Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 09:35:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

ARD-Test-R z nového transponderu družice Astra 1L

  Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 09.11.2022


Za týden, v úterý 15. 11. 2022 ukončí vysílání čtyři veřejnoprávní stanice ARTE SD, Phoenix SD, Tagesschau24 SD a One SD na satelitu Astra 1M na orbitální pozici 19,2° východně. Avšak ještě další kanál ukončí šíření ve formátu SD. Jedná se o testovací kanál Test-R. S testovacím kanálem lze na satelitním receiveru testovat např. dynamické přepínání programů, zkráceně PMT.


PMT je zkratka pro výraz Program Map Table (tabulka programových map) a zajistí to, že u regionálních stanic ARD během lokálního sdíleného vysílání dojde k přepnutí na správný program německé spolkové země. Mimo lokální sdílené vysílání se na všech regionálních sdílených pozicích všude šíří společný zastřešující program. Tzv. údaje PID se na pozici příslušné stanice v důsledku přepnutí změní, aby bylo možné zobrazit na obrazovce příslušný obrazový a zvukový signál. Některé set-top-boxy nedokáží provést dynamické přepnutí PMT, protože tuto techniku nepodporují.

Podle údajů elektronického programového průvodce EPG je funkce dynamického přepnutí programů na původním transponderu č. 1051 již deaktivována. Služba bude dále prováděna jako ARD-Test-R a brzy bude k dispozici na transponderu č. 1039. Z údajů EPG dále vyplývá, že do té doby je přepínání PMT ze systémových důvodů deaktivováno. Na transponderu č. 1039 již vysílají ARD stanice Tagesschau 24 HD, One HD, ARD Alpha HD, SR Fernsehen HD, Radio Bremen TV HD a několik rozhlasových stanic ARD.

Protože na přístroji samotném nebo na obalu není téměř nikdy štítek (označení) schopnosti dynamického přepnutí PMT, měli byste se před zakoupením nového receiveru u svého prodejce ujistit o podpoře dynamického přepnutí PMT. Pokud můžeme u prodejce připojit přístroj, lze s kanálem Test-R vyzkoušet tuto funkci.

Když receiver funguje správně, každou minutu sledujeme na programové pozici Test-R střídavě stanici Phoenix a BR-Alpha, které se musí správně a automaticky přepínat. Pokud tomu tak není, je třeba se rozhodnout pro jiný set-top-box nebo musíme počítat s tím, že regionální stanice ARD se během lokálního sdíleného vysílání správně nezobrazí. Pokud si přístroj nemůžete vyzkoušet v prodejně, ujistěte se, že máte právo na výměnu přístroje.


Dřívější parametry příjmu Test-R (služba deaktivována): satelit: Astra 1M, transponder: č. 1051, provider: ARD Digital, kmitočet: 10,744 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 5/6, DVB-S/QPSK; MPEG-2/SD.

Nové parametry příjmu ARD-Test-R: satelit: Astra 1L, transponder: č. 1039, kmitočet 11,053 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK; MPEG-4/HD.


S využitím zdroje: Infosat.de, 8. 11. 2022, volně upraveno a doplněno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.10.2022 • Skylink: Tři programy v listopadu pro všechny diváky
08.10.2022 • Televízia JOJ Šport oslavuje 1. narodeniny
03.10.2022 • Skylink: Přeladění Prima Krimi a říjnové volné vysílání
28.09.2022 • Změna ceníku satelitních služeb Skylink
27.09.2022 • Placenou televizi využívají více mladší diváci, chtějí sledovat pořady zpětně
15.09.2022 • Comedy House se přejmenoval na Strike TV, přidává nový obsah

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist