Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 10:04:02   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Olympijské hry lámaly rekordy na digitálních platformách Discovery a zvýšily sledovanost her v Evropě

  Autor: Media:list/Discovery , e-mail: info@media-list.cz Přidané: 15.08.2021


Discovery rozšiřuje svou diváckou základu pro olympijské hry v Evropě díky širokému pokrytí v podobě free-to-air vysílání, placených televizních přenosů i digitálních platforem, jejichž prostřednictvím svým divákům společnost přinesla každý nezapomenutelný moment z Letních olympijských her v Tokiu 2020. Díky tomu narostl počet předplatitelů trojnásobně oproti Zimní olympijským hrám v Pchjončchangu 2018.


Olympiádu v Tokiu 2020 v Evropě sledovalo více než 372 milionů diváků, což je o 10 % více než při Zimních olympijských hrách v Pchjončchangu 2018. Více než 175 milionů z těchto diváků sledovalo vysílání společnosti Discovery v televizi a na digitálních platformách, což je 13krát více než v Pchjončchangu 2018. Téměř 200 milionů dalších diváků sledovalo olympijské hry prostřednictvím vysílatelů, kterým společnost Discovery udělila sublicenci, včetně 45 free-to-air kanálů z celé Evropy.

Celkem 1,3 miliard minut olympijského obsahu diváci sledovali prostřednictvím digitálních platforem discovery+ a Eurosport Player. Je to 21krát více minut ve srovnání s Pchjončchangem 2018. Každý průměrný divák sledoval olympijské hry v Tokiu o 60 % minut déle. Jedná se o první Letní olympijské hry vysílané na platformách Discovery, které potvrdily zvyšující se zájem v Evropě o největší světovou sportovní událost a zájem diváků o sledování obsahu dle vlastního výběru.

Navzdory velkému časovému posunu společnost zaznamenala na severských trzích, kde Discovery vysílá free-to air, vysokou sledovanost. Během olympijských her byly zaznamenány až 86 % podíly na sledovanosti, přičemž ve Švédsku a Norsku dosahoval podíl na sledovanosti pravidelně více než 80 %. Sledovanost placených kanálů Eurosport v Evropě vzrostla o 42 % oproti Pchjončchangu 2018.

• Více než 372 milionů diváků sledovalo Letní olympijské hry v Tokiu 2020 v televizi a na digitálních platformách, což je o 10 % více než během Zimních olympijských her v Pchjončchangu v roce 2018

• Sledovanost streamů na platformě discovery+ byla rekordní, společnosti přibylo třikrát více platících zákazníků oproti hrám z roku 2018

• Zájem diváků o lineární televizní vysílání pokračuje před návratem olympijských her do Evropy (Paříž 2024)


Jean-Briac Perrette, President & CEO, Discovery International, uvedl: „Už na počátku našeho partnerství s Mezinárodním olympijských výborem v roce 2015 se společnost Discovery zavázala k zajištění nárůstu diváků během olympijských her v Evropě a zapojení nových fanoušků. Navzdory všem překážkám způsobeným pandemií jsme nyní splnili naši ambici s rekordním dosahem, a i díky našim 45 sublicenčním partnerům, které jsme přibrali na palubu, jsme Letním i Zimním olympijským hrám přivedli nové publikum. Rád bych poděkoval našemu skvělému týmu, který neúnavně pracoval v bezprecedentních podmínkách, a spolu s našimi skvělými partnery v podobě Mezinárodního olympijského výboru a OBS zajistil tento úspěch.“

Andrew Georgiou, President of Sports, Discovery, řekl: „Tokio 2020 bylo skutečně jedinečnou olympiádou a pro Discovery bylo výsadou přinést hry divákům v celé Evropě. Díky bezkonkurenčním odborným zkušenostem společnosti Discovery s vyprávěním sportovních příběhů, a to jak na sportovištích, tak mimo ně, jsme bavili a těšili publikum na všech platformách. Rozšiřování publika během sportovních událostí je naší doménou, což potvrdil také úspěch digitální platformy discovery+. Jsme připraveni na Peking 2022, který začne za méně než šest měsíců, a stejně tak na Paříž 2024.“

Bezplatný server Eurosport.com i jeho lokální verze zaznamenaly rekordní návštěvnost během olympijských her v podobě 3krát většího dosahu než v Pchjončchangu 2018. Během sedmnácti denního období sledovalo olympijské zpravodajství Eurosportu více než 47 milionů unikátních návštěvníků, návštěvnost stránek a sledovanost videí stoupla dvojnásobně ve srovnání s předchozími zimními olympijskými hrami.

Společnost Discovery představila Letní olympijské hry v Tokiu 2020 na 50 evropských trzích s 11 národními produkcemi a pokrytím v 19 jazycích. I během Zimních olympijských her v Pekingu 2022 a Letních olympijských her v Paříži 2024 zůstanou digitální platformy discovery+ a Eurosport Player místy, která nabídnou všechny nezapomenutelné okamžiky olympijských her.

(Poznámka: Měřené období: středa 21. červenec až neděle 8. srpna 2021).


Michaela Celárková, Media:list, 13. 8. 2020


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.07.2021 • 25 let satelitní digitální televize v Německu: Jak všechno začalo...
29.07.2021 • Letní olympijské hry 2024 v Paříži budou velkolepé, slibuje předseda organizačního výboru Tony Estanguet
24.07.2021 • Eurosport je Domovem olympijských her v Evropě
03.07.2021 • Letní olympijské hry 2020 budou pro Eurosport komentovat sportovní hvězdy a zlatí medailisté z celé Evropy
14.06.2021 • Roland-Garros zůstane na platformách Discovery - díky dlouhodobé dohodě s Francouzskou tenisovou federací (FFT)
16.03.2021 • Dokument z produkce HBO Europe COLLECTIVE má dvě nominace na Oscara

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist