Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 06:51:34   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únor - Měsíc velkých koček na Nat Geo Wild

  Autor: Channels/NG Wild , e-mail: info@channels.cz Přidané: 31.01.2022


Měsíc velkých koček je zpět! Každoroční programový speciál National Geographic WILD se vrací se zbrusu novými premiérami i oblíbenými archivními pořady. Měsíc velkých koček je oslavou divokých kočkovitých šelem žijících ve volné přírodě. Je také nepřehlédnutelnou událostí pro všechny fanoušky velkých koček a dokumentů o divoké přírodě. Ohromující záběry z nejodlehlejších oblastí celého světa zachytávají velkolepé příběhy i výzvy, kterým šelmy čelí, a nabízí divákům vzácný pohled na jejich vítězství i prohry.


Pro kanál WILD se jedná o jeden z nejúspěšnějších projektů. S každým dalším rokem čelí velké kočky větším výzvám a riziku vyhynutí. Závazkem National Geographic Society je zvyšovat povědomí o nepříznivé situaci šelem prostřednictvím programových akcí jako je Měsíc velkých koček, spolupracuje s předními odborníky, financuje výzkumné iniciativy a podporuje účinné ochranářské úsilí na celé planetě.


Premiérové tituly

5. 2. 2022, 18:00 hod. - Úhlavní nepřátelé (2021)

Stádo buvolů čítající více než 1200 jedinců musí překročit tři lví teritoria. Na malém ostrově v Okavangu jej ohrožují záplavy. Lvi reagují na jakýkoliv pohyb stáda. Na své domovské základně v Botswaně natočili Joubertovi tento výpravný příběh buvolů a lvů, kteří se musejí navzájem přizpůsobit.


6. 2. 2022, 18:00 hod. - Život gepardice (2021)

Snímek Derecka a Beverly Joubertových natočený v Keni sleduje Immani, která chrání svá čtyři mláďata před gepardím samcem i dalšími predátory.


6. 2. 2022, 18:46 hod. - Putování za velkými kočkami (2021)

Dereck a Beverly Joubertovi jsou znalci velkých koček, především afrických lvů a levhartů. Jakým výzvám čelí tyto majestátní šelmy? Jak se jim podařilo přežít a adaptovat se na stávající prostředí? Joubertovi nás provedou fascinujícím světem kočkovitých šelem a ukážou nám nezapomenutelné momenty ze svého života.


12. 2. 2022, 18:00 hod. - Dokonalí protivníci (2021)

Dereck a Beverly Joubertovi, tvůrci snímků National Geographic, se zaměří na způsoby, jakými příroda svádí zvířata dohromady. Někdy k tomu dochází tisíciletým vývojem, jindy stačí loňské období sucha. Podaří se jim vytvořit vizuálně poutavý příběh potvrzující jejich teorii o lvech lovících slony.


13. 2. 2022, 18:00 hod. - Ruský tygr: Král tajgy (2021)

Snímek zaznamenává boj tygrů ussurijských o přežití a odhaluje intimní detaily z jejich života. Uvidíme také zvířata, jež se často stávají jejich kořistí. Tygři by nepřežili bez jelenů sika, wapiti sibiřských, divokých prasat či medvědů ušatých. Průvodcem nám bude mladý tygr narozený v přírodní rezervaci. Budeme sledovat jeho kroky v prvním roce života bez matky. Hledání teritoria je ústředním problémem, na který tygři v Rusku narážejí. Když se zvíře dostane do blízkosti lidských obydlí, konflikty na sebe nenechají dlouho čekat. Právě zde - v rozlehlých lesích, odlehlých vesnicích a městech na okraji divočiny - se rozhodne o jejich budoucnosti.


13. 2. 2022, 18:47 hod. - Život mezi šelmami (2021)

Dereck a Beverly Joubertovi zvou diváky na úžasné putování s velkými kočkami. Od první chvíle, kdy si tyto šelmy podmanily jejich srdce, se snaží věnovat jejich ochraně. Uvidíme počátky jejich obětavé práce a záběry z osobního života těchto oblíbených filmařů a průzkumníků National Geographic.


19. 2. 2022, 18:00 hod. - Thajské divoké kočky (2021)

Ve skrytu thajské džungle se rozkládá starobylé království, poslední útočiště thajských velkých koček. Tyto téměř neviditelní špičkoví predátoři tráví svůj čas hledáním kořisti či adekvátního partnera k páření a ochranou svých mladých. Svět nespoutané síly a dramatických situací zde náleží pardálům obláčkovým, kočkám rybářským a především králům džungle, tygrům.


20. 2. 2022, 18:00 hod. - Očima levharta (2021)

Když se tvůrci snímků National Geographic Dereck a Beverly Joubertovi rozhodli natočit film o levhartech, nečekali, jak moc si je podmaní osmidenní kotě jménem Legadema. Uvidíme vývoj této samice z hravého mláděte ve zkušenou lovkyni.


26. 2. 2022, 18:00 hod. - Šelmy v ústraní (2020)

Serval, karakal a kočka černonohá dokazují, že jsou stejně jedineční jako jejich africké protějšky – gepard, lev a levhart.


27. 2. 2022 - Lvi a hyeny: Věční nepřátelé (2021)

Snímek Derecka a Beverly Joubertových, který byl oceněn Emmy, je zpět v úžasné remasterované podobě. Můžete se těšit na střet lvů s hyenami, jejichž konfliktní vztah dříve nebyl vědci pozorován. Neustálá rivalita mezi těmito dvěma druhy se mění v boj o přežití.


27. 2. 2022, 18:46 hod. - Lví válka (2022)

Lví království mohou mít podobu savany oplývající dostatkem kořisti i pouště bez jediné kapky vody. Kdo je tedy v tak rozmanitých podmínkách skutečným vládcem zvířecí říše?


Další informace najdete také na internetu a na sociálních sítích:

Internet: www.natgeotv.com/cz
Instagram: @natgeocz
Facebook: @ngccz


Lucia Pšenková, Channels, Zastoupení National Geographic TV ČR & SR, 27. 1. 2022





  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.02.2022 • Eurosport před startem Beijingu 2022 uvede dokument One Last Push
30.01.2022 • Narozeninový týden na Prima ZOOM
26.01.2022 • Odboj v Mauthausenu na Viasat History
25.01.2022 • MET: Live In HD - Přímý přenos Verdiho opery Rigoletto
24.01.2022 • Eurosport se připravuje na Beijing 2022
16.01.2022 • Dva týdny dokumentárního putování na Prima ZOOM

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist