Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 01:06:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Nové EuroNews

  Autor: EuroNews/Strategie on line/Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 06.06.2008



4. 6. 2008 v prime-time začala európska spravodajská televízia od 20-tej hodiny vysielať s novým logom, sloganom „PURE“ novou grafickou úpravou, novou web stránkou a novou totožnosťou programov. Všetky tieto zmeny ma komunikovať kampaň počas nasledujúcich mesiacov.


Spravodajská televízia Euronews pripravila najdôležitejšiu vývojovú zmenu za svoju 15-ročnú existenciu. Nový dizajn má aj web stránka - www.euronews.net. Nová internetová stránka poskytuje voľný prístup VOD do všetkých vysielaných programov na spravodajskom kanáli, vo všetkých 7 jazykoch : anglicky, nemecky, španielsky, francúzsky, taliansky, portugalsky a rusky (od 12. júla bude vysielať už v 8-mych jazykoch a vysielanie bude zahŕňať aj arabštinu).

Nová podoba sloganu: „PURE“, v sebe nesie ideu euronews a jej silu jej značky vykryštalizovanú do jediného slova. Nový slogan euronews odráža podľa televízie základné hodnoty kanálu: poctivosť, bezúhonnosť, nestrannosť a transparentnosť pri šírení informácii. Predovšetkým však ide o rešpektovanie diváka, ktorý hľadá skôr informácie ako zábavu.

Základným grafickým prvkom nového loga je kruh. Ten je podľa euronews jedným z najjednoduchších geometrických tvarov, a je symbolom zrozumiteľnosti a dokonalosti. Použitá korporátna farebnosť, jednoduchá biela, šedá a čierna majú zvýrazniť zameranie na informáciu ako takú a postavenie euronews ako univerzálnej televízie. Cieľom novej kampane je televíziou deklarovaná transparentnosť poskytovaných informácií. Tlačový vizuál a spoty budú dokonale prispôsobené médiám podporujúcim rebrandingovú kampaň.

V spolupráci s agentúrou FFL Paris vypracoval spravodajský kanál skutočne strategickú zmenu svojej obchodnej značky. Nová stratégia a kreatívne východisko vyvinuté s agentúrou si kladie za cieľ promovať filozofiu spravodajského kanálu, ktorý je založený na objektivite podávaných informácií.

Novou stratégiu spravodajského kanálu reprezentuje niekoľko nových cieľov: jedinečný štýl vysielania, ktorý je možné ľahko identifikovať, európsky pohľad na svet, mnohojazyčnosť a redakčna politika šírenia presných a overených informácií. Kampaň bude prebiehať v európskych denníkoch a odbornej tlači (Nemecko, Španielsko, Francúzsko, Taliansko, Spojené kráľovstvo, Rusko, Spojené arabské emiráty a USA). Kampaň pozostáva aj z plagátov na letiskách a staniciach (Londýn, Brusel, Paríž, Frankfurt), v TV (kampaň na Eurosport a Trace TV, v 20 a 30 sekundové spoty počas celého júna) a v neposlednom rade na internete (bannerová reklama).

Michael Peters, generální riaditeľ Euronews o novom redizajne hovorí: "Logo, značka a všeobecná spoločná vizuálna identita, ktorá je vedome jednoduchá a minimalistická, odrážajú snahu Freda a Farida, ktorí robili z euronews univerzálny spravodajský kanál, bez prikrašľovania a kozmetických úprav. Od januára 2007 sme spolu dôkladne analyzovali podstatu euronews. Odstránili sme prvky, ktoré najväčšmi obmedzovali základné princípy novej filozofie televízie. To mení spôsob ako ju vyjadrujeme a umožňuje nám výraznejšie sa identifikovať s tým, čím sme.“

Spravodajský kanál euronews si svoje meno medzi medzinárodnými spravodajskými televíziami buduje od roku 1993. Svojim vysielaním pokrýva celý svet vysielaním v 7-mych jazykoch.


Doplnění redakce satCentrum:

Středeční změnu vidělo na 500 miliónů diváků ve vysílání EuroNews:

- terestrickém
- ze satelitů
- v kabelových sítích
- na internetové stránce www.euronews.net
- v mobilních telefonech
- na PDA a smartphonech.


EuroNews je již 15 let vůdčí panevropskou zpravodajskou stanicí, kterou lze přijímat po celém světě. Informuje nepřetržitě současně v sedmi jazycích - angličtině, francouzštině, němčině, italštině, portugalštině, španělštině a ruštině - o událostech ve světě z evropského úhlu pohledu. Od 12. července 2008 se zavádí jako osmá jazyková verze arabština.

EuroNews vysílá každých 30 minut kompletní zpravodajský blok, po něm následují rubriky ekonomie, Evropa, sport a přehled tisku nejdůležitějších evropských deníků a informace o počasí. EuroNews ve svých magazínech přináší rozsáhlé množství témat z oblasti vědy, filmu, módy, nových technologií a vesmíru.

Satelitní síť EuroNews zahrnuje 35 satelitů, program přijímá na 500 miliónů diváků ve 130 zemích na pěti kontinentech.

EuroNews lze po celém světě přijímat kromě satelitu také prostřednictvím kabelových sítí a terestricky. Stanici lze také přijímat v mobilních telefonních sítích ve 20 evropských zemích (3G, VOD), v internetových kanálech ADSL ve 27 zemích a na palubách letadlech větších leteckých společností. Diváci mohou přijímat stanici EuroNews na svém počítači či PDA na internetu na stránce www.euronews.net (RealNetworks Superpass a Jalipo - Velká Británie).


S využitím informací EuroNews Press, Lydie Bonvallet a Strategie on line, 5. 6. 2008, volně upraveno a doplněno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
05.06.2008 • Finálová série NBA na Galaxii sport
04.06.2008 • EURO 2008 na Eurosportu [ 8 ]
04.06.2008 • Satelitná TV CENTRAL ponúkne blok relácií z východu [ 10 ]
03.06.2008 • Představujeme: kanál starších českých a slovenských filmů - NOSTALGIA [ 17 ]
01.06.2008 • Představujeme: zpravodajsko-publicistická televize Z1 [ 3 ]
30.05.2008 • TV program NOSTALGIA spuštěn [ 17 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  ??? 

06.06.2008 15:22 • neregistrovaný
A prečo nie aj so slovensko- českým jazykom ???????????
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist