Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 19.03.2024 - 04:17:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Nová sezóna v novém iVysílání: ČT představuje další webseriály

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 21.01.2022


Hraný dramatický seriál z prostředí střední školy, hovory o rodičovství vedené nekorektně a s humorem, dokumentární série ukazující proces novinářské práce oceňovaných reportérek i zábavný pořad o sexu pro mladé lidi, kteří s touto sférou života teprve začínají. To jsou jen některé z novinek, které Česká televize na jaře nabídne exkluzivně v iVysílání. Diváci se dočkají i nových epizod sérií RapStory, Kritika budoucnosti a Do divočiny!


„V prosinci jsme představili novou generaci iVysílání a s ní i tři nové, originální projekty určené pro webové publikum. Právě iVysílání je totiž platforma, která nám otevírá prostor k tomu, abychom divákům představovali nové žánry i témata a spolupracovali na nich s jinými než typicky televizními tvůrci. Tři progresivní novinky se nyní dočkají premiérových dílů a spolu s nimi představíme pořady další. Například vůbec první hraný webový seriál s názvem TBH o životě skupiny teenagerů, jejich rodičů i učitelů na jedné střední škole, který ještě před svou webovou premiérou zaznamenal několik festivalových úspěchů,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák a dodává: „Naše filmy a seriály ukazují, že umíme nacházet témata, která vyvolávají diskuzi a rezonují společností a umíme je zpracovávat formou, která diváky baví. Věřím, že nové projekty vhodně doplní nejen televizní nabídku, ale i náš obsáhlý archiv, který je v rámci českého prostředí zcela unikátní svým tematickým i historickým záběrem.“

Nový seriál TBH vypráví o hledání hranic v bolestném světě dospívání a manipulativních sociálních sítích. V deseti epizodách líčí, jak nezdařený střelecký útok navždy ovlivní životy několika studentů jedné brněnské střední školy. „Dlouhodobě mne autorsky velice zajímá zlomové období mezi dětstvím a dospělostí, období, kdy člověk ještě nemá plně kontrolu nad okolnostmi svého života, ale zároveň už nese za své činy odpovědnost; když musí dělat rozhodnutí, která často zásadně ovlivní další život, ale přitom se ještě hledá a zjišťuje, kdo vlastně je a kým chce být – protože je to čas, kdy se ta osobnost ještě ‚vaří‘; když je vše intenzivní a fatální a na své otázky potřebujete odpovědi okamžitě,“ popisuje myšlenku vzniku seriálu jeho režisérka Lucia Kajánková.

Od dnešního dne je v iVysílání také prvních šest dílů cyklu Protivný sprostý matky, ve kterém se hovoří o rodičovství upřímně, otevřeně a s nadhledem. Jednotlivé díly otvírají i mnohdy bolavá témata, o nichž se v různém kontextu a diskuzích stále ještě většinou mlčí. „Natáčení mě provázelo jak těhotenstvím, tak prvním rokem rodičovství a pomohlo mi uvědomit si, že nejlepší bude nesnažit se o dokonalost nebo správnost, ale hledat si pro sebe a své dítě vlastní originální cestu. V tom asi spočívá ten protivný sprostý směr, který chceme ostatním ukázat,“ uvádí průvodkyně pořadu, herečka Tereza Dočkalová.

Web České televize nabídne také dvanáctidílnou dokumentární sérii Novinářky. Ukáže proces novinářské práce u oceňovaných reportérek Jany Ustohalové, Hany Čápové a Saši Uhlové. „Přišlo mi, že sociální témata jsou v české žurnalistice upozaděná, stejně jako ty, které na nich pracují – skvělé české novinářky. Myslím, že vnášejí do společnosti empatický pohled na problémy těch nejzranitelnějších, a ještě jej umí dávat do podstatných kontextů. V hlavě se mi zrodila idea tyto ženy při jejich práci sledovat a dát divákům a divačkám možnost nahlédnout jim pod prsty, vidět, jak postupují, nad čím přemýšlí, na co se soustředí nebo jak komunikují,“ popisuje autorka projektu a režisérka Apolena Rychlíková.

Další z novinek, nazvaná Na záchodcích, je zábavným pořadem o sexu pro ty, kteří s touto sférou života teprve začínají. Dvě mladé ženy, Terézia a Zuzana, známé z podcastu Vyhonit ďábla, si spolu na záchodcích povídají o různých tématech týkajících se sexuality, intimity, tělesnosti a sebepřijetí. Vypráví své vlastní zážitky, občas si přizvou hosty, ale hlavně mluví vždycky na rovinu, normálně a přitom poučeně. Cílem je sexuální osvěta, ale i „vyhánění mýtů“ a probuzení přemýšlení u teenagerů například nad rolí sociálních sítí, mediálních ikon a pornografie v jejich životech. „Je skvělé, že se o těchto věcech mluví takhle otevřeně, a zároveň holky moderátorky obdivuji, že jsou schopny veřejně sdílet svoje zážitky,“ říká režisérka Erika Hníková.

Nová pokračování jsou připravena i k dokumentárním sériím Do divočiny! s Prokopem Pithartem, Kritika budoucnosti s Martinem Rotou a Patrikem Kořenářem a k RapStory, který doplní nový pořad Lekce rapu. Zatímco v deseti dílech RapStory promlouvají o vývoji žánru samotní aktéři dějin, Lekce rapu zasazuje tento příběh do širších souvislostí. Zachovává si odstup od historek a rivalit a nahlíží historii rapu obecnějším pohledem kulturní historie, který fenomén českého rapu posledních tří dekád vysvětluje i nezasvěceným divákům.

Nabídku webu ČT doplní i několik zahraničních online seriálu a premiéru bude mít i animovaná série Jak Vám mohu pomoci?, která je pilotním projektem spolupráce iVysílání se studenty filmových škol. Nové projekty si pro své fanoušky připravily i weby ČT art a Déčka.


Karolína Blinková, tisková mluvčí, Česká televize, 20. 1. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.01.2022 • Tisková zpráva z 1. zasedání RRTV, konaného dne 18. 1. 2022
20.01.2022 • Film Poslední závod ukazuje v novém traileru krásnou i krutou zimu
13.01.2022 • Tlačová informácia zo zasadnutia RVR 12. 1. 2022
07.01.2022 • Skupina Markíza aj v roku 2021 suverénne kraľovala televíznemu trhu
04.01.2022 • Atmedia v roce 2021: zvýšení podílu na sledovanosti a nové projekty
30.12.2021 • Telly letos divákům nabídla milion hodin vysílání, každý den přes 2 880 hodin

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist