Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 16:19:50   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

RTVS upiekla jeseň plnú nových aj stálych obľúbených relácií

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 25.08.2021


RTVS ponúkne na jeseň divákom nielen premiérové časti obľúbených zábavných a diskusných relácií, ale aj filmové a seriálové premiéry, výpravné dokumenty a jedinečné novinky. Na Jednotke uvedie v októbri novú veľkolepú šou Pečie celé Slovensko a nový rodinný seriál Mami, kúp mi psa. Dvojka prinesie novinku v podobe súťažnej šou Fenomén21, pôvodnú dokumentárnu tvorbu, ale aj premiérové filmy a seriály.


Tretí televízny okruh prichádza na jeseň s overenými, ale aj novými formátmi - Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a Clippato 2 s Martinom Babjakom a na obrazovky sa dostane aj obľúbená rozhlasová relácia Hosť Nory Gubkovej. Skvelé jesenné novinky prinesú poslucháčom aj jednotlivé rozhlasové okruhy.

„Jesenná programová ponuka RTVS je skutočne pestrá a verím, že zaujímavé tituly si v nej dokážu nájsť všetky skupiny divákov a poslucháčov. Televízny aj rozhlasový program reflektuje nielen výnimočné výročia - 95 rokov rozhlasového a 65 rokov televízneho vysielania na Slovensku, ale prinášajú aj množstvo noviniek pre dospelých a detských divákov. Teším sa práve z reštartu detskej tvorby, vďaka čomu sme mohli zostaviť nové víkendové pásma pre detských divákov, ktoré doplní aj nový rodinný seriál. Veľkolepou televíznou novinkou tejto jesene bude aj nová šou Pečie celé Slovensko, ktorá, pevne verím, spríjemní jeseň všetkým divákom RTVS," hovorí Jaroslav Rezník, generálny riaditeľ RTVS.


Jednotka

Jednotka poteší divákov počas jesene premiérami obľúbených zábavných relácií, filmov i seriálov. V rámci noviniek pripravila aj víkendové pásma detských programov, či úplne novú šou Pečie celé Slovensko.

Už v septembri navštívi Slovensko pápež František a RTVS bude túto vzácnu udalosť mapovať aj vo svojom vysielaní. Jednotka pripravuje špeciálne vysielanie Pápež František na Slovensku, kedybude počas 4 dní naživo so Svätým Otcom na všetkých miestach, ktoré na Slovensku oficiálne navštívi. Divákom tak ponúkne viac ako 20 hodín priamych prenosov a mimoriadneho vysielania. RTVS tiež pripravuje reportážny dokument Pripravení na Svätého Otca, ktorým divákom priblíži nielen duchovnú prípravu na návštevu Svätého Otca v Košiciach a v Prešove.

Na jeseň sa na obrazovky Jednotky vrátia obľúbené formáty v premiérových epizódach. Štvrtkové večery budú patriť premiérovým epizódam Zlatých časov so zaujímavými hosťami Eni Vacvalovej a v neskoršom večernom čase sa diváci môžu tešiť aj na diskusie o celospoločenských témach v relácii Silná zostava s Veronikou Cifrovou Ostrihoňovou. V piatok večer sa proti sebe postavia súťažné tímy pod vedením Adely Vinczeovej a Dana Dangla v nových epizódach súťažno-zábavnej šou Milujem Slovensko s moderátorom Martinom Nikodýmom. Sobota bude patriť obľúbenej šou Záhady tela, novým epizódam satirického seriálu Pumpa a ďalších zaujímavých hostí privíta aj Peter Marcin v talkšou Neskoro večer. V nedeľu bude aj počas jesene pokračovať žrebovanie očkovacej prémie v programe Byť zdravý je výhra a neskôr počas jesene sa diváci môžu tešiť na úplne novú šou Pečie celé Slovensko s moderátormi Jurajom Bačom a Milanom Zimnýkovalom. Umenie 12 amatérskych pekárov a cukrárov budú hodnotiť dve odborné porotkyne - Jozefína Zaukolcová a Petra Tóthová.

Víkendová novinka RTVS je určená primárne detským divákom. Na jeseň Jednotka prinesie nové detské pásmo Karavan v sobotu aj v nedeľu ráno od 7.00 do 10.30 h. Detským pásmom bude sprevádzať obľúbený moderátor Martin Vanek a jeho súčasťou budú animované rozprávky, ale tiež známe aj nové relácie RTVS. Detskí diváci sa okrem iného môžu tešiť aj na nový cyklus hudobno-zábavnej relácie Čekyho hudobný labák, reláciu Čo budeme robiť pre rodičov s deťmi, ako aj cyklus Nestresuj o stresujúcich situáciách v živote detí. Pripravené je aj špeciálne vydanie relácie Zázračný ateliér z Domčeka Deduška Večerníčka v Novej Sedlici. Od 4. septembra odštartuje na Jednotke aj nový detský seriál Mami, kúp mi psa. Rodinný seriál na motívy rovnomennej knižky Zuzany Štelbaskej budú môcť diváci sledovať každú sobotu o 10.15 h. RTVS bude na jeseň pokračovať aj vo vysielaní úspešného cyklu Tumenca khere pre marginalizované skupiny detí.

V rámci filmových a seriálových premiér sa diváci Jednotky počas jesene môžu tešiť na taliansku komediálnu drámu Úplní cudzinci, ktorá bola inšpiráciou aj pre nedávnu slovenskú filmovú adaptáciu, či na životopisný film o pápežovi Františkovi - Pápež František, modlite sa za mňa. Jednotka ponúkne v premiére aj životopisný film o Jacquesovi - Yvesovi Cousteauovi, legendárnom potápačovi, vynálezcovi, oceánografovi, filmárovi a napokon aj ochrancovi oceánov - Odysea. Zo seriálových noviniek pripravila pre divákov španielsky seriál Matky či pokračovanie úspešného talianskeho seriálu Zasľúbený život II, ktorý divákov zavedie do New Yorku, v roku 1937.

V pestrej programovej ponuke Jednotky nebudú na jeseň chýbať ani zaujímavá dokumentárna tvorba. Od 22. septembra odvysiela 12-dielny dokumentárny cyklus RTVS s názvom EKO ďalej, ktorý sa venuje ochrane životného prostredia a odhaľuje prípady eko-kriminality na Slovensku, ako napríklad (R)evolúcia v Demänovskej doline, Slovenský národný odpad, A z rieky je kanál či Priemyselné šialenstvo.

Jednotka si vo vysielaní bude počas jesene pripomínať aj 100 rokov slovenského filmu. V nedeľnom vysielaní bude pokračovať ponukou toho najlepšieho zo slovenskej kinematografie v rámci projektu Zlatá klasika. Diváci sa môžu tešiť napríklad na filmy Varúj..!, Vlčie diery, V piatok trinásteho, Obchod na korze, Majster kat, a iné. 23. septembra o 20.30 h sa diváci môžu tešiť aj na špeciálny galavečer venovaný slovenskému filmu 100 rokov slovenského filmu a po jeho skončení uvedie Jednotka prvý slovenský celovečerný hraný film o legendárnom ľudovom hrdinovi z roku 1921 - Jánošík.

Športových fanúšikov poteší Jednotka kvalifikačnými zápasmi na futbalové Majstrovstvá sveta 2022. Prvú októbrovú nedeľu (3. októbra) ponúkne Jednotka, v prípade priaznivých pandemických podmienok, priamy prenos z Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.


Dvojka

Jeseň bude na Dvojke v znamení poznávania. Divákov čaká nová súťažná šou, ale aj množstvo dokumentárnych premiér či nových seriálov.

Galaprogram k 95. výročiu začiatku rozhlasového vysielania RTVS odvysiela už v sobotu 9. októbra v priamom prenose na všetkých rozhlasových okruhoch a zo záznamu aj na televíznej Dvojke 27. októbra.

Od 6. septembra budú pondelkové večery na Dvojke patriť novej šou Fenomén 21, v ktorej budú súťažiť Slováci s výnimočným intelektom a schopnosťami. Moderátorom nového večerného programu bude Martin Nikodým, ktorý má k vedomostným súťažiam blízko.

Dvojka pripravila pre divákov aj množstvo noviniek zo svojej dokumentárnej tvorby. Od 12. septembra odvysiela každú nedeľu o 20.10 h novú sériu úspešného dokumentárneho seriálu Radosť zo života. Pri príležitosti 65. výročia televízneho vysielania na Slovensku predstaví v 15-tich dieloch osobnosti späté so Slovenskou televíziou či Slovenským rozhlasom: Zdenu Gruberovú, Jozefa Adamoviča, Karola Machatu, Jozefa Bednárika, Vilmu Jamnickú, Ela Romančíka, Juraja Slezáčka, Stanislava Dančiaka, Vieru Strniskovú, Mariána Labudu, Martina Hollého, Pavla Mikulíka, Leopolda Haverla, Blaženu Kočtúchovú a Karola Poláka. K 65. výročiu televízneho vysielania na Slovensku pripravila Dvojka aj 12-dielny dokumentárny seriál v koprodukcii s Českou televíziou Na programe Televízia venovaný legendárnym programom Československej televízie (od 12. októbra každý utorok o 21.00 h) a na záver jesene aj 3-dielnu dokumentárnu sériu Bratislavské pondelky ako spomienku na éru slávnych slovenských televíznych inscenácií a filmov. Od 4. septembra odštartuje séria Televízia za dverami o ľuďoch a udalostiach jubilujúcej televízie, ktorá sa tematicky zameria na folklór, poéziu, tanec, televízne zázemie, bez ktorého by to nemohlo fungovať, a neopomenie ani grafiku od staničného vizuálu až po animovanú tvorbu. Premiérovú 2. sériu pripravil emeritný archivár STV Milan Antonič. V rámci dokumentárnej tvorby sa diváci môžu tešiť aj na nový dokumentárny film Pavla Barabáša o najväčšom horolezeckom výkone všetkých čiasEverest - najťažšia cesta.

Dvojka počas jesene prinesie divákom aj množstvo kvalitnej dramatickej tvorby. Pri príležitosti 275. výročia narodenia Mórica Beňovského a k 65. výročiu televízneho vysielania na Slovensku uvedie v obnovenej premiére po prvýkrát vo vysokom rozlíšení a s digitálnou retušoupôvodnú 13-dielnu verziu Vivat Beňovský. Diváci sa rozšírenej verzie dočkajú po vyše 45 rokoch. 100 rokov slovenského filmu si Dvojka pripomenie od 12. septembra každú nedeľu večer v rámci série Zlaté šesťdesiate. 10 komponovaných večerov je zostavených z dokumentu a nadväzujúceho filmu od najlepších tvorcov slovenskej kinematografie šesťdesiatych rokov, ako napríklad Juraj Herz, Albert Marenčin, Eduard Grečner, Ivan Balaďa, Igor Luther, Juraj Jakubisko, Dušan Hanák, Peter Solan, Štefan Uher či Elo Havetta. Nebudú chýbať ani seriálové novinky. Od 10. septembra každý piatok večer uvedie Dvojka 8-dielny seriál podľa rovnomennej knihy mladej tatárskej spisovateľky Jachiny Guzeľ Zulejka otvára oči. Príbeh Zulejky sa odohráva v jednom z najťažších období Sovietskeho zväzu, v tridsiatych rokoch minulého storočia, kedy boľševická moc kruto postihovala všetkých, ktorí sa nezmierili s jej diktatúrou. Ďalší 8-dielny seriál podľa rovnomennej knihy Roberta Saviana Nula nula nula ponúkne divákom Dvojka od 18. septembra každú sobotu neskôr večer. Seriál odhaľuje zákulisie obchodu s drogami - počnúc ich výrobou až po prepravu ku konečnému spotrebiteľovi.

Na jeseň Dvojka posilní aj hudobný obsah. Od 3. septembra každý piatok neskôr večer sa diváci môžu tešiť na Hudobný klub s dokumentami a koncertami známych interpretov, medzi nimi Michael Jackson, Queen & Adam Lambert, Duran Duran, Ella Fitzgeraldová, Ariana Grande a mnohí ďalší. Divákom Dvojka ponúkne aj hudobný dokument o 37. ročníku pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2021.

Po letnej prestávke sa vráti na obrazovky Dvojky talkšou Adely Vinczeovej Trochu inak s Adelou s novinkou - z mesačníka sa stáva dvojtýždenník a diváci sa na rozhovory so zaujímavými hosťami obľúbenej moderátorky môžu tešiť od 10. septembra už každý druhý piatok neskôr večer na Dvojke.


Trojka

Jeseň na Trojke bude, vďaka televíznemu výročiu, výnimočná. Televízni tvorcovia sa obzreli späť a zaspomínali na fenomény televíznej tvorby ostatných 65 rokov, ktoré divákom pripomenú.

V pôvodnom formáte Kde bolo, tam bola... pripomenie Trojka divákom populárnu hudbu, ktorá kraľovala obrazovkám uplynulých desaťročí. V relácii prešpikovanej hudobnými ukážkami si každú stredu večer o 21.00 h v spoločnosti Ľuba Beláka zaspomínajú mnohí interpreti, textári či skladatelia ako napríklad Milan Lasica, Richard Müller, Kamil Peteraj, Stano Štepka , Peter Lipa, Peter Nagy a mnohí ďalší. V piatok neskôr večer sa na obrazovky vráti Milan Markovič, ktorého talkšou patrila v 90. rokoch k vrcholom televíznej zábavy. V 17-tich pokračovaniach Trojka vráti na obrazovky Večer Milana Markoviča a s predslovom a záverečnou bodkou Milana Markoviča priblíži divákom politickú a spoločenskú klímu spred tridsiatich rokov.

V októbri sa na obrazovky Trojky vrátia ďalšie obľúbené formáty v novom šate. Diváci sa môžu tešiť na relácie Vtipnejší zostáva s Rasťom Piškom a Clippato 2 s Martinom Babjakom. Obe relácie čerpajú z bohatého archívu slovenskej televízie. Kým Rasťo Piško zostavil zaujímavé kolekcie vtipov a ich skvelých interpretov z kedysi úspešnej relácie Vtipnejší vyhráva, Martin Babjak bude divákov sprevádzať krásnymi ukážkami klasickej hudby. Výrazné režisérske osobnosti televíznej hranej tvorby priblíži relácia Povolanie: režisér. Do vysielania zaradí Trojka aj dokumentárny cyklus Takí sme boli, ktorý mapuje výrazné kapitoly dejín televízneho vysielania.

Vo vysielaní Trojky nebudú chýbať ani relácie z produkcie Českej televízie, ktoré diváci v minulosti so záujmom sledovali. Každý pondelok prinesie na televízne obrazovky zábavu trojica Kaiser, Lábus, Korn - hlavní protagonisti programu Možno príde aj kúzelník. Streda večer bude patriť dokumentárnemu cyklu ČT Príbehy slávnych, v ktorom si Trojka pripomenie legendy televíznej obrazovky, ako napríklad Jozefa Kronera, Waldemara Matušku, Tomáša Holého a mnohých ďalších. Z českej produkcie sa na obrazovku Trojky dostanú aj dva hrané seriály: Žena za pultom (každú sobotu o 20:00 h) a Četnícke humoresky (vždy v nedeľu v prime time).

Storočnicu slovenského filmu si Trojka pripomenie počas sedemnástich večerov zameraných na televíznu filmovú tvorbu. Séria začne filmom Stanislava Barabáša Krotká, ktorý následne vystriedajú krátkometrážne dokumentárne filmy z archívnych fondov Slovenského filmového ústavu. V retrospektíve uvedie tretí televízny okruh tvorbu popredných slovenských režisérov, ktorých diela pozná verejnosť najmä z oblasti hraného filmu.

Na jeseň sa v premiérových častiach vrátia aj obľúbené formáty Klub na Trojke a Nočná pyramída, ku ktorým pribudne túto jeseň aj televízny záznam populárnej rozhlasovej relácie Hosť Nory Gubkovej.

Jeseň prinesie na obrazovky Trojky aj ďalšie úspešné relácie z archívnych fondov RTVS ako Hit storočia, Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou, Rodinné tajomstvá a mnohé iné programy všetkých televíznych žánrov.


Rádio Slovensko

Počas jesene sa poslucháči Rádia Slovensko môžu tešiť na premiéry nedeľných zábavníkov a programov Túto hudbu mám rád, Pálenica Borisa Filana, či Nočná pyramída. Od 6. septembra budú po letnej prestávke do vysielania zaradené aj relácie Kontakty, Sobotné dialógy, K veci, Z prvej ruky a Európsky týždeň, ktoré mali počas leta prestávku. Rádio Slovensko pripravuje aj novú súťažnú sezónu Ste múdri ako rádio, ako aj súťaž o auto v relácii Dobré ráno, Slovensko!. Poslucháči sa môžu tešiť aj na priamy prenos z finálového koncertu 37. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2021, ktorý sa uskutoční 6. novembra v košickom Kulturparku.


Rádio Regina

Rádio Regina Západ na jeseň pokračuje v obľúbenej sobotnej relácii Humorparty (vždy o 11.30 h), v ktorej mapuje 95 rokov rozhlasového úsmevu.

Rádio Regina Stred odvysiela počas jesene, v rámci 95. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku, dva zostrihy z verejnej nahrávky Klenotnice ľudovej hudby z Domu kultúry Andreja Sládkoviča v Detve. Program bol zostavený z účastníkov nahrávania v rámci jedinečného projektu z 80. rokov, venovaného autentickému folklóru obcí rázovitých oblastí stredného Slovenska. V programe účinkujú po 36 rokoch speváci a muzikanti, ktorí sú aj naďalej interpretačne aktívni a ich nasledovníci. 95. výročiu rozhlasového vysielania na Slovensku a rozhlasovej téme bude venované aj jedno z jesenných vydaní zábavnej relácie Sobotník. Do vysielania sa v premiérových častiach vráti aj relácia Studnička.

Rádio Regina Východ uvedie na jeseň rozhlasovú hru Pavly Sabolovej Jelínekovej - Cintorínsky architekt.


Rádio Devín

Rádio Devín ponúkne premiéry pôvodných rozhlasových hier Korene autorky Jany Micenkovej a Stojím tu ako taká autora Jána Mičucha.


Rádio Patria

Poslucháčov Rádia Patria čaká na jeseň cyklus rozhovorov Rusnáci vo svete a Rómovia vo svete a cyklus relácií o vzniku Múzea Andyho Warhola v Medzilaborciach zameraných na históriu i súčasnosť múzea.


Bratislava 24. august 2020, Rozhlas a televízia Slovenska





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.08.2021 • Love Island: Moderátorkou reality šou plnej lásky je Nikol Moravcová
24.08.2021 • Prima Partička startuje premiérově na Prima COOL
23.08.2021 • Markíza oslávi svoje 25. narodeniny výnimočným dokumentom Televízne noviny 25
19.08.2021 • Televize Prima zařadí do programu premiérový zábavný pořad Inkognito
18.08.2021 • Všechnopárty se vrací premiérovými díly. Karel Šíp po roce v Divadle Semafor přivítá publikum
18.08.2021 • Lukáš Vaculík jako školský ombudsman. Ochránce řeší případy, které se staly. A stanou znovu

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist