Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 05:25:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Série dokumentů Výnosné ojetiny na Viasat Explore nadchnou nejen nadšence do veteránů

  Autor: CHILLICOM/Viasat Explore , e-mail: info@viasatexplore.cz Přidané: 10.12.2020


Po Renovaci rachotin (Flipping Bangers) tu máme další seriál britské provenience, který nadchne nejen nadšence do veteránů, ale zkrátka milovníky starých časů všeobecně. Z automobilů, které mají na starost Mathewsonovi, totiž dýchá silná dávka nostalgie. Sledujte první sérii na kanále Viasat Explore v premiéře od 11. prosince ve 21:00 hod.


Mathewsonovi jsou dynastií dražebníků starých aut, která se často prostě někde najdou, případně je někdo zdědí. Klasické povozy jsou důvodem, proč jejich sídlo, Thornton-le-Dale, navštěvuje stále více lidí z celého světa. Zájemců o stroje, které jsou důkazem umu našich předků a snahy nikoliv o zisk za každou cenu, ale o dokonalou estetickou i technickou stránku věci s co nejvyšší výdrží. Zmíněná rodina tvoří páteř nového dokumentárního seriálu Výnosné ojetiny (v originále Bangers & Cash), který sleduje osudy zachráněných veteránů. Mathewsonovi ročně objeví a vydraží více než 2 tisíce klasických aut, ale také raritní staré motocykly a související sběratelské předměty.

Už v první epizodě se zájemci bijí o neuvěřitelnou raritu, která byla zachráněna prakticky doslova hrobníkovi z lopaty. Austin Mini Cooper S z roku 1965 byl léta schovaný v garáži a poté, co je z ní konečně odvezen pryč, se dokument mění spíše na reality show. Kromě toho se zde objeví ještě speciality jako Bentley Continental nebo dvojice pickupů Chevy Stepside z 50. let. A v následujících dílech toho bude ještě mnohem více! Sídlo aukční síně se nachází na dohled od národního parku North York Moors v Severním Yorkshiru v Anglii, který je jednou z největších oblastí vřesových mokřin na území Velké Británie. Ale jak jsme si již řekli, netáhne sem návštěvníky pouze nedotčená příroda, ale právě také nostalgie, za kterou jsou mnozí z nich ochotni zaplatit nemalé peníze.

Právě Mini, ale také klasické Jaguary, Bentley, britské Fordy, MG či motocykly Royal Enfield mají u místních podobný zvuk jako u Čechů značky Škoda, Tatra nebo Jawa. Nostalgie zkrátka prodává.

Pořad provádí diváky celým procesem prodeje starých aut. Od kontaktování původních majitelů či jejich dědiců přes převoz do „interní“ sbírky, marketing a samotný aukční prodej až po konečné umístění vozidla k těm šťastným, co si je vydražili. Do dražby jdou přitom stroje všech možných typů i stavů, od úplných „leštěnek“ po polorozpadlé vraky, kterým by oko laika přisoudilo vrakoviště, v lepším případě pak pozici dárce orgánů.

První série dokumentů Výnosné ojetiny se v britské televizi objevila v květnu 2019, přičemž v letošním roce by měly vzniknout hned dvě nové. Na tu první se však nyní mají možnost oficiálně podívat i čeští diváci, a to na kanále Viasat Explore v premiéře od 11. prosince ve 21:00 hod. Trailer: https://youtu.be/QEd_gUaklmA


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 10. 12. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.12.2020 • Cyklokrosová sezóna na Eurosportu
08.12.2020 • FilmBox Premium připravil mimořádně výživné „obývákové“ menu
07.12.2020 • Dva prosincové týdny plné poznávání díky Prima ZOOM
04.12.2020 • O víkendu osm hodin SP v alpském lyžování na Eurosportu
30.11.2020 • Nejrozmanitější podívaná na Prima ZOOM
30.11.2020 • Agent 007 James Bond míří na HBO GO, HBO a Cinemax

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist