Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 22:22:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Detektivka Inspektor se vrací na Epic Drama

  Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 17.11.2020


Hvězdně obsazená detektivka Inspektor se vrací vás donutí k zamyšlení! Divadelní hra J. B. Priestleyho An Inspector Calls (Inspektor se vrací) byla zfilmována už v klasickém zpracování z roku 1954. V roce 2015 se však k tématu vrátila irská režisérka Aisling Walshová, která ukázala, že kvalitní zpracování není jen výsadou dob dávno minulých a že toto nadčasové dílo dokáže podat zrcadlo společnosti kterékoliv doby jako i její jednotlivcům.


Může za to mimo jiné i hvězdné obsazení v čele s Davidem Thewlisem, známého mimo jiné z filmů o Harrym Potterovi, ve kterých ztvárnil postavu profesora Lupina. Ve snímku Inspektor se vrací, hraje právě inspektora Gooleho, který jako nezvaný host přichází na jednu rodinnou oslavu.

Celý příběh je zasazen do jediné noci v průběhu roku 1912, kdy rodina Birlingových slaví zasnoubení své dcery Sheily s Geraldem Croftem. To by kromě spojení dvou významných rodin znamenalo i spojení jejich dvou firem, respektive kapitálu, což je ostatně věčné téma.

Vždyť spojování majetku a moci bylo dlouhá staletí nejdůležitějším motivem svateb většiny těch, kteří pocházeli z alespoň trochu solventních rodin. Nezáleželo přitom na to, zda šlo o rodiny místních sedláků nebo vysoké šlechty, neřkuli panovníka.

Takže když se dva mladí dědicové továren dají dohromady víceméně dobrovolně, je to v jistých kruzích ještě větší důvod k radosti. Tu však zkalí příchod inspektora Gooleho, muže, který vyšetřuje sebevraždu mladé dívky, shodou okolností dělnice, která pracovala v továrně pana Birlinga. Inspektor je ve svých otázkách neoblomný a nezastavitelný a postupně odkrývá temná a hanebná tajemství, která výrazně ohrožují soudržnost rodiny Birlingových i pověst samotného továrníka.

Davidu Thewlisovi ve filmu sekundují i jiní, neméně výborní herci, z nichž část – Finn Cole, Patricia Winkerová, Sophie Rundleová se sešla už dříve v seriálu Gangy z Birminghamu (v originále Peaky Blinders). S Mirandou Richardsonovou se zase Thewlis setkal už při natáčení Harryho Pottera. Hrála zde totiž novinářku Ritu Holoubkovou.

Další hvězda jménem Ken Stott si zase zahrál v dalším celosvětovém trháku, a sice Tolkienově sérii Hobit. Zde Stott zazářil v roli jednoho z trpaslíků Thorinovy družiny, Balina. Za zmínku však stojí i jeho nominace na skotskou cenu BAFTA za výkon ve filmu Hancock & Joan.

Bravurně natočený film Inspektor se vrací s mysteriózními prvky dost možná způsobí mráz po zádech a nejspíš vás postaví před morální dilema, při němž si budete pokládat otázku, jak byste se v dané situaci zachovali vy. A aby toho nebylo málo, nakonec zjistíte, že nic není tak jak bylo a nejspíš nebudete vědět, co se opravdu stalo, co ne a kdo byl vlastně záhadný inspektor Goole.

Hvězdné herecké obsazení, skvělá režie i slavná divadelní předloha ovšem slibují celkově velkolepý zážitek. Ten budete mít v českém prostředí možnost poprvé oficiálně zakusit na kanále Epic Drama, a to konkrétně v sobotu 21. listopadu ve 21:00 hod.


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.11.2020 • Prima ZOOM je vaše dokumentární záře
13.11.2020 • Seriál Vídeň: Říše, dynastie a sen na Viasat History
12.11.2020 • Seriál Jak psi a kočky dobyli svět na kanálu Viasat Nature
11.11.2020 • Eurosport v Evropě a Asii odvysílá Champions Chess Tour
10.11.2020 • Svět motorů očima Mika Brewera - nová auto moto reality show na Discovery Channel
08.11.2020 • Vydejte se za dobrodružstvím na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist