Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:40:58   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Televízia JOJ Šport oslavuje 1. narodeniny

  Autor: TV JOJ , e-mail: info@joj.sk Přidané: 08.10.2022


Druhá najmladšia televízna stanica z portfólia JOJ Group spustila vysielania 6. októbra 2021. Počas prvého roka sme na obrazovky priniesli viac ako 4-tisíc hodín živého vysielania. V priemere ponúka každý deň podujatie zo slovenských štadiónov. Z celkových zhruba 1000 live prenosov JOJ Šport vyrobil 374 v rámci vlastnej produkcie z domácich športových líg a zápasov slovenských reprezentantov a viac ako 600 živých prenosov prebral zo zahraničia.


V televízii JOJ Šport sme počas roka naplno pretavili do praxe našu ideu podpory slovenských športovcov naprieč športovým spektrom bez rozdielu vekových kategórií. Našim cieľom bolo priniesť na obrazovky súboje zo slovenských športových súťaží, pravidelne dávať priestor našim športovcom pôsobiacim v zahraničí a predstaviť divákovi mladé športové talenty, ktorými v jednotlivých športoch Slovensko disponuje. Od spustenia vysielania sa pilierom programu stali zimné športy lyžovanie a hokej, ktoré doplnil volejbal, futbal a basketbal na ligovej aj reprezentačnej úrovni.

JOJ Šport postupne odvysielal väčšinu podujatí z uplynulej sezóny Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS), kde má silné postavenie dnes jedna z najlepších slovenských športovkýň a zároveň obhajkyňa malého krištáľového glóbusu za slalom Petra Vlhová. Priaznivci lyžovania mohli v akcii vidieť aj bratské duo Adama a Andreas Žampovcov, či zjazdára Martina Bendika. Svoje si pred obrazovkami odjazdili rovnako aj slovenskí snowboardoví reprezentanti Samuel Jaroš a Klaudia Medlová. Priestor na obrazovke dostalo aj severské lyžovanie (skoky na lyžiach, beh na lyžiach) a iné „menej tradičné“ preteky v kategórii freestyle - moguls (jazda v bubnoch), akrobatické skoky, skicross a pod.

V novej sezóne sa priaznivci môžu tešiť ešte na väčší repertoár podujatí, keďže na obrazovky JOJ Šport pribudnú preteky zo Švajčiarska. Diváci tak v nasledujúcej sezóne budú môcť na obrazovkách JOJ Šport vidieť kompletný balík podujatí organizácie FIS – s výnimkou pretekov z Rakúska.


Pevnou súčasťou programovej štruktúry JOJ Šport sú zápasy Slovenskej hokejovej ligy (SHL) a JOJ Šport Slovenského hokejového pohára. V ňom sme uplynulú sezónu spoznali historicky prvého šampióna, ktorým sa po priamej konfrontácii s extraligovým Prešovom stala druholigová Žilina. Obe súťaže zostávajú na obraze aj v novej sezóne, rovnako tak aj hokejové zápasy slovenských mládežníckych výberov. Hokejoví fanúšikovia si v apríli mali možnosť vychutnať spanilú jazdu slovenských reprezentantov do 18 rokov na majstrovstvách sveta B-kategórie, ktorí pred publikom v Piešťanoch a na obrazovkách JOJ Šport zvíťazili vo všetkých piatich dueloch a postúpili späť medzi elitu. Rovnako sa na televíznych obrazovkách juniorskí reprezentanti odprezentovali aj na Turnaji štyroch krajín, či na prestížnom Hlinka Gretzky Cupe, na ktorý každoročne chod množstvo skautov zo zámorskej NHL.

JOJ Šport nemohol chýbať ani na futbalových trávnikoch. Okrem pravidelnej porcie zápasov 2. slovenskej ligy a Slovnaft Cupu mohli futbaloví fanúšikovia sledovať aj súboje slovenskej reprezentácie do 21 rokov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2023, či súboje reprezentácie žien. Futbalové prenosy obohatila tiež poľská najvyššia súťaž Ekstraklasa, kde aj v novej sezóne pôsobí množstvo slovenských futbalistov.

Programovú štruktúru dopĺňajú palubovkové športy volejbal a basketbal. Priaznivci volejbalu na JOJ Šport môžu pravidelne sledovať súboje slovenskej mužskej aj ženskej volejbalovej reprezentácie, rovnako tiež najvyššie domáce súťaže oboch kategórií. Bohatú volejbalovú nádielku dopĺňajú najlepšie európske súťaže pod hlavičkou Európskej volejbalovej konfederácie (CEV) – JOJ Šport pravidelne vysiela zápasy Ligy majstrov, CEV Cupu a Challenge Cupu. Basketbaloví priaznivci majú možnosť rovnako ako v uplynulej sezóne sledovať púť slovenských tímov v prestížnom medzinárodnom turnaji Alpe Adria Cup, ktorý minulý rok „ovládli“ basketbalisti Levíc. Začiatkom novembra budú môcť fanúšikovia na JOJ Šport fandiť slovenským reprezentantom v pokračujúcich bojoch predkvalifikácie na majstrovstvá Európy 2025 proti Nórsku a Dánsku. Okrem toho pravidelne vysielame súboje zo španielskej a tureckej basketbalovej ligy, kde pôsobia aj naši reprezentanti.

JOJ Šport priniesol divákom za rok vysielania aj ďalšie športové podujatia: finále Davisovho pohára, majstrovstvá sveta vo vodnom slalome, ale aj atletiku, triatlon, bedminton, box, americký futbal na Slovensku a mnoho ďalšieho. Miesto v programe má publicistická relácia „V pozadí úspechu“, kde si jednotliví moderátori a komentátori JOJ Šport pozvali už desiatky úspešných slovenských športovcov športových trénerov a odborníkov, kde nechýbali Petra Vlhová, bratia Žampovci, Nasťa Kuzminová, Marián Gáborík, ale aj MMA zápasníci Ľudovít Klein, Martin Buday, či Ivan Buchinger, zjazdár Martin Bendik, golfista Rory Sabbatini, volejbalové hráčky Nikola Radosová, Barbora Koseková a veľa ďalších osobností, vďaka ktorým má slovenský šport silné zastúpenie v zahraničí.


Redakcia TV JOJ, 7. 10. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
03.10.2022 • Skylink: Přeladění Prima Krimi a říjnové volné vysílání
28.09.2022 • Změna ceníku satelitních služeb Skylink
27.09.2022 • Placenou televizi využívají více mladší diváci, chtějí sledovat pořady zpětně
15.09.2022 • Comedy House se přejmenoval na Strike TV, přidává nový obsah
09.09.2022 • Travelxp v portfoliu Channels
30.08.2022 • Čtyři programy v září pro všechny zákazníky

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist