Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 14:02:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM vás vždy něčím překvapí

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 23.08.2020


Chcete se dostat na kobylku špionům nebo si jen odpočinout v krásné přírodě.? Chcete poznávat historii nebo žasnout nad zázraky vědy? Poznejte všechny neuvěřitelné příběhy na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: překvapí vás Napoleonův superšpion; vezmeme vás do Karpat – Goralové: Život v Karpatech; poznáte Neuvěřitelné příběhy; zažijete Radost z úspěchu a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

25. 8., 21.00 hod. – Napoleonův superšpion

Karl Ludwig Schulmeister byl věrným přívržencem císaře, pravým bonapartistou, synem kněze a zkušeným pašerákem. Zapsal se do historie jako dvojitý rakouský špion, díky kterému byla dobývána města. Stál v čele bitvy, jež vedla k zániku Římské říše. Působil ve Vídni jako policejní velitel, ale zároveň byl uprchlíkem na útěku, pronásledovaným pod úplně jinou identitou. Jeho schopnosti a triky v umění maskování a převleků se staly legendou. Jenže dnes jeho jméno obestírá kontroverze – byl tento národní hrdina ve skutečnosti sprostým zrádcem?


26. 8., 21.00 hod. – Goralové: Život v Karpatech

Bača Jarek a mladý pastýř Pietrek se starají o stádo asi 700 ovcí. Dneska je krásně, ostatně jako po většinu dalších dní, a ovce se klidně pasou. Pietrek kolem nich krouží na koni a nad ohněm voní tradiční sýr oštěpek. Ale ve vzduchu jsou také zřetelně cítit znaky napětí. Nedaleko se našly stopy vlka. Dřevorubci Stašek a jeho syn si musí poradit s opravdu těžkým úkolem. Bouře vyrvala z kořenů několik stromů v nepřístupných částech hor. Aby se k nim dostali, musí se vyškrábat až nahoru. Sem se nedostanou žádné, ani ty nejmodernější stroje. Pomoct může jedině kůň. Dokument Goralové: Život v Karpatech přináší portréty několika polských horalů, kteří mají stejná povolání a záliby jako jejich předci za několik posledních století. Jsou to lidé, jejichž charakter se tříbil tváří v tvář přírodě, nepřístupným horám, nepředvídatelným a nebezpečným změnám počasí i divokým zvířatům. Vysoké vrcholy Tater jsou něčím víc než jen pouhým tichým pozorovatelem našich hrdinů. I když stojí nehybné a neměnné, okolo nich se všechno mění. Podaří se Goralům udržet si svůj specifický životní styl, nebo se stanou pouhou folklórní atrakcí v lidovém skanzenu?


28. 8., 20.00 hod. – Obři z divokých ostrovů

Aucklandovy ostrovy jsou izolovaným souostrovím dále na jih od pobřeží Nového Zélandu. Mohou se zdát poněkud pochmurné. Ale ve skutečnosti jsou vítaným útočištěm divokých zvířat. Jejich holé pláže během léta zaplaví velcí lachtani a samci přetékající testosteronem tady nemilosrdně bojují o právo na páření. Když se na pláž vrací březí samice, aby tady porodily, propuká chaos. Mláďata se ocitají v neustálém nebezpečí, že je pod sebou rozdrtí příliš dychtiví samci. Páří se tady také jeden z nejvzácnějších druhů tučňáků na světě – tučňák žlutooký. Také zástupci tohoto druhu se musí donekonečna vyhýbat zápasícím tuleňům. Aby zajistili přežití vlastních mláďat v tak divokém prostředí, albatros královský neváhá jít do extrémů. Sledujte drama léta na subarktických ostrovech, které vrcholí, když se tulení mláďata poprvé odvažují vyplout na oceán.


28. 8., 23.00 hod. a 23.30 hod. – Neuvěřitelné příběhy (1. a 2. díl)

Neuvěřitelné příběhy jsou reálné události ze života s fantastickým průběhem a často nečekaným rozuzlením. Lidé či jevy, zázračná uzdravení, nevysvětlitelné záhady nebo hrdinové internetu. Láska, která víc než hory přenáší – působí zázraky, putuje časem i prostorem. Životní dramata s nepředvídatelným scénářem. Šílené i vznešené skutky a výkony. Záhady, které někdy děsí, jindy pobaví a někdy vyústí v naprostou beznaděj. To vše jsou „neuvěřitelné příběhy“, kterým by nebylo možné uvěřit, kdyby nebyly pravdivé.


29. 8., 20.00 hod. – Vlk versus medvěd

Vlci a medvědi severního Finska dotáhli své lovecké techniky k naprosté dokonalosti. Ale kdo vyhraje, když se ocitnou tváří v tvář jeden druhému? Dokumentární film Vlk versus medvěd nabízí unikátní pohled na silné i slabé stránky těchto dvou neohrožených šelem.


29. 8., 23.00 hod. a 23.30 hod. – Utajené příběhy českých dějin II (Osudová Emma – umělkyně ve stínu Maffie a okultismu; Martine Šmíde, nikdy nezapomeneme!)

Pořad se zaměřuje na dva zvláštní aspekty života známé pěvkyně Emmy Destinové. Jednak zapojení pěvkyně do aktivního protirakouského odboje v rámci tajné organizace Maffie a jednak její extravagantní záliby v morbidních kuriozitách, jež měla patrně souvislost s esoterismem. Nebylo asi náhodou, že si za své sídlo zvolila zámek ve Stráži nad Nežárkou, původně vlastněný známým martinistou, baronem Leonardim. Právě na uvedeném zámku si pěvkyně zřídila podivnou temnou komnatu plnou okultních a záhrobních symbolů. Ačkoli se podílela na pádu monarchie, a patřila dokonce do řad organizace navázané na masarykovský zahraniční odboj, její zásluhy nebyly po vzniku republiky nijak ohodnoceny a někteří životopisci hovoří o jakési blíže neupřesněné roztržce mezi pěvkyní a TGM po prezidentově soukromé návštěvě ve Stráži. Kdysi slavná hvězda operních sálů skončila život takřka v zapomnění. Co bylo příčinou chladného poměru Masaryka ke kdysi velmi statečné člence protirakouské Maffie? Mohly za tím být její podivné záliby?

Následující díl sleduje různé fámy a mystifikace, které se rozšířily v přelomových okamžicích moderních českých dějin a výrazně ovlivnily jejich průběh. Byly tyto mystifikace šířeny úmyslně a konkrétními skupinami, nebo spontánně? Zpráva o smrti Martina Šmída v listopadu 1989, zprávy o střelbě během tzv. insigniády v roce 1934, mystifikace, díky které byla pražským povstalcům v roce 1945 poskytnuta pomoc Vlasovců, atd.


30. 8., 23.00 hod. – Radost z úspěchu

Doktorka Hannah Fry představuje matematiku úspěchu a prozrazuje, jak získat více ze života. Jak nejlépe sehnat levnou večeři? Udržet děti v klidu? Nebo zabránit nukleární zkáze? Případně vyjednat dohodu o klimatických změnách? Dr. Hannah se nezastaví před ničím. Dokonce vypočítá, jak získat náskok, aniž bychom přitom museli porušit pravidla. Nebo prozradí důvody, proč lze pomocí spolupráce vždy dosáhnout více než konfliktem. Když jde o hru zvanou život, tento pohled na vědu zabývající se úspěchem může jedině pomoci, a navíc odhalit nečekané a důležité poznatky nejen o okolním světě, ale i o nás samotných.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Premiérové bloky: 20.00–22.00 22.00–24.00

Pondělí Cestovatelé a dobrodruzi Tajemství Země a vesmíru
Úterý Po stopách historie Zvířata a my
Středa Fascinující příroda Drsný svět
Čtvrtek Zaostřeno na války Volání divočiny
Pátek Úžasné oceány Záhady a konspirace
Sobota Úchvatná říše zvířat Příběhy civilizací
Neděle Život naostro Zázraky vědy a techniky


Celý týden:

0:00 Historie a poznání
02.00 Příroda a dobrodružství
04:00 Historie a poznání
06:00 Příroda a dobrodružství
08:00 Historie a poznání
10:00 Příroda a dobrodružství
12:00 Historie a poznání
14:00 Příroda a dobrodružství
16:00 Historie a poznání
18:00 Příroda a dobrodružství


S využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 23. 8. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.08.2020 • Sledujte živě tenis ATP Cincinnati 2020 na Telly
24.08.2020 • Vysílání Eurosportu z ME v silniční cyklistice - v Bretani se dnes představí i čeští reprezentanti
22.08.2020 • US Open tradičně na Eurosportu
22.08.2020 • Nejoblíbenější a největší najdete na Prima ZOOM
21.08.2020 • Tour de France 2020 - více než 100 hodin živého vysílání
20.08.2020 • Ve stínu tajných služeb - studená válka probíhala i tam, kde bychom to příliš nečekali

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist