Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:56:03   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

RTVS bude aj tento rok súčasťou Bibliotéky. Predstaví dve knižné novinky

  Autor: RTVS , e-mail: info@rtvs.sk Přidané: 09.11.2022


Už vo štvrtok 10. novembra odštartuje obľúbený knižný veľtrh Bibliotéka. Aj tento rok bude téma kníh a knižného veľtrhu rezonovať nielen vo vysielaní RTVS, ale verejnoprávny telerozhlas bude aj súčasťou veľtrhu priamo v Inchebe. Vo svojom stánku ponúkne návštevníkom obľúbené knižné tituly z vlastného vydavateľstva pre malých aj veľkých, vrátane dvoch horúcich noviniek.


Vydavateľstvo RTVS má vo svojom portfóliu množstvo kníh inšpirovaných reláciami pre malých aj veľkých. V septembri uviedlo do predaja sériu zábavných príbehov animovanej televíznej rodinky Chochmesovcov v knižnej podobe s podtitulom „Veselá príručka slušného správania.“ Kniha zo seriálu prevzala najzaujímavejšie a najčastejšie témy etikety a bontónu. Obsahuje 14 príbehov a 4 testy vedomostí. V spojení s množstvom vtipných obrázkov dokáže osloviť nielen deti, ale aj dospelých čitateľov.

Návštevníci Bibliotéky sa v piatok 11. novembra o 11.00 h môžu tešiť na krst novej knihy z vydavateľstva RTVS venovanej najsladšej šou Pečie celé Slovensko. Knihu plnú voňavých receptov na sladké aj slané dobroty z prvej série divácky obľúbenej šou slávnostne pokrstí generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a víťaz 1. série Pečie celé Slovensko Miroslav „Miňo“ Macuľa. Moderátorka Petra Bernasovská na pódiu privíta aj finalistov z 1. série šou a moderátora Milana „Juniora“ Zimnýkovala. Po oficiálnom krste si návštevníci môžu nechať knihu alebo podpiskarty podpísať od svojich obľúbených pekárov počas autogramiády.

Všetky knihy z vydavateľstva RTVS si budú môcť návštevníci kúpiť priamo na veľtrhu v stánku RTVS a dostupné sú aj v e-shope RTVS (eshop.rtvs.sk) a vo vybraných kníhkupectvách.


Bibliotéka vo vysielaní RTVS

Knižný veľtrh Bibliotéka bude počas jeho trvania od 10.-13. novembra sprevádzať aj špeciálne vysielanie na programových okruhoch RTVS. Divákov a poslucháčov čaká počas trvania veľtrhu množstvo špeciálnych relácií, rozhovorov i dokumentov. RTVS bude informovať aj o aktuálnom dianí na Bibliotéke.

Na Jednotke sa témam súvisiacim s Bibliotékou budeme venovať v spravodajských reláciách. V piatkovom Dámskom klube, 11. novembra, prinesie Jednotka reportáž z Bibliotéky, redaktor Dámskeho klubu Michal Slanička predstaví knižné novinky. Relácia sa bude venovať aj knižnej novinke z vydavateľstva RTVS, knihe receptov zo šou Pečie celé Slovensko, ktorá bude pokrstená v piatok 11. novembra o 11.00 h priamo na Bibliotéke.

Na televíznej Dvojke sa diváci vo štvrtok 10. novembra po 9.15 h v relácii Regina môžu tešiť na živý vstup z úvodného dňa veľtrhu Bibliotéka o 12.35 h sa knižným novinkám bude venovať aj dokumentárny seriál Moja knižnica. Podvečer o 17.30 h odvysiela Dvojka dokumentárny film o spisovateľovi Ľubomírovi Feldekovi Blúdiaci Holanďan Ľubomír Feldek. V piatok 11. novembra budú knihy opäť rezonovať vo vysielaní Dvojky, a to o 12.35 v dokumentárnej sérii Moja knižnica. Na sobotu 12. novembra o 13.50 zaradila Dvojka do vysielania dokument Svet na dotyk venovaný nevidiacim a Slovenskej knižnici pre nevidiacich Mateja Hrebendu v Levoči. V nedeľu 13. novembra o 16.30 h štartuje na Dvojke 30-dielna dokumentárna séria Slovenská čítanka, ktorá nabáda k hlbšiemu záujmu o modernú literatúru prostredníctvom portrétov súčasných slovenských spisovateľov. Svoje zastúpenie v nej majú diela aj autori rôznych žánrov, generácií a štýlov.

Téma kníh a Bibliotéka bude silno rezonovať aj v rozhlasovom éteri. Venovať sa jej budú rozhlasoví redaktori v spravodajských programoch i v prúdovom vysielaní. Rádio Slovensko venuje téme kníh a Bibliotéke vo štvrtok 10. novembra po 14.00 h aj reláciu Popoludnie s Rádiom Slovensko s moderátormi Romanom Bombošom a Ivanou Ilgovou, ktorí v štúdiu privítajú aj spisovateľa Tomasza Duszyńskeho. Popoludní o 13.05 h porozpráva o detskej knihe aj publicistka a občianska aktivistka Zuzana Wienk v relácii Hosť Nory Gubkovej.

Rádio Regina Západ bude knihám a knižnému veľtrhu Bibliotéka venovať pozornosť vo svojom prúdovom vysielaní počas úvodného dňa veľtrhu, vo štvrtok 10. novembra, v relácii Prepoludnie s Rádiom Regina – Západ po 9.05 h.

Rádio Devín počas celého týždňa prinesie zaujímavých hostí a témy v reláciách Ars litera od pondelka do piatku (7.-11.11.) vždy o 17.00 h. Relácie sa budú venovať literatúre z každej stránky a poslucháčom ponúknu rozhovory o tých a s tými, ktorí literatúru a knižnú kultúru tvoria, pričom chýbať nebudú ani analýzy a reflexie literárnej tvorby. Vo štvrtok a v piatok sa téme bude venovať aj Ladenie Rádia Devín. V deň otvorenia Bibliotéky, vo štvrtok 10. novembra, sa hosťami popoludňajšieho Ladenia Rádia Devín stanú predseda ZVKS Juraj Heger a hovorkyňa Incheba, a. s. Martina Macková, v piatok 11. novembra privíta moderátorka Mariana Jaremková pri mikrofóne exkluzívne Tomasza Duszyńskeho, autora majstrovsky vystavaného detektívneho románu o vraždách v pohraničí Glatz.

Vo viacerých rozhlasových i televíznych reláciách a tiež na sociálnych sieťach RTVS budú počas celého týždňa pripravené aj súťaže o hodnotné knižné publikácie.


Bratislava, 8. november 2022, Rozhlas a televízia Slovenska


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.11.2022 • Asociace komerčních televizí uzavřela přelomovou dohodu o spolupráci s provozovatelem úložišť Hellshare a Hellspy
06.11.2022 • Problémy s financovaním RTVS môžu viesť k ďalšiemu rušeniu programových služieb
04.11.2022 • Tisková zpráva ze 17. zasedání RRTV, konaného dne 1. 11. 2022
01.11.2022 • Svetový úspech slovenského seriálu Ultimátum
25.10.2022 • Víťazné skladby 38. ročníka Košického zlatého pokladu 2022 sú známe
23.10.2022 • Tisková zpráva z 16. zasedání Rady, konaného dne 18. 10. 2022

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist