Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 03:38:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Z domova | Články
 

Asociace komerčních televizí uzavřela přelomovou dohodu o spolupráci s provozovatelem úložišť Hellshare a Hellspy

  Autor: AKTV , e-mail: info@aktv.cz Přidané: 11.11.2022


Televizní skupiny Nova, Prima a Óčko uzavřely prostřednictvím Asociace komerčních televizí (AKTV) na počátku letošní podzimní sezóny dohodu o spolupráci se společností I&Q GROUP, vztahující se k platformám pro sdílení obsahu na doménách Hellshare.cz, Hellspy.cz a Hellspy.sk. Tato přelomová dohoda, která je první svého druhu uzavřená mezi nositeli autorských práv a úložištěm, upravuje podmínky aplikace automatických filtrů při vyhledávání obsahu i jeho nahrávání ve vztahu k vybraným autorsky chráněným dílům komerčních vysílatelů.


Zásadního milníku v boji proti nelegálně sdílenému obsahu letos dosáhli komerční vysílatelé. Po několikaměsíčních jednáních dospěli k podpisu dohody se společností I&Q GROUP týkající se file-sharingových platforem (úložišť) provozovaných na doménách Hellshare.cz, Hellpy.cz a Hellspy.sk. Podstata dohody spočívá v aplikaci automatizovaných filtrů názvů, délek a typu souborů při jejich vyhledávání i uploadu uživateli. Tyto filtry budou průběžně upravovány a doplňovány tak, aby reflektovaly chování těch uploaderů, kteří nelegálně šíří audiovizuální díla.

„Naší primární snahou je maximálně snížit množství našeho protiprávně sdíleného obsahu v online prostředí. Do výroby investujeme vysoké částky v řádech stamilionů ročně a takto masivní porušování autorských práv, jakého jsme v České republice svědky, významným způsobem snižuje návratnost našich investic. To se ve výsledku podepisuje zejména na tom, kolik peněz se vrátí do výroby dalšího originálního a atraktivního obsahu pro české diváky,“ říká Jan Vlček, prezident AKTV a generální ředitel TV Nova.

„Dohoda se společností I&Q GROUP je pro nás dobrý signál, že lze nalézt společnou řeč, která pomůže předcházet masivnímu znehodnocování našich investic, a která není nepřiměřeně časově ani finančně náročná pro provozovatele úložišť. Rovněž by měl být vyslán signál uploaderům, že sdílení chráněného obsahu není legální. Přístup společnosti I&Q GROUP v této věci velmi oceňujeme, těšíme se na další kooperaci a věříme, že příklad platforem Hellshare a Hellspy inspiruje i další provozovatele. Spolupráci jsme otevření,“ dodává Jan Vlček.

Zásadní součástí dohody je průběžná spolupráce vysílatelů a společnosti I&Q GROUP a aktualizace nastavených filtrů tak, aby nedocházelo k blokování legálně nahraného obsahu, ale zároveň aby jejich účinnost byla co nejvyšší.

„Filtry připravené ve spolupráci s AKTV jsme vyvinuli a nasadili na počátku podzimní televizní sezóny, a máme tak za sebou již několik týdnů jejich testování v praxi. Můžeme tedy konstatovat, že poskytují relativně snadnou a účinnou filtraci autorsky chráněného obsahu, což je pro služby našeho typu zejména důležité ve světle přicházející novely autorského zákona, která nám v této oblasti ukládá nové povinnosti,“ doplňuje Jan Hřebabecký, jednatel společnosti I&Q GROUP.


Marie Fianová, Tajemník, Asociace komerčních televizí, 9. 11. 2022


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.11.2022 • Telly k titulovému zápasu Jiřího Procházky spouští soutěž o jeho merch
09.11.2022 • RTVS bude aj tento rok súčasťou Bibliotéky. Predstaví dve knižné novinky
06.11.2022 • Problémy s financovaním RTVS môžu viesť k ďalšiemu rušeniu programových služieb
04.11.2022 • Tisková zpráva ze 17. zasedání RRTV, konaného dne 1. 11. 2022
01.11.2022 • Svetový úspech slovenského seriálu Ultimátum
25.10.2022 • Víťazné skladby 38. ročníka Košického zlatého pokladu 2022 sú známe

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist