Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 11:45:04   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

SPORT 5 bude plný dramatických bitev v ulicích Norimberku

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 26.06.2008


K hlavním událostem závodního víkendu na SPORT 5 budou patřit přenosy z pátého podniku DTM, jenž se jede na městské trati v Norimberku. První česká monotematická satelitní a kabelová televize s programem výhradně zaměřeným na motoristický sport a motorismus nabídne fanouškům o nadcházejícím víkendu také přímé přenosy ze závodů Formula 3 Euro Series, kde letos startuje talentovaný český jezdec Erik Janiš.


Závod na okruhu Norisring, vybudovaném již roku 1947, je jediným z celé sezony DTM, který se koná na městské trati. Šampionát DTM na Norisring poprvé zavítal roku 1984, od sezony 1987 se účastníci prestižního německého mistrovství cestovních vozů do Norimberku vracejí každoročně. Letos se uskuteční jubilejní třicátý ročník závodu. O skvělou kulisu se tradičně stará až 150 000 přihlížejících fanoušků. Závod na Norisringu je de facto domácím podnikem pro Audi, neboť Ingolstadt, kde se vozy se čtyřmi spojenými kruhy ve znaku vyrábí, leží pouhých 90 kilometrů od Norimberku.

Pozice Audi je před víkendovým závodem poměrně silná. Audi Sport Team Abt od počátku sezony vévodí hodnocení týmů, jeho jezdec Timo Scheider vede po čtyřech z jedenácti závodů průběžnou klasifikaci jezdců. V úvodu sezony se sice vedení ujal obhájce loňského titulu Mattias Ekström, po závodě v Oscherslebenu jej ale na vedoucí příčce vystřídal Scheider. Promíchat pořadí na čelních pozicích bude chtít Paul di Resta s továrním Mercedesem. Obhájce loňského vítězství na Norisringu zaostává za Scheiderem o pouhé tři body, jeho stáj AMG Mercedes dělí v hodnocení týmů od vedoucí příčky dokonce bod jediný.

Fanoušci uvidí znovu v akci také Toma Kristensena, jenž před necelými dvěma týdny vybojoval s továrním Audi R10 TDI rekordní osmé vítězství v legendárním závodě 24 hodin Le Mans. V průběžném hodnocení jezdců DTM 2008 však sympatickému Dánovi patří zatím až sedmá příčka. Proto bude zajímavé sledovat, zda se Kristensenovi už na Norisringu podaří jeho pozici vylepšit. Diváci SPORT 5 mohou v sobotu 28. června od 13:30 hod sledovat v přímém přenosu kvalifikaci. Závod přinese SPORT 5 samozřejmě také živě v neděli 29. června od 13:45 hod.

Pozornost českých fanoušků budou poutat také další závody Formula 3 Euro Series 2008, které se uskuteční v rámci doprovodného programu závodu DTM na Norisringu. V barvách týmu Mücke Motorsport se znovu představí tovární jezdec automobilky Mercedes-Benz Erik Janiš, jemuž po šesti ze dvaceti závodů patří druhá příčka průběžného pořadí nováčků. V Norimberku by český jezdec ale rád poprvé bodoval také do celkového hodnocení jezdců. „Podmínky pro norimberskou trať jsme částečně simulovali v Oscherslebenu. Po víkendu chci zůstat na špici hodnocení nováčků a k tomu se těšit z prvních bodů v celkovém hodnocení. Snad se mi to už podaří,“ věří dvacetiletý Erik Janiš.

Jako leader celkového průběžného pořadí jezdců přijíždí do Norimberku Ital Edoardo Mortara (Signature-Plus), jemuž však na záda z bezprostřední blízkosti dýchají Fin Mika Mäki (Mücke Motorsport) a Nizozemec Renger van der Zande (Prema Powerteam). Mortara zatím zažívá výtečnou sezonu. V pěti ze šesti dosud odjetých závodů se dokázal probojovat na stupně vítězů. Ve francouzském Pau dokonce zvítězil a zároveň se tak zasloužil o premiérový triumf Volkswagenu v šampionátu Formula 3 Euro Series. V pěti dalších závodech se z výhry radoval konkurenční Mercedes-Benz. Mika Mäki je zatím jediným pilotem, který dokázal nejcennější pohár vybojovat dvakrát a právě jemu by měla trať Norisringu vyhovovat. Fin zde již závodil s vozy jiných kategorií a třikrát nenašel přemožitele. Jak se všem zmíněným jezdcům i jejich soupeřům bude dařit uvidí televizní diváci v přímých přenosech obou závodů na SPORT 5 (v sobotu od 11:45 hod a v neděli od 10:50 hod).

Ani to však není z víkendové nabídky zdaleka vše. V rámci víkendu DTM budou pokračovat také šampionáty Porsche Carrera Cup, SEAT Leon Supercopa a ADAC VW Polo Cup. I tyto velmi vyrovnané a dramatické bitvy mohou fanoušci na SPORT 5 sledovat živě. Příznivci amerických závodů si navíc vychutnají v neděli večer přímý přenos 17. závodu seriálu NASCAR z New Hampshire. Kompletní program vysílání SPORT 5 naleznete na oficiální internetové stránce www.SPORT5.cz.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4. SPORT 5 je dále přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, předplatitelům balíčku „Multi“ společnosti Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří a PODA Ostrava. Od 1. 7. 2008 bude SPORT 5 také součástí nabídky v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno.


Zdeněk Zelenka, SPORT 5, 26. 6. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.06.2008 • Středeční evropské veselohry na HBO Comedy
26.06.2008 • Červenec 2008 na Galaxii sport
26.06.2008 • Výpadek vysílání utkání Německo – Turecko nebyl zaviněn televizí Prima [ 25 ]
19.06.2008 • Noční závod FIA GT s českou účastí v přímém přenosu SPORT 5
19.06.2008 • Červenec na tematickém kanálu Spektrum [ 6 ]
17.06.2008 • Červenec na AXN

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Muže bejt měly ho nechat odkodovanej aspon pul 

29.06.2008 19:16 • neregistrovaný
Muže bejt měly ho nechat odkodovanej aspon pul roku. Mě za ten měsic teda nenalakali.
 
 
  Zaujimaju: F 3 a DTM pravidelne pozeram. A myslim 

28.06.2008 15:56 • neregistrovaný
Zaujimaju: F 3 a DTM pravidelne pozeram. A myslim ze nas je viac.
 
 
  Sem blázen 

26.06.2008 22:20 • neregistrovaný
To nechápu. Tagle dlouhej článek a žádnej komentář. Asi auta nikoho nezajímaj. Nojo, nepadaj tam goly ;-)
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist