Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 09:40:06   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Narozeninový týden na Prima ZOOM

  Autor: TV Prima/satCentrum , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 30.01.2022


Tento týden slaví Prima ZOOM deváté narozeniny a přináší vám toho opravdu hodně. Dokumentární skvosty pro vás: ukážeme vám Psi ve vesmíru; těšte se na další Utajené příběhy českých dějin IV; ukážeme vám Umění špionáže; opět nás navštíví Vetřelci dávnověku XII; parádní podívanou nabídne Sedm světů, jedna planeta a ještě více unikátních snímků na Prima ZOOM.


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!

31. 1., 22.00 hod. – Psi ve vesmíru

Živočichové byli vysíláni v kosmických lodích a raketách do vesmírného prostoru v rámci vědecko-technického výzkumu. Před prvními lety člověka do vesmíru se zvířata používala hlavně na základní výzkum možnosti přežití organismů v podmínkách kosmického letu, později se využívala na detailní výzkum různých biologických procesů ve specifickém prostředí mikrogravitace a na další cíle. V tomto dokumentu se zaměříme na psy. Velký krok pro lidstvo – a možná ještě větší skok pro psa – uvidíte na Prima ZOOM.


1. 2., 20.00 hod. – Utajené příběhy českých dějin IV (1. díl)

Velký návrat oblíbeného a jednoho z divácky nejúspěšnějších původních seriálů Prima ZOOM je tady. Jednotlivé epizody přinášejí pohled na zajímavé události českých dějin. Každý z osmi dílů je věnován jednomu konkrétnímu příběhu, pro který se v učebnicích dějepisu nenachází místo. Seriál vzniká pod režijní taktovkou sehraného dua Otakáro Maria Schmidt a Jana Kristina Studničková. Jaké české příběhy vás zaujmou ve čtvrté řadě?


1. 2., 20.30 hod. – Umění špionáže (Utajovaný sběr informací)

Jaké techniky a metody jsou využívané ve špionáži? Přísně střežená tajemství Umění špionáže odhaluje tento šokující seriál. Nenechte si ujít nevídaný a nečekaný pohled na úžasné vynálezy, které sehrály klíčovou roli v nejslavnějších a největších událostech dějin. Setkejte se s geniálními mozky, které je vymyslely, a dokonce i s neohroženými agenty, kteří je využili přímo v ostré akci. Sledujte vzrušující podívanou o Umění špionáže od dávné minulosti až po naši komplikovanou současnost.


2. 2., 20.00 hod. – Rovník z výšky (Afrika)

Připravte se sledovat rozhodující chvíle v životech divokých zvířat. Gordon Buchanan závodí s časem na velkolepé výpravě okolo rovníku, a aby ochránil zvířata i lidi, vyletěl společně s několika odborníky až do nebes. V přírodovědné mini sérii z produkce BBC se podíváme do divoké Afriky, Jižní Ameriky nebo do exotického Pacifiku. Všude tam se Gordonovi podařilo dostat se ve správnou chvíli na správné místo a v rozhodujícím okamžiku podat pomocnou ruku.

V Keni se migrující sloni často dostanou do potíží, protože přecházejí přes území, kde se usazují lidé. Sloni jsou ohrožený druh, dochází jim místo k volnému pohybu a často se stávají terčem útoků místních farmářů. Zranění, která při tom utrpí, bývají smrtelně vážná. Díky helikoptéře, kterou mají k dispozici, dokážou správci Národní přírodní rezervace Masai Mara najít zraněného slona včas, uspat ho, ošetřit a dostat zpátky na vlastní nohy. To vše za méně než 45 minut.

V Gabonu vědci sledují, jak lidská činnost ovlivňuje migrující keporkaky. Tato majestátní zvířata pravidelně připlouvají z Antarktidy, aby se u afrického pobřeží nakrmila a porodila mláďata. Jenže je zde ohrožuje lodní přeprava. Hlasité lodní motory přehluší zvuky, kterými keporkaci mezi sebou komunikují, a znečištění vod negativně působí na jejich imunitní systém. Výzkumný tým potřebuje dokonale načasovat bezpilotní dron tak, aby zachytil proud vody vypuštěný z nozdry keporkaka. Ze vzorků pak můžou udělat kompletní zdravotní prověrku, prozkoumat DNA, hormony i bakterie v jeho těle.

Nad korunami stromů Amazonie se Gordon na vlastní oči přesvědčuje o dopadech ilegální těžby dřeva, které končí na černém trhu v Evropě a Americe, a která postihuje stále větší část deštného pralesa. Brazilská policie se tomu snaží zabránit – opět ze vzduchu, s pomocí vrtulníků. To vše, a ještě více Gordon sleduje z ptačí perspektivy. Připojte se k němu na výpravě okolo rovníku, která je stejně dobrodružná jako důležitá.


2. 2., 22.00 hod. – Katastrofa na spadnutí II (Letecký den v Ramsteinu)

Co se pokazilo? Na palčivou otázku pokládanou po každém velkém neštěstí odpovídá seriál Katastrofa na spadnutí, který proniká hluboko do zákulisí šesti tragédií, jež ohromily, nebo dokonce ochromily celý svět. Napínavá a vzrušující podívaná se ohlíží za osudovými okamžiky interakce člověka a stroje. Díky ní znovu prožijeme každou z tragédií, které se zapsaly do světových dějin, očima jejich svědků: lidí, co měli to štěstí a přežili, i záchranářů, hasičů a zdravotníků, kteří dorazili na místo neštěstí jako první. Ale svou pozornost zaměříme i na nečekanou „vzpouru strojů“. Posvítíme si na nejmodernější a údajně neomylné nové technologie, které katastroficky selhaly kvůli konstrukčním chybám, jimž se jednoznačně dalo předejít a úplně zabránit.


3. 2., 20.00 hod. – Peklo: Vzestup a pád nacistů (Zárodky násilí (1918–1922))

Ve dvacátých a třicátých letech 20. století si celý evropský kontinent lízal zranění po ničivých událostech první světové války. Pochmurné následky největšího konfliktu, jaký do té doby svět zažil, vytvořily úrodnou půdu pro nástup nacionalistických autoritářských režimů. Historický seriál Peklo: Vzestup a pád nacistů nabízí čerstvý a neokoukaný pohled na nacistickou Třetí říši ze současné globální perspektivy. Odhaluje, jak se během pouhých několika let nacistům podařilo ovládnout celé Německo a poté dobýt polovinu Evropy. Jak k tomu mohlo dojít, když hrůzy první světové války ještě zůstávaly v živé paměti? Proč trvalo tak dlouho, než byli nacisti zastaveni? Unikátní kombinace dosud nezveřejněných archivních materiálů, historických poznatků a rozhovorů s mezinárodními experty na historii představuje úplně nový obraz despotického režimu Adolfa Hitlera. Díky tomu přináší tento seriál kompletní přehled osudových událostí, které podpořily nástup nového režimu a umožnily, aby násilí a brutalita propukly v neuvěřitelné intenzitě. Nenechte si ujít pohled na důležité období našich dějin, které dodnes ovlivňuje celý svět.


3. 2., 22.00 hod. – Nezdary predátorů (1. díl)

Množná vás překvapí, že lev čtyřikrát selže, než se mu konečně podaří úspěšně ulovit kořist! Nebo že kosatky jsou nejúspěšnější, když loví společně, a černá mamba není vždy tak dokonalým zabijákem, jak si asi myslíte! Tento přírodovědný seriál představuje obávané dravce v méně nebezpečné podobě. A ukazuje, že velikost, výzbroj, agrese, týmová spolupráce, strategie a rychlost rozhodují o tom, kdo přežije, a kdo zůstane o hladu.


4. 2., 20.00 hod. – Německá Amazonka

Oblíbená řeka Wupper patřila ke klenotům Německa. Ale kvůli industrializaci se také stala nejvytíženějším tokem v celé zemi. A jako vše, co se častým používáním opotřebuje, přišla o svůj lesk, kouzlo a šarm. Díky láskyplné péči se však nyní stala jedním ze zářných příkladů renaturace. Dokument představuje řeku Wupper v dosud nevídaných podobách a ukazuje, že je znovu plná života. Ponořte se s námi pod její hladinu. Navštívíme klikaté říční dno, kde uvidíme, jak se třou lososi a páří krabi. Nechybí ani skorci, kteří pod vodou hledají potravu, ledňáčci na rybách nebo rodinné radovánky bobrů, lišek a různých ptáků. Nenechte si ujít setkání se znovu oživenou řekou Wupper.


4. 2., 22.00 hod. – Vetřelci dávnověku XII (15. díl)

Vzrušující historický, dokumentární seriál Vetřelci dávnověku pokračuje a za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany“ probíhá už několik dlouhých dekád. Ve dvanácté řadě seriálu Vetřelci dávnověku také uvidíme tajuplné prastaré kovové artefakty, které popírají zákony fyziky. Prozkoumáme architektonické zázraky starověkého světa a zjistíme, jestli se na jejich stavbě mohly podílet civilizace z jiných koutů vesmíru. Nebo se pokusíme proniknout za vrata tajemstvím opředeného panství Rudloe v anglickém Wiltshiru, které sice vypadá na první pohled naprosto obyčejně, ale které je ve skutečnosti podle mnohých už od dob druhé světové války tajným výzkumným centrem UFO.


5. 2., 20.00 hod. – Sedm světů, jedna planeta (Antarktida)

Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte.


5. 2., 22.00 hod. – Tajemství starého Řecka (Počátky řecké civilizace)

Staří Řekové byli výjimečný lid zrozený z bělostných skal a modravých mořských vln. Vynalezli demokracii, vědecké myšlení a srovnávací logiku. Napsali divadelní hry, které obnažily nejhlubší a nejtemnější kouty lidské duše. A podařilo se jim zachytit dokonalost člověka nejen v umění, ale i v atletice. Když to řekneme úplně jednoduše: staří Řekové vytvořili celý náš svět.

Poznávejte svět s Prima ZOOM!


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články, a ještě něco navíc.


Filip Budák, Externí konzultant odd. Marketingu a PR pro FTV Prima, 30. 1. 2022





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2022 • Eurosport před startem Beijingu 2022 uvede dokument One Last Push
31.01.2022 • Únor - Měsíc velkých koček na Nat Geo Wild
26.01.2022 • Odboj v Mauthausenu na Viasat History
25.01.2022 • MET: Live In HD - Přímý přenos Verdiho opery Rigoletto
24.01.2022 • Eurosport se připravuje na Beijing 2022
16.01.2022 • Dva týdny dokumentárního putování na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist