Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 17:29:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Vánoce na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 19.12.2021


Užijte si zábavné poznávání na Prima ZOOM. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám, jak vypadá Amerika v barvě II; poznáte Přírodní zákony módy; zažijete, jaká je Planeta Země z vesmíru; vydáme se na Posvátná místa a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka:

21. 12., 21.00 hod. – Amerika v barvě II (Organizovaný zločin)

Vzrušující seriál Amerika v barvě se vrací! Dějiny nejsou černobílé. Díky nejmodernější technice se historické záběry odehrávají v živých barvách přímo před našima očima. Vydejme se společně na vizuálně velkolepou výpravu za nejslavnějšími okamžiky Ameriky. Sledujte příběh o Henrym Fordovi, Thomasi Edisonovi a jejich generaci vynálezců a podnikatelů, která změnila celý svět. Podívejte se, jak kvůli prohibici vznikla mafie a celá země se na několik příštích desetiletí ponořila hluboko do mrazivé atmosféry zločinu a strachu. Prozkoumáme taky mytickou a skutečnou podobu legendárního Divokého západu, zrod surfování na slunné Havaji, mocné rodinné klany Rockefellerových a Kennedyových nebo zlatou éru Hollywoodu a hvězdné zákulisí této legendární „továrny na sny“.


22. 12., 20.00 hod. – Příběhy z podzemí

Existuje mnoho zvířat, která jsou na naší zahradě jako doma. Některá z nich máme hodně rádi, o jiných si myslíme, že by měla zmizet, co nejrychleji to půjde, například krtek. Proslulé krtince, které jsou vstupem do suterénního bytu, komplet vybaveného ložnicí, spižírnou a zdánlivě nekonečně dlouhými chodbami, se k velké nelibosti zahrádkářů rychle stávají dominantou pečlivě opečovávaného trávníku. A právě tento, zřejmě nejméně oblíbený zvířecí obyvatel zahrady, se stal hlavním hrdinou přírodovědného filmu Příběhy z podzemí. Díky působivým nad- i podzemním záběrům si prohlédneme zvíře, o kterém si každý z nás myslí, že ho dobře zná, ale které jen málokdo z nás skutečně někdy viděl.


22. 12., 21.00 hod. – Přírodní zákony módy

Každý živočich, od nejmenší améby až po obrovského plejtváka, potřebuje vhodný kabát. Matka příroda spoléhá na původní materiály a odvážné střihy. Navrhuje brnění odolné vůči nárazu, ale i přítulnou srst. Na první pohled se nevyhýbá žádnému módnímu stylu. Ale při bližším ohledání se ukazuje, že všechna zvířata podléhají přísným pravidlům oblékání. Žáby nebo mloci potřebují tenkou, propustnou kůži, naopak korýši nebo brouci spoléhají na tvrdý pancíř. A všechno, co je teplokrevné, samozřejmě nemůže přežít bez oblečení, které patřičně izoluje. Příroda dodržuje vlastní zákony módy, a tak se každé roční období nese ve znamení jedinečné kolekce. Na jaře to jsou působivě načechrané límce a péřové paruky, které mají ohromit a svést. Ale během léta je důležité udržet se v chladu, což se sice lehce řekne, jenže s takovou kraví nebo koňskou srstí hůře udělá. Naštěstí matka příroda dobře ví, co dělá. Odhalte její triky i všechny módní trendy.


23. 12., 20.00 hod. – Vzdušní válečníci II (A10 Warthog)

Pokračování minisérie Vzdušní válečníci se vrací s trojicí dalších výjimečných strojů, kterým se podařilo dobýt oblohu. Je mezi nimi „ošklivé káčátko“ A-10 Thunderbolt II, přezdívané Warthog, které je takřka nezničitelné. S neuvěřitelnou přesností eliminuje nepřátele, jejich opevnění i obrněná vozidla, a zároveň chrání vlastní jednotky. Během několika posledních desetiletí se tento letoun už několikrát osvědčil nejen na bojišti, ale i v přísných očích amerického letectva. Podobnou fascinaci a úžas vyvolávají také specializované letouny pro elektronický boj Prowler a Growler. Tyto rychlé stíhačky tvoří první část předvoje leteckých sil. Jsou schopné lokalizovat a zničit radarové základny nepřítele, a poskytnout tak více času ostatním letounům na splnění jejich úkolu. Díky schopnosti vést boj v celé šíři elektromagnetického spektra mají obrovskou výhodu v nové moderní éře vzdušné obrany. A kdo by neznal legendární bojovou helikoptéru Black Hawk? Černí jestřábi nechyběli snad v žádném konfliktu, ve kterém byly nasazeny americké jednotky, a objevili se v různých koutech světa. Dokonce jsme je mohli vidět v několika filmech. Ale víte, jak se z vrtulníku s označením UH-60 stal jeden z nejdůležitějších letounů americké armády?


24. 12., 20.00 hod. – Neviditelná řeka

Mezi německým pohořím Černý les a francouzskou oblastí Vogézy pomalu protéká Rýn. Jenže to není jediná řeka, kterou tady najdete. Nebo spíš nenajdete? Druhý místní říční tok je ukrytý před zraky všech a napájí největší rezervoár podzemní vody v celé Evropě. Na jeho „střeše“ leží jedinečné a překrásné mokřady, kde žije mnoho různých zvířat a rostlin. Zkušený kameraman Serge Dumont zachytil půvaby tohoto neznámého světa v dechberoucích scénách. Podařilo se mu dostat k obyvatelům jedinečného biotopu blíže než komukoli předním. Filmař, který zároveň působí jako profesor biologie na Univerzitě ve Štrasburku, zaznamenal dosud nevídané chování ptáků i ryb. Jeho dokumentárním film odhaluje také fascinující říši hmyzu, obojživelníků, dokonce i miniaturních mikroorganismů. Jako prvnímu se mu podařilo natočit vážky kladoucí vajíčka na stonky rostlin v až dvoumetrové hloubce pod hladinou vody. Přírodovědný film Neviditelná řeka zve na návštěvu fascinujícího světa, kde veškerý život závisí na nepřerušeném proudění čerstvé čisté vody.


25. 12., 20.00 hod. – Planeta Země z vesmíru (Nová perspektiva)

Kamery ve vesmíru zachycují příběh života na naší planetě a nahlížejí na něj z úplně jiné perspektivy. Satelity pozorují rodinu slonů sužovanou suchem, odhalují dosud neznámé kolonie tučňáků císařských jen díky barvě jejich trusu a objevují tajuplné ledové kruhy, které můžou ohrozit životy tuleních mláďat. Špičkově natočený dokument z produkce BBC využívá kamery na zemi, ve vzduchu i ve vesmíru a přibližuje největší přírodní krásy i divy, podnební jevy nebo dramatické změny ročních období. Planeta Země z vesmíru nabízí pohled na náš domov tak, jak jsme ho ještě neviděli.


25. 12., 21.00 hod. – Lumík: Malý gigant severu

Jsou malí. Jsou nevrlí. A zhruba každý rok se jich vynoří celé hordy zdánlivě odnikud. Seznamte se s norskými lumíky, zřejmě nejvíce nepochopenými, nejzáhadnějšími obyvateli Skandinávského pohoří. Toto není obyčejný dokumentární film, ale ekologický thriller o tom, jak populace lumíků exploduje a způsobí efekt domina v celé severské přírodě. Konec je dramatický a nevyhnutelný: lumíků prudce ubývá a šelmy najednou nemají co žrát! Extrémní výkyvy v populaci lumíků nejsou ničím vzácným. Jeden rok jsou jich všude tisíce a další stěží zahlédnete aspoň jednoho. Jenže proč? Filmaři sledovali toto zvláštní zvíře několik let, stali se svědky návratu velkých šelem, a dokonce získali jedinečnou příležitost nahlédnout do soukromí lišky polární. Nastal čas odvyprávět pravdivý příběh o zvířecích obyvatelích severu.


25. 12., 22.00 hod. – Posvátná místa (Irsko)

Podívejte se na některé z nejposvátnějších chrámů, monumentů a svatostánků úplně jiným, jedinečným pohledem. Seriál Posvátná místa vychází z nových poznatků a vzrušujících archeologických i historických nálezů. Proč starověcí obyvatelé Irska přestali uctívat zemi, a zaměřili se místo toho na nebe? Jak hrozné musely být klimatické změny v kdysi posvátném centru velké indiánské komunity v pouštním kaňonu Chaco, když se někteří jeho obyvatelé zřejmě uchýlili k lidským obětem a kanibalismu? Všichni víme, že ohromující památky starověkého Egypta jsou monumenty posmrtného života. Jenže nález čtyři tisíce let starého manuskriptu na vydělané kůži naznačuje, že tato dávná víra mohla mít více společného právě se životem než se smrtí.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 19. 12. 2021





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.12.2021 • Císařovna Sisi je zpět! V novém kabátě
18.12.2021 • Discovery: Seznamte se se surikatami!
05.12.2021 • Dva týdny nabité dokumenty na Prima ZOOM
03.12.2021 • Hlas Eurydiky zazní z podsvětí a živě z Metropolitní opery už tuto sobotu
03.12.2021 • Eurosport: Ester Ledecká se vrací na svou oblíbenou sjezdovku
01.12.2021 • Adrenalinové premiéry na CBS Reality

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist