Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 10:46:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Noční závod FIA GT s českou účastí v přímém přenosu SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 19.06.2008


Víkend od 20. do 22. června 2008 bude ve vysílání SPORT 5, prvního českého satelitního a kabelového televizního programu zaměřeného výhradně na motoristický sport a motorismus, ve znamení atraktivních přímých přenosů ze závodů FIA GT Championship a americké série NASCAR.


Měsíc po druhém podniku sezony, který se jel v Monze, se účastníci šampionátu FIA GT vracejí do Itálie znovu. V sobotu 21. června budou potřetí bojovat o body do hodnocení seriálu, tentokrát v nočním závodě na okruhu International Raceway Adria. Monza a Adrie jsou téměř úplnými protiklady. Prvně jmenovaná dráha patří k nejstarším závodním tratím světa, může se pyšnit bohatou historií a patří k nejrychlejším okruhům v Evropě. Naopak trať v Adrii byla vybudována teprve roku 2002, je krátká, technická a velmi náročná na brzdy a pneumatiky. Stejně jako loni se bude v Adrii i letos závodit v noci, proto se závod pojede už v sobotu.

Startuje se ještě před západem slunce, končí se za tmy. Jezdci se proto budou muset vyrovnat se záludnými světelnými podmínkami postupného stmívání. Diváci na autodromu i u televizních obrazovek si ovšem jistě vychutnají jedinečnou atmosféru závodu. Bude zajímavé sledovat, jak se týmům podaří nastavit jejich vozy po závodění na dlouhých rovinkách Monzy a přizpůsobit je zatáčkovité Adrii.

Dosavadní průběh šampionátu je velice vyrovnaný. Prvních osm jezdců průběžného pořadí dělí po dvou závodech pouhé tři body. Po vítězství v Monze vévodí klasifikaci seriálu Bouchut s Maassenem s Corvette C6R týmu SRT. Do skupiny dělící se o druhou příčku průběžné klasifikace patří vítězové úvodního závodu sezony v Silverstone Wendlinger s Ryanem, kteří s vozem Aston Martin DBR9 stáje Jetalliance dokázali v Adrii zvítězit před rokem. Že úzká trať sedí také vozům Maserati, dokázal tým Vitaphone svým zdejším vítězstvím v roce 2006, zatímco vůz Saleen S7R dosáhl nejrychlejšího kvalifikačního času... Jak je vidět, v Adrii se může o víkendu stát cokoliv. Své favority budou mít v Adrii také čeští fanoušci. Se dvěma americkými vozy Mosler MT 900 týmu Go To One Charouz Racing System se ve třídě G2 představí Adam Lacko, Aleš Jirásek a Štěpán Vojtěch, které v sestavě stáje doplní ještě německý pilot Kenneth Heyer.

Diváci SPORT 5 si budou moci vychutnat v přímém přenosu od 17:10 hod už páteční kvalifikaci, v sobotu od 19:45 hod pak samozřejmě i samotný závod.

V neděli 22. června od 23:00 hodin nabídne SPORT 5 motoristickým fanouškům přímý přenos šestnáctého závodu americké série NASCAR. Tentokrát se bude závodit na dráze Infineon v Sonomě v Kalifornii, kde se před rokem z vítězství radovala bývalá hvězda formule 1 Juan-Pablo Montoya. Pozornost fanoušků však budou poutat především Dale Earnhardt Jr., jenž po předchozím závodě poskočil ze čtvrté příčky do čela průběžného pořadí, Jeff Burton, který v tabulce putoval přesně opačným směrem, Carl Edwards, Kyle Busch a další piloti bojující o nejpřednější pozice šampionátu.

Ve víkendovém programu SPORT 5 se objeví také sestřihy dalších etap Rally Transorientale 2008 a mnoho dalšího. Kompletní program vysílání SPORT 5 naleznete na oficiální internetové stránce www.SPORT5.cz.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4. SPORT 5 je dále přístupný abonentům UPC, předplatitelům balíčku „Multi“ společnosti Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří a PODA Ostrava. Od 1. 7. 2008 bude SPORT 5 také součástí nabídky v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno.


Zdeněk Zelenka, SPORT 5, 19. 6. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.06.2008 • Červenec na tematickém kanálu Spektrum [ 6 ]
17.06.2008 • Červenec na AXN
15.06.2008 • Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu
14.06.2008 • SPORT 5 nabídne soutěžácké peklo i motorkářskou klasiku [ 1 ]
13.06.2008 • Červencová nabídka HBO [ 7 ]
10.06.2008 • Šesté pokračování Rockyho příští měsíc na HBO

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist