Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 21:49:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Dramatický seriál FIA GT pokračuje v Německu i na SPORT 5

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 04.07.2008


SPORT 5, první česká satelitní a kabelová televize s programem výhradně zaměřeným na motoristický sport a motorismus, nabídne příznivcům závodů sportovních vozů o nadcházejícím víkendu další lahůdku: čtvrtý podnik seriálu FIA GT 2008, který tentokrát zavítá na technickou trať v německém Oscherslebenu.


Šampionát FIA GT 2008 má za sebou tři podniky, při nichž se z vítězství radovaly tři různé týmy a na stupně vítězů vystoupalo sedm různých posádek. Průběh letošní sezony je skutečně pestrý a zajímavý, což dokládá i situace v průběžném hodnocení jezdců: šest pilotů je srovnáno na prvních dvou příčkách a dělí je jediný bod! Před závodem v Oscherslebenu se o první místo dělí Bouchut a Maassen (Selleslagh Racing Team; Corvette C6R) s Bartelsem a Bertolinim (Vitaphone Racing Team; Maserati MC 12), kteří zatím získali shodně po dvaceti bodech. O jediný bod zaostávají vítězové předchozího závodu v italské Adrii Hezemans a Gollin (Phoenix Racing; Corvette C6).

Triumf si na své konto letos už připsaly vozy Aston Martin DBR9 a Corvette C6R. Dostane se na Oscherslebenu konečně ke slovu také Maserati MC 12? Tým Vitaphone Racing se z výhry na německém okruhu radoval ve třech předchozích letech a dvakrát jeho vůz startoval do závodu z první pozice. Jenže vůz se startovním číslem jedna nastoupí do čtvrtého podniku sezony se třicetikilogramovou dodatečnou zátěží, což je na technickém okruhu patrná nevýhoda, druhý vůz stáje bude po zaviněné kolizi v Adrii, které se dalo dle rozhodnutí komisařů zabránit, posunut na startovním roštu o pět míst vzad ve srovnání s výsledky kvalifikace. Německý tým ovšem vede jak průběžnou klasifikaci jezdců, tak pořadí týmů a čeká jej závod na domácí půdě. Proto je jisté, že všichni členové stáje udělají maximum, aby vítěznou sérii prodloužili. "Je to náš domácí závod, proto je naše motivace o něco větší. Navíc si myslím, že po prvních dvou závodech, kdy oběma našim vozům vítězství utekla, jsme teď na řadě my," míní Michael Bartels.

Současnou formu ale budou chtít využít také Corvetty. Phoenix Racing přijíždí do Německa povzbuzen výsledky z Adrie, kde pro něj Marcel Fässler vybojoval v kvalifikaci pole position a v závodě jeho posádkám patřilo první a třetí místo absolutně. Belgická stáj SRT obsadila v nočním italském závodě čtvrté místo, takže pojede pouze s dvacetikilovou zátěží a to může být na Oscherslebenu výhoda. Vozům Aston Martin DBR9 se dařilo v úvodu sezony. Tým Jetalliance vyhrál první závod a nová stáj Gigawave Motorsport se ve dvou úvodních podnicích prosadila na stupně vítězů. V Adrii se ovšem Astonům nevedlo, proto v Německu odstartují bez jakékoliv dodatečné zátěže. A jak již bylo řečeno, na Oscherslebenu hraje hmotnost závodních strojů významnou roli.

Po vynechaném závodě v italské Adrii se do seriálu FIA GT vrací stáj GTO Charouz Racing. Přestávka posloužila k práci na vylepšení amerických automobilů. „Bylo třeba změnit řadu věcí, což se nám i díky úpravě předpisů FIA podařilo. Jde například o nové, účinnější brzdy a také větší restriktory,“ prozradil šéf týmu Antonín Charouz. Na německé trati se představí posádky, které fanoušci znají z předchozích startů. Tandem Štěpán Vojtěch, Kenneth Heyer a dvojice Adam Lacko, Aleš Jirásek.

SPORT 5 zprostředkuje svým divákům kvalifikace i závod FIA GT v Oscherslebenu v přímých přenosech. Boj o postavení na startu začne v sobotu 5. 7. v 17:15 hod, závod odstartuje v neděli 6. 7. ve 13.15 hod.

Živě mohou příznivci automobilových závodů sledovat na SPORT 5 také pátý závod seriálu FIA GT3 (sobota od 15:00 hod) a osmnáctý podnik amerického šampionátu NASCAR z Daytony (neděle od 2:15 hod).

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří a PODA Ostrava. Od 1. 7. 2008 je SPORT 5 také součástí nabídky v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno.


Zdeněk Zelenka, SPORT 5, 4. 7. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.07.2008 • Souboj o titul WBO na Galaxii sport [ 1 ]
02.07.2008 • SPORT 5 prošpikovaný DTM: přímé přenosy i pohled do historie
01.07.2008 • Cesta Jaroslava Katriňáka k životnímu úspěchu exkluzivně na SPORT 5
30.06.2008 • Středeční evropské veselohry na HBO Comedy
26.06.2008 • Červenec 2008 na Galaxii sport
26.06.2008 • SPORT 5 bude plný dramatických bitev v ulicích Norimberku [ 3 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist