Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 08:12:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Císařovna Sisi je zpět! V novém kabátě

  Autor: CHILLICOM/Epic Drama , e-mail: info@epicdrama.cz Přidané: 21.12.2021


Slavná rakouská filmová trilogie o císařovně Sisi režiséra Ernsta Marischky, od jejíž premiéry loni uplynulo už 65 let, se dočkala dalšího remaku. Televizní stanice Epic Drama přinese exkluzívní premiéru nového šestidílného televizního seriálu o Sisi již během vánočných svátků!


Původní trilogie proslavila herečku německo-francouzského původu Romy Schneiderovou, která se vícerým neodmyslitelně spájí s reálnou postavou Alžbety Bavorské. V nejnovějším seriálu má podobný potenciál dostat se na vrchol doposud neznáma hvězdička Dominique Devenport.

Sisi, jak Alžbětu Bavorskou nazývali, byla mladší sestrou Heleny zvané také Nené, která se původně měla v rakouském Bad Ischlu zasnoubit s rakouským císařem Františkem Josefem I. Doprovázela ji přitom kromě matky právě Sisi, která se při rybaření nedaleko císařského zámku náhodou seznámila s císařem. Oba se do sebe zamilovali na první pohled a zásnuby nakonec dopadly úplně jinak, než jak si veškeré příbuzenstvo původně představovalo.

Nová série se kromě Rakouska natáčela i v Litvě, Lotyšsku a v Maďarsku a soustředila se na Alžbětino mládí. Na její seznámení a milostnou aférku s císařem, její pokusy zapadnout do rigidního rakouského dvora i její neustálou konfrontaci s tchyní, arcivévodkyní Žofií Bavorskou.

Mladá Alžběta se na dvoře nakonec prosadila i jako manželka, i jako matka, a dokonce se jí dařilo i na diplomatickém poli, když v roce 1867 do značné míry přispěla k mírumilovnému vytvoření Rakousko-Uherské monarchie.

Štáb se při tvorbě seriálu soustředil nejen na historickou přesnost, ale také na prostředí a kostýmy, které měly dokonale odpovídat druhé polovině 19. století. Přesto se nejedná jen o nějaké prosté dobové drama, ale právě v postavě Sisi je zde přesah i do dnešní doby. Sebevědomá, moderní žena, jakou postava císařovny Alžběty Bavorské je, se zabývá tématy jako rodinná láska, nezávislost, sebeuvědomění a svobodná vůle.

Tvůrci se slovu „remake“ přirozeně brání, ač se srovnání s verzí s Romy Schneiderovou přímo nabízí. Nemá se jednat jen o další převyprávění již mnohokrát vyprávěného příběhu. Přestože některé situace musely být zobrazeny jako fikce, už z toho důvodu, že v reálu u těchto situací kromě hlavních aktérů nikdo nebyl, byla zde ze strany tvůrců velká snaha o historickou přesnost. Podle producenta Andrease Gutzeita nová představitelka hlavní role Dominique Devenport verzi Sisi s Romy Schneiderovou sama ani neviděla; prý k tomu nebyl kvůli „novému a čerstvému pojetí“ důvod.

Sama herečka se k roli dostala úplnou náhodou. Byla právě s kamarádem na pivu v Mnichově a zmínila se mu, že cítí určité propojení s císařovnou Sisi. Neuvědomila si ale, že tento kamarád měl druhý den setkání s castingovou režisérkou nového seriálu. Řekl jí o ní a režisérka vzápětí zavolala.

Dominique Devenport je na Sisi sympatické, že přestože bylo jejím úkolem „jen“ rodit děti a reprezentovat, našla způsob, jak si zajistit právo i na svůj soukromý život. Dominique se svěřila i s tím, jak jí pomáhaly lépe pochopit její roli i samotné kostýmy. Například to, jakým způsobem ji omezovaly třeba v samotném dýchání. Sisi podle ní byla pod neustálým tlakem, protože se už v mladém věku ocitla v prostředí, které bylo plné omezení. Musela být velmi osamělá, protože její manžel byl nejprve reprezentant a až potom manžel. Nám se tak ukazuje reálnější představa o životech princezen, královen a císařoven na zámcích či palácích, které se mnohdy podobaly spíše životům ve zlatých klecích.

Sisi vypráví příběh mladé, sebevědomé dívky, která se z této zlaté klece dokázala vymanit a stala se jednou z nejpopulárnějších ikon svého věku v celé Evropě. Její příběh v novém kabátě mohou diváci sledovat na televizním kanálu Epic Drama od 26.12.ve 21:00 hod. v seriálu Sisi.

Trailer: https://youtu.be/X_SXnVvawTs


Karel Kapinus, Managing Director, CHILLICOM, 20. 12. 2021


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.12.2021 • Vánoce na Prima ZOOM
18.12.2021 • Discovery: Seznamte se se surikatami!
05.12.2021 • Dva týdny nabité dokumenty na Prima ZOOM
03.12.2021 • Hlas Eurydiky zazní z podsvětí a živě z Metropolitní opery už tuto sobotu
03.12.2021 • Eurosport: Ester Ledecká se vrací na svou oblíbenou sjezdovku
01.12.2021 • Adrenalinové premiéry na CBS Reality

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist