Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 11:36:22   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Slavná Vídeňská krev není jen opereta, ale i skvělý seriál!

  Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 11.07.2020


Johann Strauss mladší kdysi zkomponoval operetu s názvem Vídeňská krev, jejíž název převzal nový kvalitní britsko-rakouský detektivní seriál, napsaný proslulým scénáristou Stevem Thompsonem na motivy bestsellerů Franka Tallise. Tento seriál z r. 2019, mají diváci šanci sledovat v premiéře od 12. července vždy v neděli od 21:00 hodin na kanálu Epic Drama.


Na počátku 20. století byla Vídeň jedním z nejvýznamnějších center civilizace, ve kterém se zasazeny do příjemných kulis kaváren a operních budov střetávaly různé kultury a myšlenky. A právě do takového časoprostoru Thompson svoji adaptaci zasadil.

Toto prostředí však přirozeně nebylo tak idylické, jak se tvářilo, protože i zde se odehrával zločin, jako vystřižený z románů o Sherlocku Holmesovi. Ten v rakouské metropoli samozřejmě nikdy nebydlel, nicméně o něco méně slavný tamní inspektor Oskar Rheinhardt v seriálu jeho schopnostem skvěle sekunduje. Pomáhá mu v tom Max Liebermann, student psychoanalytika Sigmunda Freuda, pocházející z Anglie.

Ostatně s Holmesem mají hlavní postavy společné ještě něco. Jde právě o Stevea Thompsona, který už v minulosti zazářil (mimo jiné) svým scénářem pro detektivní seriál Sherlock s BenedictemCumberbatchem a Martinem Freemanem v hlavní roli.

Vraťme se však k Vídeňské krvi (v originále ViennaBlood), která byla nafilmována přímo ve Vídni, nicméně v původním znění v angličtině. V roli Maxe Liebermanna se představí Matthew Beard, jenž už má z minulosti pár hvězdných „zářezů“. S Colinem Firthem si zahrál v dramatu s nepřekládaným názvem „And WhenDidYou Last SeeYourFather?“ a v Kódu Enigmy se objevil po boku takových hvězd, jako je zmíněný Cumberbatch nebo KeiraKnightley.

Ve Vídeňské krvi si Beard zahrál s Juergenem Maurerem, který se vícekrát objevil v „nekonečném“ německojazyčném krimiseriálu Místo činu (tedy v originále Tatort). Ve Vídeňské krvi hraje věhlasného detektiva-inspektora Oskara Rheinhardta.

Čeští diváci se díky Viasatu mohou v nejbližší době těšit na tři epizody, zasazené do první dekády minulého století. Oba hrdinové zde řeší originální zápletky na pozadí svých vlastních démonů, kteří jsou znásobeni ještě tím, že Max studuje neurologii. Ve všech třech dílech se naplno projevuje genialita scénáristy Thompsona, který do příběhu dokázal zakomponovat mysteriózní i psychologickou linku, ale také milostné drama, jež neprobíhá úplně šablonovitě, jak jsme zvyklí z jiných filmů a seriálů.

Detektivní seriál Vídeňská krev, natočený v roce 2019, mají diváci šanci sledovat v premiéře od 12. července vždy v neděli od 21:00 hodin na kanále Epic Drama. Trailer: https://youtu.be/OuPLNP1XOiU.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 10. 7. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.07.2020 • Nechte se uhranout zajímavostmi na Prima ZOOM
12.07.2020 • Podaří se někdy vysvětlit všechny záhady Egypta?
12.07.2020 • Tenisový comeback pokračuje na Eurosportu prvním letošním turnajem na travnatém dvorci
10.07.2020 • O víkendu vrcholí Ultimate Tennis Showdown a Thiem‘s 7 Tournament
10.07.2020 • Závody WTCR živě: Sport1 přináší akční podívanou
09.07.2020 • V pátek los fotbalové Ligy mistrů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist