Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:41:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

SPORT 5 nabídne závodění mezi zdmi staré Bukurešti

  Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 12.08.2008


Nejen srpnové teploty, ale především závody rychlých vozů soupeřících v šampionátu FIA GT, rozpálí o víkendu 23. – 24. srpna centrum rumunské Bukurešti. A díky vysílání satelitní a kabelové televize SPORT 5, prvního českého kanálu zaměřeného výhradně na motoristický sport a motorismus, budou mít čeští fanoušci možnost sledovat přímé přenosy ze šestého podniku FIA GT v češtině.


Právě přímé přenosy z rumunského podniku šampionátu FIA GT jsou jedním z vrcholů vysílání SPORT 5 v týdnu od 18. do 24. srpna.

Jak bude bukurešťský závod FIA GT, situovaný na více než tříkilometrovou městskou trať, náročný pro jezdce, tak bude atraktivní pro diváky. Stačí si vzpomenout na loňský ročník a řadu havárií, které jej provázaly. Bukurešťský okruh, jemuž poskytne famózní kulisy rumunský parlament, je totiž stejně jako třeba městská trať formule 1 v Monaku mnohem nebezpečnější než klasické okruhy, a to zejména proto, že chybí únikové zóny a trať je bezprostředně obehnána svodidly. V případě, že jezdec na takovéto trati udělá zásadní chybu, většinou to znamená výlet do svodidel, velká poškození vozu a často i předčasný konec v závodě. Ještě náročnější a zrádnější bývají městské tratě za mokra, a to panovalo v Bukurešti právě loni.

V Bukurešti se při závodu FIA GT sejde kvalitní konkurence, ale tipovat před závodem jezdce, kteří pojedou na čele, je velmi těžké. Jak zdůrazňuje Jarek Janiš, pilot se zkušenostmi z městských okruhů v Bukurešti, Monaku a v sardinské Cagliari – když se jede po městských tratích nezáleží ani tolik na technice, jako spíš na jezdci a na tom, jaký má den, jak je ochoten riskovat, a také na tom, jakou startovní pozici si vybojoval v kvalifikaci.

Vzhledem k tomu, jak obtížné je v Bukurešti předjíždění, můžeme se těšit na velmi zajímavou kvalifikaci, kterou SPORT 5 živě přinese v sobotu 23. srpna ve 13:05 hodin. V následujících přímých přenosech dvou bukurešťských závodů FIA GT – v sobotu 23. srpna v 18:05 hodin a v neděli 24. srpna ve 14:05 hodin – se pak mezi jezdci Maserati, Corvette, Aston Martin a dalších vozů odehrají jak souboje na trati, tak i v boxech, kde se při dvou povinných zastávkách budou měnit nejen pneumatiky, ale i jezdci.

Mezinárodní mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích – Divize 4 bude pokračovat na okruhu v Mostě svým pátým závodem. Za stáj Charouz Racing System nastoupí v sobotní tříhodinovce s Mercedesy AMG DTM C-Klasse zahraniční hvězdy Nicolas Kiesa, expilot F1, a závodník sportovních a cestovních vozů Peter Kox. Trojice jezdců Charouz Racing System s vozy Mercedes-Benz DTM C-Klasse, Antonín Charouz, Tomáš Enge a Václav Nimč, se na mosteckém okruhu pokusí stáhnout náskok Tomáše Kostky z konkurenčního Bohemia Racing Teamu s Audi A4 DTM, vedoucího průběžné pořadí seriálu. Sestřih závodního víkendu nabídne SPORT 5 ve středu 20. srpna v 19:00 hodin.

Pro příznivce amerických závodů má SPORT 5 ve svém programu na 34. kalendářní týden přichystány dvě lahůdky. Ve středu 20. srpna od 18:05 hodin přinese záznam 11. závodu série Grand-Am z Montrealu a v neděli 24. srpna velmi brzy ráno, ve 2:15 hodin, na SPORT 5 poběží přímý přenos 24. závodu NASCAR Sprint Cup Series 2008 z oválu v Bristolu.


Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na novém transponderu satelitu ASTRA 1E, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu je možný přes karty Trade and Technology v České republice a Sky Link na Slovensku. SPORT 5 je také přístupný abonentům UPC na kabelových sítích v ČR, v sítích Moravianet operátora SELF servis Brno, dále v sítích operátorů MATTES AD ve Frýdku-Místku, HDD Praha, Kabel servis Praha, J.Ouda v Klášterci nad Ohří, PODA Ostrava, STARNET České Budějovice a Planet A Praha.


PR Press SPORT 5, Zdeněk Zelenka, foto: FIA GT 2007 Bukurešť, Media FIA GT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
17.08.2008 • Září na AXN [ 16 ]
14.08.2008 • Nabídka HBO na září [ 2 ]
09.08.2008 • FA Community Shield
09.08.2008 • Francouzská Ligue 1 na Galaxii sport
06.08.2008 • Srpen na tematickém kanálu Spektrum [ 4 ]
30.07.2008 • Na francouzský fotbal je tu i nadále SPORT 1! [ 7 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist