Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:59:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Finále letošní Tour de France: Tento týden čekají závodníky náročná stoupání

  Autor: Media:list/Discovery , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 13.07.2021


Nejslavnější cyklistický závod světa Tour de France pořádaný od roku 1903 je v plném proudu. Kromě tradičních úseků a finální rovinky na Champs-Élysées v Paříží mají před sebou závodníci ve středu a ve čtvrtek dvě výživné etapy. Obě mohou významně ovlivnit jak vítězství v rámci jednotlivých etap, tak konečné pořadí jezdců. Na Eurosportu 1 můžete závod sledovat s komentáři Štěpána Straky a Martina Hačeckého.


Středeční sedmnáctá etapa přinese nejnáročnější výstup letošní Tour:
Muret – Saint-Lary-Soulan / Col du Portet, 178 km


Ačkoli některým fanouškům Tour de France může připadat, že v letošním ročníku organizátoři upozadili Alpy, mnohonásobně jim to vynahrazuje pohled na Pyrenejské pohoří, jež vytváří přírodní hranici mezi Francií a Španělskem. V pořadí sedmnáctá etapa přinese ve středu 14. července zpočátku mírné, 115 kilometrů dlouhé stoupání směřující na jihozápad od Muretu. Jakmile však jezdci dorazí k francouzské obci Luchon, čekají je tři velmi náročné úseky.

Pětašedesát kilometrů dlouhá, zato velmi intenzivní trať kopíruje etapu č. 17 z Tour de France 2018. Stoupání začne v horském průsmyku Col de Peyresourde. Tato část může ještě významně zamíchat kartami a ovlivnit výsledné pořadí závodu. Následovat za ní bude ještě strmější Col de Val Louron-Azet. Finálním a zároveň nejnáročnějším výstupem letošní Tour bude Col du Portet končící v nadmořské výšce 2 215 metrů. V roce 2018 zde překvapil Kolumbijec Nairo Quintana, který nasadil rychlé tempo a krátce po začátku stoupání předjel všechny své soupeře, čímž si vybojoval svou první etapu za posledních pět let. Překvapí Quintana i letos?


Čtvrteční osmnáctá etapa vynese jezdce až na finální vrchol Luz Ardiden:
Pau – Luz Ardiden, 129,7 km


Jako by tři dny v Pyrenejích nestačily, organizátoři Tour de France přidali ještě jednu klasickou etapu se dvěma nejslavnějšími výstupy na Tourmalet a Luz Ardiden. Stejně jako u předchozího dne i v rámci čtvrtečního závodu se dočkáme strmých vrcholků, tentokrát však v poněkud kratší délce 130 kilometrů. Začne se v Pau, kde loni po startu na stejném místě v deváté etapě zvítězil Tadej Pogačar. Odtud vede trasa k Col du Tourmalet s průměrným sklonem přes 7 %. První závodník na jejím vrcholu obdrží cenu Jacquese Goddeta. Pravidelně bývají na Tourmaletu úspěšní Francouzi, naposledy Thibaut Pinot v roce 2019, rok před ním Julian Alaphilippe.

Po náročném výstupu bude následovat sjezd do údolí, během kterého mohou závodníci popadnout dech a nabrat síly. Ty budou potřebovat pro zdolání finálního vrcholu francouzské Tour, na jehož konci je bude čekat známé lyžařské středisko v Pyrenejích Luz Ardiden v nadmořské výšce 1 715 kilometrů. V tomto úseku je poslední šance nahnat drahocenný čas, který může ovlivnit finální žebříček vítězů.


O společnosti Discovery

Discovery, Inc. (Nasdaq: DISCA, DISCB, DISCK) je globální lídr v zábavě inspirované reálným životem, který poskytuje služby zájmově orientovaným divákům po celém světě a nabízí jim obsah, který inspiruje, informuje a baví. Discovery dodává každý rok více než 8 000 hodin originálního programu a vede v kategorii velice oblíbených obsahových žánrů ve světě. Discovery je dostupný ve 220 zemích a teritoriích a téměř v 50 jazycích, je inovátorem platforem a k divákům se dostává na všech typech obrazovek, včetně produktů TV Everywhere, jako je např. portfolio aplikací GO; direct-to-consumer streamovací služby, např. Discovery+, Food Network Kitchen a MotorTrend OnDemand; digital-first a společenský obsah od Group Nine Media a strategická aliance s PGA TOUR pro vytvoření mezinárodního domova pro golf. Portfolio prémiových značek společnosti Discovery zahrnuje Discovery Channel, HGTV, Food Network, TLC, Investigation Discovery, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet a Science Channel a patří k nim i OWN: Oprah Winfrey Network v USA, Discovery Kids v Latinské Americe a Eurosport, přední poskytovatel kvalitních, lokálně oblíbených sportů a Home of the Olympic Games across Europe.


Michaela Celárková, Media:list, 12. 7. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
13.07.2021 • Skutečné příběhy teroru přináší Prima ZOOM
11.07.2021 • Dobrodružná výprava začíná na Prima ZOOM
09.07.2021 • Dva týdny, čtyři úmrtí: Série útoků v New Jersey učinila před více než sto lety z mořského predátora ikonu teroru
08.07.2021 • Skylink, člen CANAL+ Group zakoupil exkluzivní práva na vysílání Premier League pro Českou a Slovenskou republiku na 3 sezóny
08.07.2021 • Léto plné skvělého boxu na Sport1 a Sport2
05.07.2021 • Velkolepá podívaná na Prima ZOOM ve 27. týdnu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist