ]
16.04.2008 • SES ASTRA podporuje satelitní vysílání z UEFA EURO 2008™
12.03.2008 • Počet německých domácností využívajících digitálních služeb ASTRA stoupl o 21,5 procenta na 9,75 miliónů
06.03.2008 • Stanice EuroNews zahájila vysílání magazínu „Comment: Visions”
05.03.2008 • SES NEW SKIES podpoří vysílání významných mezinárodních stanic z olympijských her 2008 v Pekingu
05.03.2008 • Jetix oslavuje na ledě novou mediální agenturu! [ 4 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist