Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 06:04:59   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Tour de France 2020 - více než 100 hodin živého vysílání

  Autor: Media:list/Eurosport CZ , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 21.08.2020


Komentátoři Štěpán Straka a Martin Hačecký se opět po roce těší na diváky Eurosportu a vysílání Tour de France, která odstartuje 29. srpna. Fanoušci cyklistiky zažijí živé přenosy všech 21 etap. Tzv. Grand Départ 107. ročníku se odehraje v Nice na Azurovém pobřeží v sobotu 29. srpna. Ovšem Tour de France začíná na Eurosportu 1 již o den dříve v pátek 28. srpna v 18:30 oficiálním představením všech týmů.


Jaká bude letošní odložená Tour de France? Termín se změnil, ovšem trasa zůstala shodná. Nejatraktivnější bývají na TdF horské etapy, cyklisty čeká již druhý den stoupání na Col de la Colmiane do nadmořské výšky 1500 metrů. To bude ovšem pouze předkrm, celkem sedm etap je označených jako horských. Jednou z nich je časovka předposlední den na známou Planinu krásných dívek, následující závěrečná etapa zavede cyklisty tradičně na slavný bulvár Champs-Élysées v Paříži. Na startu by se měl objevit Roman Kreuziger, účast dalších českých profesionálů je otevřená. Slovenským divákům nebude chybět Peter Sagan.


Na start Tour de France se těší i oba již tradiční komentátoři Eurosportu Štěpán Straka a Martin Hačecký. Co pro ně znamená komentovat Tour de France ve srovnání s dalšími závody?

ŠS: „Odpovím stejně jako profesionálové. Tour de France je Tour de France, je to závod o úroveň výše než ostatní Grand Tour. Až k nám do redakce dolehne ten zvláštní tlak. Přestože Giro i Vuelta jsou sportovně podobně kvalitní, je Tour de France nad nimi. Základem komentování Tour de France je příprava, dodá jistotu. Kolega Martin jako bývalý profesionál je na hranici experta a komentátora, vidí v televizi víc než ostatní.“

MH: „Dělám jen to, čemu rozumím – rozkrývám, co se děje v balíku. Během Tour de France i dalších závodů. Na Štěpána je spoleh, vždycky přijede připravený a jede dokonalé tempo. Díky Štěpánovi jsem se naučil nepřipouštět trému, ačkoliv vím, že divácké spektrum je během Tour de France mnohem širší. Stále ale platí, co jsme říkali již před lety, že si prostě společně sedneme k televizi a povídáme si o kolech. Což je samozřejmě trochu nadsázka.“


Eurosportu se říká Domov cyklistiky (Home of Cycling) a fanoušci silniční cyklistiky se na něm po restartu sezony mohou znovu cítit opravdu jako doma. Tradičně bude Eurosport vysílat všechny tři Grand Tour, po Tour de France i Giro d´Italia a španělskou Vueltu. Na obrazovkách se opět objeví i pětka nejslavnějších klasik, tzv. Monumentů, pouze v netradičním pořadí: Milán – San Remo, Okolo Lombardie, Lutych – Bastogne – Lutych, Okolo Flander a Paříž – Roubaix. V den startu Tour de France 29. srpna začne i pětidenní závod Okolo Maďarska, kde startuje český tým Elkov-Kasper. Eurosport nabídne divákům hodinové záznamy všech etap.


Vít Rosenbaum, Marketing & PR, Media:List CZ a Eurosport CZ, foto: Peter Sagan


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
24.08.2020 • Vysílání Eurosportu z ME v silniční cyklistice - v Bretani se dnes představí i čeští reprezentanti
23.08.2020 • Prima ZOOM vás vždy něčím překvapí
22.08.2020 • US Open tradičně na Eurosportu
22.08.2020 • Nejoblíbenější a největší najdete na Prima ZOOM
20.08.2020 • Ve stínu tajných služeb - studená válka probíhala i tam, kde bychom to příliš nečekali
16.08.2020 • To nejzajímavější ze světa najdete na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist